Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΜείωση εμβέλειας του Wifi σε router h108ns.
Gianni Kat ρώτησε πριν 7 έτη
Γεια σας ,
γνωρίζει κάποιος πως μπορείς να μειώσεις την εμβέλεια σήματος του ασύρματου δικτύου σε router ZTE h108ns?

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για ποιο λόγο θέλεις να μειώσεις την εμβέλεια, Γιάννη?

Gianni Kat απάντησε πριν 7 έτη

Θέλω βασικά να εκπέμπει στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου χώρου απλά δεν βρίσκω ρύθμιση του τύπου range.. Είναι γενικά απορία που έχω καιρό τώρα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ειλικρινά δεν έχω δει ποτέ router που να μπορεί να μειώσει το range του. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν, γιατί δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Έτσι κι αλλιώς η εμβέλεια του WiFi δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ειδικά όταν παρεμβάλλονται τοίχοι. Εφόσον το δίκτυο είναι κλειδωμένο με κωδικό, τι πειράζει και αν εκπέμπει ένα-δυο δωμάτια πιο πέρα?

Gianni Kat απάντησε πριν 7 έτη

Όντως δν υπάρχει σημαντική ανάγκη.. Είχα γενικά απορία αν είναι κάτι τέτοιο εφικτό..
Σε συζήτηση που είχα, τέθηκε αυτή η απορία δηλαδή θεωρητικά να μην υπάρχει κωδικός στο wifi και να συνδέονται μόνο όσοι είναι σε συγκεκριμένο χώρο. Όποιος ήταν εκτός και προσπαθούσε να συνδεθεί, λόγω αδυναμίας του σήματος να μην είχε τη δυνατότητα (πέρα από κάποιο όριο).
Εντάξει μπορεί να μου πεις ότι ο άλλος θα έβαζε π.χ. κεραία αλλά με κινητά και λάπτοπ θα είχαν θέμα.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 7 έτη

Εαν εχεις προσβαση στο μενου Advanced Wireless πας στο Transmit Power που ειναι ρυθμισμενο απο default στο 100% αλλαζεις ποσοστο προς τα κατω (10-20-40 κτλπ) και κανεις Αpply για να αποθηκευσει την νεα ρυθμιση.
Φυσικα αυτο εξαρταται απο το ποσο το firmware του παροχου σου δινει προσβαση σε αυτο το μενου.

Gianni Kat απάντησε πριν 7 έτη

Μάλλον στο συγκεκριμένο δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Έχω μια εικόνα από τις ρυθμίσεις του wireless μήπως βρίσκεται κάτι εκεί το οποίο έχει σχέση και δεν γνωρίζω. Ευχαριστώ.

http://s10.postimg.org/uz1fe5v09/eikona.png

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 7 έτη

Καλυτερα να δεις το manual του παροχου , γιατι καθε εταιρεια βαζει δικο της firmware και μπορει να εχουν απενεργοποιησει τη δυνατοτητα.
Απο την εικονα δεν μπορω να καταλαβω καν σε ποιον παροχο εισαι και τι μενου εχει….
Για παραδειγμα ενω στο manual της ΖΤΕ υπαρχει αυτη η επιλογη που ειπα, στο manual του ΟΤΕ δεν φαινεται αυτη η δυνατοτητα…

Gianni Kat απάντησε πριν 7 έτη

Ο πάροχος ΟΤΕ είναι και δεν δίνει άλλο firmware για το συγκεκριμένο router. Δν νομίζω να υπάρχει δυνατότητα στο συγκεκριμένο. Το μενού που είδες αφορά το wireless και δεν έχει advanced μενού wireless. Εντάξει θα το κοιτάξω.