Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΜαύρη οθόνη & vga led μητρικής ανοικτό
Emile Mtx ρώτησε πριν 5 έτη

Χαίρεται και συγχαρητήρια για αυτήν σας την προσπάθεια. Πρόσφατα συναρμολόγησα τον νέο μου υπολογιστή μέσω του οδηγού σας. Το σύστημα μου είναι το εξής:
M/b:gigabyte Aorus b450 pro
Cpu: amd ryzen 5 2600
Ram: dual hyperx fury 8gb 2400ghz
Ssd samsung 860evo 250gb
Cooler cpu: cooler master master air G100m
Psu: corsair cx 650m
Οθόνη Dell SE2419H 23.8
Το πρόβλημα είναι ότι όλα ξεκινάνε κανονικά με κάρτα γραφικών on board άλλα η οθόνη πάραμένει μαύρη και το vga led της μητρικής κόκκινο. Η οθόνη συνδέεται με hdmi. Την δοκίμασα και σε λάπτοπ και δουλεύει κανονικα. Άλλαξα τις ράμ αλλά πάλι τίποτα. Έβγαλα όλα τα καλώδια και άφησα μόνο το 24πινο, fpanel και αυτό της cpu αλλά και πάλι τα ίδια. Θα μπορούσατε να βοηθήσετε; Ευχαριστώ 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, είσαι σίγουρος ότι όλα έχουν συνδεθεί σωστά? Οι ανεμιστήρες δουλεύουν? Ο δίσκος ακούγεται?

Emile Mtx απάντησε πριν 5 έτη

Στην αρχή τα είχα συνδέσει όλα. Οι ανεμιστήρες δουλεύανε κανονικά και ο  δίσκος νομίζω.Θεωρώ πως τα είχα συνδέσει όλα σωστά. Τι να σου πω τώρα. Μπορεί να έχω κάνει και κάτι λάθος. Τώρα πάνω στην μητρική έχω μόνο το καλώδιο του cooler της τροφοδοσίας και του cpu και κάνω δοκιμές αλλα τίποτα. Παίζει να έχει κανένα θέμα η μητρική; Να κάνω κάτι με το clr cmos ή με την μπαταρία της mb για να κανα reset του Bios? Υπόψιν οτι πρώτη φορά συναρμολογώ υπολογιστή. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Βγάλε για 10 λεπτά τη μπαταρία της μητρικής και δοκίμασε να ανοίξεις ξανά το σύστημα..διαφορετικά θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο τεχνικό ή στο κατάστημα που προμηθεύτηκες τη μητρική.

Emile Mtx απάντησε πριν 5 έτη

Εντάξει θα το δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια