Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΜαύρη οθόνη λάπτοπ
Ανδρέας Κιηγμάς ρώτησε πριν 10 έτη

Γειά σου Άγγελε.
Χθες άνοιξα το λάπτοπ και η οθόνη ήταν τελείως μαύρη. Δεν εμφανίστηκαν στην αρχή ούτε η μέτρηση της RAM ούτε τίποτα. Όλα όμως τα λαμπάκια στο λάπτοπ άναψαν και του σκληρού δίσκου κανονικά αναβόσβηνε. Όταν άρχισαν να φορτώνουν τα Windows ακούστηκε και ο ήχος της έναρξης. Φαινόταν δηλαδή ότι όλα τα υπόλοιπα πλην της οθόνης λειτουργούν κανονικά. Σκέφτηκα και σύνδεσα το λάπτοπ με την οθόνη του σταθερού με καλώδιο VGA και πάλι όμως, μετά από επανεκκίνηση, η εξωτερική οθόνη έγραφε no signal. Το λάπτοπ είναι ένα ACER και το έχω πάνω από πέντε χρόνια χωρίς να μου έχει παρουσιάσει ποτέ τίποτα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

10 Απαντήσεις

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

Οταν συνδεσες την εξωτερικη οθονη ,επαιξες με το συνδυασμο "win + p" για να σε πεταξει στην εξωτερικη οθονη..επεισης κανε μου τη χαρη και βαλε ενα φακο στην οθονη του λαπτοπ την ωρα που το χεις ανοιχτο και παρατηρησρ προσεκτικα αν αχνοφενεται κατι (δηλαδη logo των windows ,γραμματα κλπ)..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Αντρέα,

Εκτός από το κουμπί των Windows μαζί με το P, πολλά laptop έχουν ένα πλήκτρο από τα F1-F12 που έχει το εικονίδιο μιας οθόνης, και λειτουργεί σε συνδυασμό με το πλήκτρο Fn.

Συχνά χρειάζεται να πατήσεις αυτό το κουμπί για να ενεργοποιηθεί η θύρα για την εξωτερική οθόνη.

Ανδρέας Κιηγμάς απάντησε πριν 10 έτη

Πράγματι με το Fn +F5 αλλάζει η έξοδος εικόνας. Δοκίμασα και τους άλλους συνδιάσμούς πλήκτρων που μου είπατε όμως πάλι τίποτα. Σήμερα μάλιστα το led του σκληρού δίσκου ανάψε για 3-4 δευτερόλεπτα στην εκκίνηση μετά όμως δεν άναψε ξανά ούτε εκείνο ούτε και κανένα άλλο και ούτε ακούστηκε ο ήχος έναρξης των Windows αν και το δοκίμασα πολλές φορές. Το μόνο που ακούγεται να λειτουργεί είναι ο ανεμιστήρας. Επίσης δοκίμασα και με φακό να δω καλύτερα την οθόνη αλλά δε φαίνεται τίποτα.

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

καρτα γραφικων ειναι ..πριν το πας σε σερβισαδικο κανε ενα hard reset δεν εχεις να χασεις τιποτα (βγαζεις μπαταρια και τροφοδοτικο και κρατας πατημενο το power button για 30-40 δευτερολεπτα, μετα το βαζεις στο ρευμα και δοκιμαζεις)

Ανδρέας Κιηγμάς απάντησε πριν 10 έτη

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Δυστυχώς όμως η οθόνη παραμένει μαύρη. Μάλλον δε θα γλιτώσω το service.

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

ρε αντρεα τι να σου πω κανε και μια προσπαθεια να ανοιξεις το Pc χωρις ram (θα σου κανει μπιπ αλλα πες μου αν παραμενει μαυρη η οθονη)

Ανδρέας Κιηγμάς απάντησε πριν 10 έτη

Γιώργο το κάνα κι αυτό. Έβγαλα τις μνήμες αλλά πάλι μαυρίλα. Ούτε καν μπιπ δεν έκανε. Έτσι μου ρθε να αρχίζω να ξεβιδώνω ότι βίδα έβλεπα και να τα διαλύσω όλα... Ευχαριστώ πάντως.

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

Reflow chipset αντρεα,αυτο πιστευω θα σου πει και ο μαστορας ,πιθανολογω το κοστος γυρω στο 50αρικο .ενημερωσε εδω για κατι νεοτερο

Ανδρέας Κιηγμάς απάντησε πριν 10 έτη

Πήγα το λάπτοπ σε τεχνικό που αφού το είδε μου είπε ότι μάλλον έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών και μάλλον θα χρειαστεί να γίνει rebowling. Ο ίδιος δεν μπορούσε να το κάνει και γι αυτό θα το έψαχνε λίγο μόνος μπας και βρει κάποια άλλη αιτία και αν όχι θα το έστελνε σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αφού πρώτα μιλούσαμε μιας και το κόστος θα ήταν πάνω από 150€. Μου είπε ότι εκείνο που μπορούσε να κάνει άν έφταιγε η καρτα γραφικών θα ήταν να ζεστάνει με καυτό αέρα το τσίπ διακινδυνεύοντας όμως να το χαλάσει και τελείως. Για καλή μου τύχη όμως ο μάστορας είχε ακριβώς ίδιο λάπτοπ με το δικό μου. Έτσι πριν κσνει οτιδήποτε μη αναστρέψιμο άρχισε όπως μου είπε να δοκιμάζει τα κομμάτια από το δικό μου στο δικό του λάπτοπ. Αρχικά είδε πως οι μνήμες μου λειτουργούσαν καλά. Μετά έβγαλε την κάρτα γραφικών -που δεν ήταν ενσωματωμένη στη μητρική, αλλά ήταν ξεχωριστή και αφαιρούμενη. Είδε λοιπόν πώς αυτή δούλευε μια χαρά στο δικό του λάπτοπ. Έτσι αποφάσισε να "εγχειρίσει" λίγο παραπάνω το μηχάνημα και να πάει λίγο πιο βαθιά μήπως και δει κάτι άλλο. Με τα πολλά δεν είδε κάτι που να φαίνεται, αλλά καθάρισε από σκόνες το εσωτερικό και ειδικά το σύστημα ψύξης. Και ω του θαύματος μετά την επανασυναρμολόγηση των κομματιών το πρόβλημα λύθηκε και το λάπτοπ λειτουργεί όπως πριν. Μακάρι αυτό να ήταν και ν' αντέξει πολύ καιρό ακόμη.

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

Μακαρι αντρεα ,σε ευχαριστω που ενημερωσες