Superior Snake ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σου πολυαγαπημένο pcsteps
Το πρόβλημά μου έχει ως εξής. Εδώ και 9 χρόνια έχω ένα laptop acer aspire 5735z, που τρέχει windows 7, του οποίου η οθόνη άρχισε, μετά από format και εγκατάσταση ενημερώσεων, να "μαυρίζει". Κοιτώντας πιο προσεκτικά διαπίστωσα πως το laptop συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά. Έβαλα ένα φακό στην οθόνη και είδα (με δυσκολία βέβαια) πως όντως όλες οι λειτουργίες του ήταν normal, το πρόβλημα το έχει η οθόνη είναι λες και οι ρυθμίσεις φωτεινότητας είναι στο ... πάρα πολύ χαμηλό (βέβαια δεν είναι το πρόβλημα οι ρυθμίσεις, τις τσέκαρα). Ακόμα και πριν bootαρουν τα windows η οθόνη παραμένει "σκοτεινή", δεν μπορώ να δω ούτε το μενού των bios χωρίς φακό. Σύνδεσα το laptop με εξωτερική οθόνη και όλα φαινόντουσαν νορμάλ στην εξωτερική, οπότε προφανώς το θέμα το έχει η εσωτερική οθόνη. Τι ακριβώς φταίει; Πως χάλασε; Τι χάλασε; Μήπως γνωρίζεις;
*Να σημειώσω πως η μπαταρία του δεν κρατάει ούτε 2 λεπτά οπότε και το έχω συνέχεια στην πρίζα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Από την στιγμή που το ίδιο γίνεται και πριν φορτώσουν τα windows, δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο το format.
Πιθανότατα να έχει κάποιο θέμα η οθόνη ή η κάρτα γραφικών. Αυτό ωστόσο μπορεί να στο επιβεβαιώσει μόνο κάποιος τεχνικός που θα το δει από κοντά.  

Superior Snake απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση, θα ήθελα όμως να μάθω αν υπάρχει περίπτωση να "χάλασε" το inverter από υπερθέρμανση ή από τις αλλεπάλληλες επανακκινήσεις που έγιναν λόγω των ενημερώσεων. Οι θερμοκρασίες που έπιανε το laptop ήταν/είναι υψηλές και καμιά φορά έσβηνε. Γενικά υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;
Ευχαριστώ και πάλι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Τι πρόβλημα σου παρουσιάζει και έχεις τέτοιες υποψίες; Οι επανεκκινήσεις δεν επηρεάζουν. Οι θερμοκρασίες υπάρχει πιθανότατα.
Αλλά σου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα όταν έβαλες κάποια βάση για ψύξη;

Superior Snake απάντησε πριν 6 έτη

Το υποψιάζομαι γιατί όταν ήταν να κάνει τις ενημερώσεις έσβηνε "ανορθόδοξα" από υπερθέρμανση, το άνοιγα ξανά για να συνεχίσει τις ενημερώσεις και μέχρι να τις τελειώσει έσβηνε ξανά και ξανά και πάλι λέγοντας (τόσο καλά).
Όχιδεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα στο παρελθόν και δεν έχω βάλει καμία βάση για ψύξη. Απλά αν είναι το inverter θα μπορέσω να το αλλάξω και μόνος μου χωρίς σέρβις και πολλά έξοδα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Μπορεί να είναι το Inverter, αλλά μπορεί να είναι και το ίδιο το backlight της οθόνης που έχει πρόβλημα. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμή για να δεις τι από τα δύο φταίει. Δες εδώ, ίσως σε βοηθήσει.
Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν η υπερθέρμανση οδήγησε σε αυτό το πρόβλημα, ή αν ήταν μια απλή αστοχία υλικού.