Filippos . ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, αγόρασα πριν 2-3 βδομαδες έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή μετά από αρκετό ψάξιμο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μου ανάλογα με το budget μου ... αυτές τις 2-3 βδομαδες που το δουλεύω όλα πάνε μια χαρά εκτός από ένα πρόβλημα που έχω ... κατά την διάρκεια του gaming η οθόνη θα σβήσει είτε μετά από 5 λεπτά είτε μετά από 10 είτε μετά από μισή ώρα ή μια ώρα ενώ ο υπολογιστής παραμένει ανοιχτός και όλα δουλεύουν κανονικά( πολλές φορές πέρα από την μαύρη οθόνη ακούγεται στα ακουστικά ένας χαρακτηριστικός ήχος «μπζζ»). Σκέφτηκα κατευθείαν πως ευθύνεται η κάρτα γραφικών καθώς η οθόνη είναι συνδεδεμένη άμεσα με την κάρτα γραφικών μιας και η μητρική μου δεν έχει καμία θύρα vga ή hdmi ... να τονίσω πως άλλαξα πολλαπλές οθόνες και καλώδια και το πρόβλημα παραμένει. Έτσι λοιπόν εψαξα λίγο παραπάνω στο internet για την κάρτα γραφικών ( amd sapphire hd 7870) και βρήκα κριτικές από άλλους χρήστες πως η εν λόγω κάρτα γραφικών έβγαλε αρκετές ελαττωματικές παρτίδες και είχε προβλήματα με μαύρη οθόνη και crashes. Να τονίσω επίσης πως δεν πιστεύω ότι ευθύνεται το τροφοδοτικό μου μιας και είναι 1200 watt με πιστοποίηση 80plus και τσιμπημένο στην τιμή, επίσης ο υπολογιστής αντέχει σε διάφορες καταστάσεις δηλαδή σε βίντεο 4K κλπ και παθαίνει αυτό με την μαύρη οθόνη μόνο κατά την διάρκεια του gaming ( έχει δοκιμαστεί σε πολλά παιχνιδια και σε παιχνίδια με χαμηλές απαιτήσεις). Να πω πως θερμοκρασίες ακραίες δεν πιάνει από οτι έχω δει κατα την διάρκεια του gaming και όταν προκύπτει το πρόβλημα οι ανεμιστήρες της κάρτας συνεχίζουν και δουλεύουν κανονικά. Πέρα από την αγορά του υπολογιστή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου έδωσε μια δεύτερη κάρτα γραφικών δώρο που είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής, τις άλλαξα μεταξύ τους και το πρόβλημα παραμένει και με την 2η. Θα ήθελα λοιπόν να ξέρω αν το πρόβλημα είναι όντως οι κάρτες γραφικών ή αν οφείλεται κάπου αλλου και αν είναι όντως η κάρτα γραφικών που φταίει αν με κάποιο τρόπο μπορεί να διορθωθεί αυτό ή θα πρέπει να αγοράσω καινούργια. Συγγνώμη για την τεράστια ερώτηση αλλά προσπάθησα να είμαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται ώστε να με βοηθήσετε, Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

8 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Φίλιππε

Ίσως πρόκειται για θέμα λογισμικού. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers γραφικών του συστήματος σου.

Filippos . απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα,
Όταν κατάλαβα πως η πρώτη κάρτα είχε θέμα σκέφτηκα να την βγάλω και να βάλω την άλλη να δω αν δουλεύει κανονικά, πριν κάνω την αλλαγή όμως κατέβασα την εφαρμογή ddu (display drivers uninstaller) ώστε όταν βάλω την άλλη κάρτα να κατεβάσω ξανά τους drivers για την άλλη δυστυχώς ούτε αυτό δούλεψε καθώς και η δεύτερη κάρτα παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Αν μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο πείτε μου αλλιώς σκέφτηκα να πάρω μια κάρτα γραφικών από κάποιον γνωστό μου να την βάλω στο σύστημα μου και να δω αν θα παρουσιαστεί το πρόβλημα ή όχι ώστε να καταλάβω τι φταίει. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν η μητρική σου έχει δεύτερο slot για κάρτα γραφικών, μπορείς να δοκιμάσεις να τη συνδέσεις εκεί.

Αν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις και μία τρίτη κάρτα γραφικών, θα βοηθούσε αρκετά να εντοπίσουμε το πρόβλημα.

Filippos . απάντησε πριν 4 έτη

Η μητρική μου έχει αλλα 3 slots για κάρτα γραφικών την έβγαλα από το πρώτο slot και δοκίμασα τα αλλά 3 αλλά και στις τρεις περιπτώσεις η μητρική στην μικρή οθόνη της μου έβγαζε debug code και το πρόβλημα που μου εμφάνιζε ήταν «No Console Output Detected» . Ενώ στο πρώτο slot το Pc ανοίγει κανονικά απλά παραμένει το πρόβλημα με την μαύρη οθόνη κατά την διάρκεια του gaming.

Filippos . απάντησε πριν 4 έτη

Το δοκίμασα 2-3 φορές ακόμα και κάποια στιγμή το Pc άνοιξε ενώ είχα βάλει την κάρτα γραφικών σε άλλο slot, το δοκίμασα σε ένα game και δυστυχώς μετά από λίγη ώρα απλά ξανά έσβησε όποτε δεν φταίει το pci slot ... το μόνο που μένει τώρα είναι να δοκιμάσω μια άλλη κάρτα γραφικών να δούμε τι θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Οπότε, περιμένουμε νεότερα για τη δοκιμή της τρίτης κάρτας. 

Evaggelos Gazis απάντησε πριν 4 έτη

Εγώ έχω το εξής πρόβλημα. Παρήγγειλα όλα τα κομμάτια που είναι καινούρια,δηλαδή τις μνήμες,τη μητρική,το τροφοδοτικό,ένα SSD δίσκο και έκανα τις σχετικές συνδέσεις. Το κουτί είναι παλιό,τα υλικά είναι καινούρια. Συνδέω τον υπολογιστή στο ρεύμα και τον ανοίγω,ώστε να του περάσω λειτουργικό σύστημα. Προς έκπληξή μου,διαπιστώνω πως δεν παίρνει σήμα η οθόνη,μου εμφανίζεται η ένδειξη "No signal"και φυσικά,η οθόνη παραμένει μαύρη. Μήπως πρόκειται για κάποιο ελαττωματικό part από κατασκευής του; Επαναλαμβάνω ότι το κουτί μπορεί να είναι παλιό,αλλά τα υλικά είναι καινούρια! Οποιαδήποτε βοήθεια θα μου είναι πολύτιμη! Είμαι κι εγώ τεχνικός υπολογιστών,απλά δεν τα ξέρω όλα,οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Ευάγγελε

Πρέπει να ανοίξεις νέα ερώτηση για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες. Είναι πολιτική της σελίδας.