elias ρώτησε πριν 5 έτη

Dimitris 008 ευχαριστώ. Ο λογαριασμός κλώνος (νομίζω είναι η καταλληλότερη περιγραφή) που δημιουργείται όταν συνδεόμαστε στο PCsteps έχει δυνατότητα διαγραφής; Ρωτάω γιατί δεν βλέπω κάποιο κουμπί διαγραφής. Μπορεί κάποιος άλλος να έχει πρόσβαση (π.χ. ο admin του PCsteps) στον λογαριασμό; 

8 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Kαταρχήν μήν ανοίγεις πολλαπλές ερωτήσεις για το ίδιο θέμα.
Μόνο ο κος Κυρίτσης μπορεί να διαγράψει το λογαριασμό. Μετά όμως δε θα μπορείς να συνδεθείς στο pcsteps .Θα πρέπει να φτιάξεις άλλο λογαριασμό.
Αυτό θέλεις ? 

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Θες να διαγράψει το λογαριασμό λόγω των στοιχείων του ονόματός σου ?
Πες ,κι ας τον διαγράψει όταν δει τη παρούσα ερώτηση.

elias απάντησε πριν 5 έτη

Κατ' αρχάς και πάλι ευχαριστώ και κατά δεύτερον δεν θέλω να διαγράψω τον λογαριασμό εάν και έχω και δεύτερο. Θέλω όμως να μάθω εάν ο admin του PCsteps μπορεί να δει το password της σύνδεσης διότι εάν μπορεί, τότε όπως αντιλαμβάνεσαι έχει πρόσβαση και στο email μου και αυτό κανένας δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Έχουν λοιπόν πρόσβαση στα στοιχεία σύνδεσης οι διαχειριστές του site?

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Eγώ πάντως ,δε νομίζω !! Μόνο γενικές πληροφορίες του λογαριασμού μπορούν να δουν.
Δηλαδή ,όνομα στο προφίλ και διεύθυνση email . Ίσως ηλικία κλπ τέτοιου είδους στοιχεία. Θα ήταν παρατραβηγμένο κι ακραίο να  μπορούσαν να δουν και κωδικούς πρόσβασης . Υπάρχουν και πολιτικές απορρήτου και σχετικές νομοθεσίες.(δεν είμαι δικηγόρος φυσικά)
Δεν είναι μόνο το PCsteps .Είναι πόσα σάιτ όπως το Disqus κλπ .Ούτως ή άλλως ,και πχ το taxisnet ,protothema ή όπου αλλού μπορεί να είσαι εγγεγραμμένος ,οι διαχειριστές αυτών δε χρειάζονται το password σου για να μπουν στα στοιχεία του λογαριασμού σου. Μπαίνουν μέσα από τους servers τους.
Κι από τη στιγμή που πρόκειται για νόμιμα σάιτ ,αν οι διαχειριστές αυτών κάνανε τέτοια πράγματα ,θα είχε βουήξει το σύμπαν. Οπωσδήποτε θα το έλεγαν στην τηλεόραση. Είναι λοιπόν ακραία αυτή η σκέψη.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Και να βλέπαμε τον κωδικό σου που δεν τον βλέπουμε, πώς θα είχαμε πρόσβαση στο email σου?

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Θέλω να πώ ,δε σημαίνει πως όπου δίνεις το email σου για εγγραφή και δημιουργία λογαριασμού ,τους δίνεις ταυτόχρονα και πρόσβαση σε αυτό.
Μόνο αν παραβιάσει κάποιος hacker τους servers των ιστοτόπων αυτών ,μόνο έτσι μπορούν να υποκλαπούν δεδομένα πελατών. Όπως έγινε με το facebook πριν λίγο καιρό.
Κατά τ' άλλα ,δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

elias απάντησε πριν 5 έτη

Dimitris 008 σε ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις.
Γιώργος Λάνδρου, επίσης σε ευχαριστώ και θέλω να συμπληρώσω ότι έχω απόλυτη εμπιστισύνη στην ιστοσελίδα σας ως εργαλείο και σε όλους τους διαχειριστές. Πέντε χρόνια τώρα χρησιμοποιώ τις συμβουλές και τις πληροφορίες που δίνεται. Σήμερα ενοχλήθηκα όταν συνδέθηκα για να υποβάλω μία ερώτηση και διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να αποσυνδεθώ διότι δεν είχα λογαριασμό disqus συνδεδεμένο με τον λογαριασμό Google που χρησιμοποίησα, συνήθως χρησιμοποιώ έναν άλλο λογαριασμό Google. Επίσης όταν ο Dimitris 008 μου έδωσε το link για το wp-admin και μπόρεσα να αποσυνδεθώ, διαπίστωσα ότι δημιουργείτε αυτόματα ένας κλώνος του λογαριασμού disqus στο PCsteps μέσα στον οποίο φαίνεται το email μου και εάν μπορείς να δεις και το password με κάποιο απίθανο μάλλον τρόπο διότι χρησιμοποιώ το LastPass, τότε ναι μπορείς να έχεις πρόσβαση στο email μου, τι άλλο χρειάζεται κάποιος δηλαδή. Σε κάθε περίπτωση όμως θέλω να ξανατονίσω την εμπιστοσύνη μου στο site.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Ναι ,έτσι γίνεται όταν συνδέεσαι να απαντήσεις στα σχόλια των άρθρων ακόμη κι αν συνδεθείς μέσω google ,κλπ άλλων λογαριασμών.
Μπορείς με τα ίδια στοιχεία αυτά να κάνεις login στο disqus και να αλλάξεις το password για εκεί . Να μην έχεις δηλαδή το ίδιο password και στους 2 λογαριασμούς. (Google και Disqus)