Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΜείωση ταχύτητας με τη χρήση Switch.
Giorgos Patsatsos ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, 
έχω παρατηρήσει ότι συνδέοντας ένα Switch που είχα αγοράσει, ένα TP Link με 5 θύρες, μειώνεται η ταχύτητα στον υπολογιστή. Συγκεκριμένα μειώνεται από 100 - 102 Mbps σε 80 - 85 Mbps. Είναι φυσιολογικό να κόβει τόσο πολύ το Switch ή λέτε να φταίει το καλώδιο της σύνδεσης με το Switch στον υπολογιστή; Όταν το βάζω απευθείας η ταχύτητα ανεβαίνει ξανά. Στον δεύτερο υπολογιστή που συνδέεται στο Switch, η ταχύτητα είναι μειωμένη και απ' ευθείας λόγω παλαιότητας του υπολογιστή και κατώτερης ποιότητας καλωδίου, αλλά όταν τους συνδέω και τους δύο πάνω στο Switch, η ταχύτητα είναι υψηλότερη στον παλιό υπολογιστή με το χειρότερο καλώδιο (Cat 5e UTP 25m), παρά στον καινούριο με το καλό καλώδιο (Cat 6a S/FTP 1m). Το καλώδιο που  έρχερται από το ρούτερ είναι (Cat 6 UTP 25m) Μου έχει τύχει παλαιότερα να μειώνεται η ταχύτητα και να φταίει το καλώδιο. Λέτε να δοκιμάσω με κάποιο άλλο καλώδιο από το Switch στον υπολογιστή ή δικαιολογείται η πτώση αυτή με το Switch;

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Γιώργο! Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις άλλα καλώδιο, αλλά είναι πιθανό το πρόβλημα να προκαλείται και από το switch, ειδικά αν δεν είναι καλής ποιότητας.

Παύλος Χατζηπαύλου απάντησε πριν 1 έτος

Κοίτα να δεις και τι speed υποστηρίζει το TP Link.
Αν οι πόρτες είναι 10/100 είναι λογική η ταχύτητα.
Αντιμετώπισα το ίδιο ζήτημα με Cisco 2960 switch

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 1 έτος

Ναι οι πόρτες εϊναι 10/100.

Παύλος Χατζηπαύλου απάντησε πριν 1 έτος

Κατά πάσα πιθανότητα είναι περιορισμός απο το switch.
Αν μπορείς σύνδεσε πάνω στο switch, 2 laptops και κάνε μεταφορά αρχείου μεταξύ τους να δεις ταχύτητες. Θα πρέπει να πιάνεις το 100%, αν όχι είναι θέμα του switch.
Αν το πιάνεις, άλλαξε την ρύθμιση της NIC απο το PC από auto σε 100Mbps και δοκίμασε το εκ νέου.