Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΜείωση θορύβου σε υπολογιστή
Μιχαλης Παντελης ρώτησε πριν 11 μήνες

Γεια σας έχω έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Επεξεργαστής: AMD RYZEN 7 3700X 3.60GHZ 8-CORE (με εργοστασιακή ψήκτρα)
Μητρική: MSI B450M Mortar Max
Κάρτα γραφικών: MSI GeForce GT 1030 2GB GDDR4 2GHD4 LP OC (έκδοση χωρίς ανεμιστήρα)
RAM: G.Skill Aegis 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200
Σκληρός δίσκος: Samsung 970 Evo Plus SSD 250GB M.2 NVMe PCI Express 3.0
Τροφοδοτικό: Corsair CV Series CV550 550W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Bronze
Κουτί: Thermaltake Versa H17 Micro Tower
Έχει μπροστά 2 ανεμιστήρες για βάζουν αέρα: Arctic F14 Silent Case Fan 140mm
Πίσω & πάνω έχει 2 ανεμιστήρες για βάζουν αέρα: Arctic Bionix P120 Case Fan
Το σύστημα το λειτουργώ σε γραφείο για word – excel, σερφάρισμα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και YOUTOYBE. Για τα χαρακτηριστικά του δεν ζορίζεται (μου τον έδωσαν σε εξευτελιστική τιμή, τότε γι’ αυτό και έχει δυνατότητες παραπάνω απ’ ότι χρειάζομαι). Όλα τα κομμάτια όταν συναρμολογήθηκαν ήταν καινούρια και πάντα τον έχω καθαρό από σκόνη.  
Από τη πρώτη στιγμή που τον λειτούργησα (εδώ και 2 χρόνια σχεδόν) κάνει έναν ελαφρύ θόρυβο στον χώρο του γραφείο όπως όταν λειτουργεί το κλιματικό. Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχει τόσο πολλούς ανεμιστήρες, οι οποίοι ξέχασα να πω ότι είναι συνδεμένοι στο τροφοδοτικό. Θα ήθελα να μειώσω όσο γίνεται τον θόρυβο αλλά να μην υπερθερμαίνεται και ο υπολογιστής μου. Τι μου προτείνεται (πόσους ανεμιστήρες να αφήσω ή να αγοράσω – αντικαταστήσω αν χρειαστεί, να τους συνδέσω στην μητρική αντί για το τροφοδοτικό, ότι άλλο κρίνεται από την εμπειρία σας). Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα φίλε μου, σε πρώτη φάση θα σου πρότεινα να συνδέσεις του ανεμιστήρες στη μητρική και όχι στο τροφοδοτικό, έτσι ώστε να μπορείς να ελέγξεις την ταχύτητα τους μέσα από το σχετικό software της μητρικής ή μέσα από το bios. Σε κάθε περίπτωση θα ελέγχεις και τη θερμοκρασία του συστήματος σου έτσι ώστε να μην έχουμε υπερθέρμανση.

Μιχαλης Παντελης απάντησε πριν 11 μήνες

Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Δυστυχώς οι ανεμιστήρες απ' ότι είδα είναι με 3pin και δεν είναι PWM για να ρυθμίζονται από την μητρική. Πάντως με όλους τους ανεμιστήρες σε λειτουργία η θερμοκρασία είναι 30 βαθμοί, όπως κ να δουλέψω τον υπολογιστή. Δοκίμασα σε λειτουργία μόνο τον πίσω ανεμιστήρα (να βγάζει αέρα) κ η θερμοκρασία πήγε 32 βαθμούς. Για να είναι ήσυχος ο υπολογιστής λέω να βάλω μπροστά ένα 14η κ πίσω έναν 12 με PWM για να τους συνδέσω στην μητρική κ να ρυθμίζεται η ταχύτητα τους αυτόματα.Τι λέτε, συμφωνείτε κ αν ναι μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους ανεμιστήρες που να συνδέονται κ να ρυθμίζονται από την μητρική. Ευχαριστώ ποτ

Μιχαλης Παντελης απάντησε πριν 11 μήνες

,.......Ευχαριστώ πολύ 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Μιχάλη ναι, θα μπορούσες να δεις αυτόν στα 120mm και αυτόν στα 140mm.