Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΛογοτυπο "Style Note" κατα την εναρξη του λαπτοπ. Τι σημαινει αυτο?
Chris Kalogiannidis ρώτησε πριν 9 έτη

Εχω λαπτοπ (μαρκας Μουλτιραμα). Εδω κ λιγες μερες-βδομαδες οταν το ανοιγω εμφανιζεται στην οθονη λογοτυπο STYLE NOTE INTEL κ μετα το λογοτυπο windows κ μετα κανονικα η επιφανεια εργασιας κτλ. (Το λαπτοπ λειτουργει κανονικα) Μηπως πατησα κατα λαθος καποιο πληκτρο κ μου εμφανιζει το εν λογω λογοτυπο αντι για την κανονικη-καθιερωμενη διαδικασια που σου δειχνει στην αρχη διαφορα στοιχεια τεχνικα κ αλλα του λαπτοπ? Μηπως ειναι προπομπος για μελλοντικη βλαβη? Μηπως θελει καποια ρυθμιση μεσω BIOS? Αν ειναι κατι που δεν εμπνεει ανησυχια με χαρα να μου προτεινετε λυσεις. Δεν ξερω αν αυτο σχετιζετε και με ενα ακομα θεματακι σχετικα με το ρολοι του λαπτοπ. Οποτε το ανοιγω παει λαθος κ αναγκαζομαι να το διορθοσω χειροκινητα ή με συγχρονισμο μεσω ιντερνετ που εχει επιλογη. Προσθεσα Java κ τουλαχιστον μου εχει σωστο (μεχρι την ωρα που γραφω αυτα) το ετος, διοτι μου το βγαζε ως 2009 κτλ. Μηπως παιζει τιποτα με τον σκληρο δισκο? μηπως φταιει το google chrome? το οποιο δεν δεχετε νεα Java. Σκεφτομουν για να κανω φορματ αλλα ειπα να δοκιμασω να ρωτησω μηπως μπορει καποιος να μου πει τι φαση παιζει με αυτα που ανεφερα. 

12 Απαντήσεις

Chris Kalogiannidis απάντησε πριν 9 έτη

Μπηκα την επομενη μερα στο BIOS κ ειχε λαθος την ωρα κ το ετος. Το διορθωσα απο εκει, αλλα αν βγαινει λαθος η ημερομηνια η ωρα κτλ κ στο BIOS ειναι προβλημα 100% απο την μπαταρια της μητρικης κτλ? Ή υπαρχει κατι αλλο για να δοκιμασω? Μηπως αυτο προκαλει κ την εμφανιση του λογοτυπου Style Note Intel κατα την εκκινησι του λαπτοπ? Ή αυτο εχει αλλη αιτια?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δες αν υπάρχει update για το BIOS. Άμα εξακολουθεί το πρόβλημα άλλαξε την μπαταρία της μητρικής

Chris Kalogiannidis απάντησε πριν 9 έτη

μεσω του CPU-Z γραφει για την μητρικη α)κατασκευαστης CLEVO Co. β)μοντελο M740TU(N)/M760TU(N)/W7X0TUN
μπηκα στη σελιδα αυτης της εταιρειας και βρισκω μονο αυτα α)http://www.clevo.com.tw/clevo_down.asp?lang=en
και β)http://www.clevo.com.tw/clevo_down.asp?lang=en
δεν βρισκω κατι για update bios κτλ. εκτος κ αν κανω λαθος. θα ηθελα να ριξεις κ συ μια ματια στις σελιδες αυτες να μου πεις αν υπαρχει κατι απο κει. επισης βρηκα κ αυτο, https://www.wimsbios.com/biosupdates/clevo.jsp#links
και http://drp.su/drivers/notebooks/?v=Clevo&m=M740TU(N)%2FM760TU(N)%2FW7X0TUN&id=107&l=en (αν κ το λαπτοπ μου ειναι μαρκας μουλτιραμα κ οχι Clevo Co.) δεν ξερω αν οι σελιδες αυτες παρεχουν το bios update γι αυτο θα ηθελα να μου πεις αν μπορω μεσω των σελιδων αυτων να το κανω ή αν δεν δινουν τιποτα οποτε αποτελει μονοδρομος η αλλαγη μπαταριας. ¨Η αν(αν δεν την αλλαξω την μπαταρια, τι επιπτωσεις θα εχει στο λαπτοπ? μονο η λανθασμενη ωρα/μερα? ή μπορει να κανει ζημια και σε αλλα συστηματα κτλ?) Το μοντελο του λαπτοπ ειναι 
NB MULTIRAMA-HT X-FORCE G 4200

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δεν μπορώ σε καμιά περίπτωση να σου εγγυηθώ ότι είναι οι σωστοί drivers.
Δοκίμασε να έχεις συγχρονισμένη μόνιμα την ώρα σου στο time.windows.com.
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις μπορεί να έχουν θέμα με την κακή κατάσταση του λειτουργικού και να χρειάζεται format.

Chris Kalogiannidis απάντησε πριν 9 έτη

οταν ανοιγω το λαπτοπ μονιμα ειναι σε λαθος ωρα κ ετος κτλ. η πρωτη κινηση π κανω παντα ειναι να κανω συγχχρονισμο με το time.windows.com καθε φορα. δεν ξερω πως γινεται να εχω οπως λες μονιμα συγχρονισμενη την ωρα. εκτος απ το led power on/off κ το led που δειχνει σαν κεραια κτλ (για ιντερνετ) ειναι αναμενο (καμια φορα με διακοπεσ καμια φορα συνεχομενα κτλ) και το διπλανο led. δεν ξερω αν αφορα την μπαταρια μητρικης ή σε καποιο αλλο κομματι του λαπτοπ. εχει σχεδιο σαν μικρο βαζακι με καπακι.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Άμα έχεις τσεκάρει να συγχρονίζει, αυτό εννοώ μόνιμα. Άμα είναι τσεκαρισμένο αλλά πάλι δεν σου την κρατάει μετά το boot, ο πρώτος ύποπτος είναι η μπαταρία.

