Vasilis Gatis ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας,
Μετά από αγορά και συναρμολόγηση νέου σταθερού υπολογιστή (ι7 7700Κ, 2Χ8gb 3200 ram, κάρτα γραφικών on board) έχω παρατηρήσει κατά την εκκίνηση του υπολογιστή κάποιες φορές να μην δείχνει είκονα (bios και windows 10) στην tv monitor και να παραμένει μαύρη οθόνη. Ολά τα μέρη του υπολογιστή είναι καινούργια και η tv δοκιμασμένη και με άλλο pc.
H ενέργεια που θα κάνω είναι να απενεργοποίησω το pc από το κουμπί του πύργου,θα σβήσω και θα ξανά ανοίξω τον διακόπτη του τροφοδοτικού.Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή ξανά, η εικόνα επανέρχεται κανονικά (bios και έπειτα windows).
Που μπορεί να οφείλεται αυτό το κόλλημα το οποίο δεν εμφανίζεται τόσο συχνά; σε ram, update bios ή κάρτα γραφικών on board η οποία δεν αναγνωρίζει την tv monitor; Με προσθήκη κάρτας γραφικών pci express θα λυθεί το πρόβλημα;
Ευχαριστώ,
Βασίλης

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,
Αρχικά δοκίμασε να συνδέσεις την οθόνη στην έξοδο της μητρικής και όχι της κάρτας γραφικών. Γίνεται το ίδιο; 

Vasilis Gatis απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιωργο, 
Οπως προανέφερα η οθόνη ειναι συνδεδεμένη στην έξοδο της μητρικης. Δεν εχω βάλει καποια καρτα γραφικων ακομη.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Συγνώμη μου διέφυγε. Δοκίμασε να συνδέσεις την οθόνη σε άλλη έξοδο. Πχ αν χρησιμοποιείς την VGA, δοκίμασε την HDMI.
Έχεις εγκαταστήσει όλους του drivers της μητρικής σου; 

Vasilis Gatis απάντησε πριν 6 έτη

Η μητρική διαθέτει θύρα HDMI  η οποία συνδέεται με καλώδιο σε αντιστοιχη θυρα HDMI της tv monitor.Θα δοκιμάσω οπως λες και σε vga αν και το προβλημα δεν ειναι μόνιμο αλλα συχνό. Οδηγοί εχουν γίνει εγκατάσταση ομως δεν νομιζω οτι οφείλετε σε εγκατασταση οδηγών καθώς δεν δειχνει αρχικη εικονα bios οταν συμβαίνει.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Μήπως έχει κάποιο θέμα το καλώδιο; Αν ξεκινήσει με μαύρη οθόνη, επανέρχεται κάποια στιγμή ή πρέπει να κάνεις αναγκαστικά επανεκκίνηση; 

Vasilis Gatis απάντησε πριν 6 έτη

Αναγκαστικά πρεπει να τον κλεισω.Βασικό ειναι να σβησω το τροφοδοτικό, να το ξανα αναψω και μετα να κανω  ξανα εκκίνηση του υπολογιστη.Μονο τοτε θα ξεκινήσει και θα δειξει κανονικα εικονα bios και μετα windows.Αν δεν σβησω και ξανα ανοιξω τροφοδοτικο οσες φορες να κανω επανακκινηση απο το κουμπι του πυργου δεν θα δειξει εικονα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Μήπως έχει κάποιο θέμα η μητρική ή το τροφοδοτικό σου; Μπορείς να τα δοκιμάσεις σε κάποιον άλλον υπολογιστή; 

Vasilis Gatis απάντησε πριν 6 έτη

Και το τροφοδοτικο και η μητρικη ειναι καινουργια αγορασμενα.Δειχνουν να δουλεουν και αναβουν παντα τα λαμπακια της μητρικης ακομα και χωρις να δειχνει εικονα.Θα απευθυνθώ και σε τεχνικο καθως δεν βγαινει ακρη το τι μπορω να φταει. Ευχαριστω για το χρονο και τις συμβουλες!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ένα αντίστοιχο πρόβλημα που είχα σε παλαιότερο υπολογιστή μου, ήταν τελικά θέμα μητρικής. Το ότι είναι καινούρια δεν είναι 100% βέβαιο πως δεν θα είναι προβληματική (γι' αυτό υπάρχει και σαν όρος το DOA).
Βέβαια, η μητρική είναι δύσκολο να την ελέγξεις, αν δεν έχεις πρόχειρη μια δεύτερη μητρική, οπότε καλύτερα είναι να απευθυνθείς σε τεχνικό, που θα μπορέσει να κάνει τον σχετικό έλεγχο.

Vasilis Gatis απάντησε πριν 6 έτη

Σωστά, ο έλεγχος από έμενα δεν είναι δυνατός να γίνει καθώς δεν υπάρχει δεύτερη.Επίσης βλέπω να παίρνει ρεύμα  και ανάβουν τα ledakia της asus μητρικής κάθε φορά. Για αρχή θα κάνω ένα reset cmos μήπως οφείλετε σε κόλλημα στο bios. Αν όχι θα απευθυνθώ σε τεχνικό για τον έλεγχο αν και όπως ανέφερα δεν είναι συχνό το πρόβλημα .
Ευχαριστώ