thanos athan ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα
Έχω ένα διαμέρισμα σε δεύτερο όροφο πολυκατοικίας και ένα δωμάτιο στο υπόγειο τα οποίο παίρνουν ρεύμα από το ίδιο ρολόι της ΔΕΗ (μονοφασική παροχή). Το πρόβλημα είναι με το ιντερνετ : Όταν έχω στο διαμέρισμα δεν έχω στο υπόγειο και το αντίστροφο .Μου είπαν ότι με powerline θα λυθεί το πρόβλημα. Συμφωνείτε?  

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Θάνο και καλές γιορτές

Αν εννοείς πως δεν πιάνει το Wifi από τον έναν χώρο στον άλλον, τότε ένα powerline θα λύσει το πρόβλημα. Αν θες να προτείνουμε κάποιο, πρέπει να μας πεις το budget σου.

Thanos Athan απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα
Για να γίνω πιο σαφής, περιγράφω όσο μπορώ καλύτερα την τοπολογία   :
Στον δεύτερο όροφο εχω ενα modem router , και στο υπόγειο ένα άλλο modem router. Όπως είπα  οι δυο χώροι  συνδέονται με την ίδια παροχή ρεύματος. Το πρόβλημα αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο . Όταν το διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο  έχει πρόσβαση στο  διαδίκτυο , τότε δεν έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο στο δωμάτιο του υπογείου. Και ισχύει το αντίστροφο : όταν το υπόγειο στο διαδίκτυο έχει πρόσβαση ενσύρματη στο διαδίκτυο τότε δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο το πάνω διαμέρισμα.
Δεν περίμενα η εμβέλεια του wifi  να φτάνει από τον δεύτερο στο υπόγειο.
Επομένως το ζητούμενο είναι να έχουν πρόσβαση ταυτόχρονα στο διαδίκτυο  οι δυο χώροι.
Μπορεί να γίνει αυτό?
Ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Τα δύο router τι σχέση έχουν μεταξύ τους; Οι δύο όροφοι έχουν ανεξάρτητες τηλεφωνικές γραμμές ή με κάποιον τρόπο τα router είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους;

Η χρήση powerline μεταξύ διαφορετικών διαμερισμάτων είναι περίεργη. Σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί, αλλά δεν είναι σίγουρο. Παίζει ρόλο ο σχεδιασμός του ηλεκτρικού δικτύου.

Thanos Athan απάντησε πριν 4 έτη

Οι τηλεφωνικές γραμμές δεν είναι ανεξάρτητες. Είναι μια τηλεφωνική  γραμμή που διακλαδώνεται στους 2 ορόφους.
Τα router  έχω την γνώμη ότι δεν είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν λειτουργούν και τα δυο κανένας όροφος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αυτό που αναφέρεις είναι απόλυτα λογικό, καθώς μόνο ένα modem μπορεί να υπάρχει σε μια τηλεφωνικό γραμμή.

Αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο router μόνο ως router και όχι ως modem, θα έπρεπε να το συνδέσεις πάνω στο κύριο modem-router σου.