Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΜή πρόσβαση σε φάκελο σκληρού λόγω έλλειψης δικαιωμάτων
Manos Sandalis ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα από Σάμο!!
Είναι το πρώτο μου post στο έγκυρο site σας και εδώ και 2 μέρες "ανακάλυψα" το εξής πρόβλημα στον υπολογιστή μου. 
Είχα δημιουργήσει ένα φάκελο με τραγούδια ( SONGS) και μέσα σ' αυτόν είχαν δημιουργηθεί θεματικοί άλλοι φάκελοι, όπως ΕΛΛΗΝΙΚΑ FLACK, ΞΕΝΑ MP3 κλπ και ομοίως μέσα σ' αυτούς ονομασίες άλμπουμ καλλιτεχνών με τα σχετικά τραγούδια τους, με την πρόσβασή μου στους εν λόγω  φακέλους να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.  
Όταν λοιπόν διαπίστωσα το πρόβλημα ακόμη και το κλικάρισμα του πρώτου φακέλου για να ανοίξει   δεν ήταν δυνατό, δίνοντας το σύστημα ( WINDOWS 10 Enterprice) το μήνυμα " Δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης σε αυτόν τον φάκελο. Κάντε κλικ στην επιλογή Συνέχεια για να αποκτήσετε μόνιμη πρόσβαση σε αυτόν το φάκελο" . Πατώντας το "Συνέχεια" έβγαζε το μήνυμα " Έχει απαγορευθεί η πρόσβασή σας σε αυτόν τον φάκελο. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν το φάκελο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα ασφαλείας " Εν συνεχεία πατώντας το link της σε οδηγούσε στην καρτέλα " Ασφάλεια" του φακέλου, στην οποία με νέο μήνυμα με πληροφορούσε ότι " Πρέπει να έχετε δικαιώματα ανάγνωσης για να δείτε τις ιδιότητες αυτού του αντικειμένου. Για να συνεχίσετε, κάντε κλικ στην επιλογή "Για προχωρημένους", όπου κλικάρωντάς την σε οδηγούσε στην ενότητα "Δικαιώματα", πληροφορώντας με  ότι " Δεν έχετε δικαίωμα προβολής των ιδιοτήτων ασφαλείας αυτού του αντικειμένου, ακόμα και ως διαχειριστής. Για να προσπαθήσετε να αναλάβετε την κατοχή του αντικειμένου, το οποίο περιλαμβάνει το δικαίωμα προβολής των ιδιοτήτων του, κάντε κλίκ στο κουμπί Αλλαγή" στο τελευταίο το οποίο υπήρχε η πληροφόρηση  ότι ο κάτοχος δεν ήταν ορισμένος. Συγκεκριμένα αναγράφονταν ότι " Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση του τρέχοντα κατόχου" Δίπλα link με την ένδειξη "Αλλαγή" και κλικάρωντας αυτό σε οδηγούσε στην ενότητα της επιλογής Χρήστη ή Ομάδας και στην επιλογή της " Για προχωρημένους" σε οδηγούσε σε νέα επιλογή " Εύρεση τώρα" σου άνοιγε ονόματα πολλών χρηστών ( είκοσι περίπου), άγνωστους τελείως σε μένα, αν εξαιρέσω 3 από αυτούς ( ήταν δικοί μου).
Ακολουθώντας την πιο πάνω ψυχοφθόρα διαδικασία και κάνοντας την επιλογή   "Everyone", κατάφερα να μπω τελικά στον αρχικό φάκελο (SONGS) και με επίσης την ίδια διαδικασία να φτάσω άλλα 2 επίπεδα παρακάτω.
Επειδή οι φάκελοι είναι πάρα πολλοί όμως, απευθύνομε σε σας για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος ...!!!
Υ.Γ.  Πριν επισημάνω το πρόβλημα εγκατέστησα το Bitdefender 2018 και επειδή διαθέτει αυτό και προστασία φακέλων, υπέθεσα ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να το είχε κάνει αυτό. Το απεγκατέστησα πλήρως ( με σχετικό πρόγραμμα), αλλά παρόλα αυτά η προσπάθειά μου, ήταν μάταια. 

Με ειλικρινή Φιλία
Μανώλης
ΣΑΜΟΣ   

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Μανώλη,
Στις ιδιότητες ασφάλεια --> Για προχωρημένους --> Δικαιώματα, υπάρχει η επιλογή "Αντικατάσταση όλων των καταχρήσεων δικαιωμάτων ... αντικείμενο".
Δοκίμασε να την ενεργοποιήσεις. 

Manos Sandalis απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ φίλε Γιώργο για την άμεσο απάντησή σου!!
Το έχω δοκιμάσει και αυτό πληροφορώντας με ως εξής " Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά την εφαρμογή των πληροφοριών ασφαλείας σε .........( φάκελος). Η απαρίθμηση των αντικειμένων στο κοντέινερ απέτυχε. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση" 

Manos Sandalis απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ φίλε Γιώργο για την άμεσο απάντησή σου!!
Το έχω δοκιμάσει και αυτό πληροφορώντας με ως εξής " Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά την εφαρμογή των πληροφοριών ασφαλείας σε .........( φάκελος). Η απαρίθμηση των αντικειμένων στο κοντέινερ απέτυχε. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση" 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Απ' όσο ξέρω, αυτή είναι η μόνη επιλογή να αλλάξεις τα δικαιώματα σε όλους τους υπαφέλους ενός φακέλου.
Δοκίμασε να δημιουργήσεις έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή και να προσπαθείς να αποκτήσεις πρόσβαση από αυτόν.