Chris Kalogiannidis απάντησε πριν 9 έτη

εστειλα προχτες στο site της multirama κειμενο που αναφερω για μπαταρια μητρικης κ bios update (αν δλδ μπορουν να βοηθησουν με καποιο τροπο σαν κατασκευαστρια εταιρεια του λαπτοπ για το τι τυπος μπαταρια ειναι κ για το αν υπαρχει ή οχι bios update ktl). τους πηρα και τηλεφωνο (συγχωνευτηκαν με τα Public) μ ειπε ο τεχνικος οτι δεν ξερει τι σημαινει το λογοτυπο στην οθονη κτλ. θα κανω καποια απ αυτες τις μερες φορματ για αρχη και μετα βλεπουμε. παντως μην διστασετε να μου προτεινετε λυσεις κτλ και ειδικα απο χρηστες που αντιμετωπισαν παρομοιο θεμα κτλ.

Chris Kalogiannidis απάντησε πριν 9 έτη

το πρωι προς μεσημερι περασα απ την αρχη τα windows 7 στο λαπτοπ. περασα κ καποια προγραμματακια κτλ. ανοιξα το λαπτοπ το βραδυ. η ωρα κ το ετος ηταν λαθος. το μονο σωστο στο ρολοι ηταν που ελεγε 25 Αυγουστου. οποτε να υποθεσω οτι κατα πασα πιθανοτητα ολο το θεμα ειναι η μπαταρια της μητρικης. αν για τον οποιοδηποτε λογο δεν αντικαταστησω την μπαταρια, εκτος απ τις λαθος τιμες μετρησης στο ρολοι, τι αλλες επιπτωσεις μπορει να δημιουργησει στο λαπτοπ? ή δεν υπαρχει κινδυνος να γινει "ζημια" κ σε αλλα κομματια οποτε μπορω να λειτουργω το λαπτοπ οσο παει με μονη εννοια να ρυθμιζω το ρολοι καθε φορα που το ανοιγω?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Συνήθως όχι, αλλά ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις μερικά προγράμματα να μην λειτουργούν σωστά. 

Chris Kalogiannidis απάντησε πριν 9 έτη

οι μπαταριες μητρικης πωλουνται απο μαγαζια τυπου ΠΛΑΙΣΙΟ, PUBLIC κτλ?  CR2025 k CR2032 κ CR2016 ειναι καποια μοντελα μπαταριας που πωλουνται σε τετοια καταστηματα. δεν ξερω αν καποιο απ αυτα θα μπορουσε να κανει κ για μητρικη πλακετα. αν η μπαταρια ειναι τετοιου τυπου εχει καλως. γιατι φοβαμαι αν το ανοιξω το λαπτοπ κ διαπιστωσω οτι το μοντελο της μπαταριας να ειναι δυσευρετο ή να εχει καταργηθει κτλ. συνηθως τι μοντελα ειναι οι μπαταριες που βρισκονται στη μητρικη? μπορεις να μου δωσεις καποια μοντελα για παραδειγμα?  για να παρω μια ιδεα κ ν κανω μια ερευνα αγορας να διαπιστωσω αν υπαρχουν σε καταστηματα της περιοχης μου κτλ κ μετα να προβω στο να βγαλω την μπαταρια απο μεσα και να εχω ησυχο το κεφαλι μου οτι μπορω να βρω παρομοιο μοντελο ακομα και στο περιπτερο (τροπος του λεγειν) και να την αντικαταστησω.

Chris Kalogiannidis απάντησε πριν 9 έτη

προσπαθησα να ανοιξω ενα μικρο μερος απ το πισω καπακι του λαπτοπ για να δω την μπαταρια μητρικης (το πηγα σ ενα μαγαζι που ειχε ειδικα κατσαβιδια κτλ κ ειπα μηπως μπορουν να το ανοιξουν). σε καποια βιντεο στο youtube εδειχνε κατι αντιστοιχο. στο δικο μου λαπτοπ μαλλον για να δω (κ να αλλαξω) την μπαταρια πρεπει να βγει ολο το καπακι κ εν συνεχεια η μητρικη. το πηγα στα PUBLIC ε τεχνικο να μου πει μια ιδεα κτλ. μου ειπε το εν λογω λογοτυπο που εμφανιζεται στην εναρξη ειναι λογω της τελειωμενης εσωτερικης μπαταριας και επειδη γυριζει στις αρχικες ρυθμισεις, γ αυτο το εμφανιζει ετσι. οσο για την μπαταρια, η λυση ειναι καποια στιγμη, αν κ εφοσον δλδ με βαση τα χρηματα κτλ για να μου την αλλαξουν και να μου κανουν εσωτερικο καθαρισμο. 40 ευρω μπαταρια κ καθαρισμος. ηλπιζα οτι το δικο μου λαπτοπ θα ειναι σαν τα μοντελα που μπορεις να βρεις την μπαταρια ανοιγοντας μονο ενα μερος απ το καπακι κτλ. προφανως ισως να ειναι ετσι κατακευασμενο και να πρεπει να βγει καπακι κ μητρικη κτλ. ευχαριστω παντως που μ εδωσες απαντηση μεσω αυτου του site και συγνωμη αν σας επρηξα με τις οποιες ερωτησεις σας υπεβαλα. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

40€ για καθαρισμό και αλλαγή είναι μια χαρά τιμή. Όταν θα έχεις την δυνατότητα να το πας.