Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΜειωμένη ταχύτητα ίντερνετ
Νίκος Δανιήλ ρώτησε πριν 4 έτη

Έχω σύνδεση 50 Μbps και πίανω πραγματική ταχύτητα γύρω στα 35-40. Τις τελευταίες μέρες η ταχύτητα έπεσε στο 4-5 Mbps... κάνοντας επανεκκίνηση στο ρούτερ λύνει το πρόβλημα για πέντε λεπτά(επανέρχεται η ταχύτητα στο 35-40), και μετά το πεντάλεπτο ξαναπέφτει στο 4-5... τι πάει στραβά;

2 Απαντήσεις

Ηρακλής Σακκάς απάντησε πριν 4 έτη

Είχα κάποιο πρόβλημα παραπλήσιο, για αρχή κάνε reset το Router, κάπου στο καλώδιο τροφοδοσίας  κοντά έχει μια πολύ μικρή τρύπα που μέσα έχει ένα κουμπι που γράφει reset (συνήθως) για να το πατήσεις αυτό θέλει μια οδοντογλυφίδα η μια καρφίτσα πρέπει να το έχεις πατημένα για περίπου 10 δευτερόλεπτα. 
Με αυτήν την κίνηση το Router θα κάνει επανεκκίνηση και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων Μόλις συγχρονίσει θεωρητικά θα είσαι κομπλέ σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καλέσεις την εταιρεία  που σου προσφέρει ίντερνετ 
Cosmote 13888 Vodafone 13830 wind 13700
και να τους πεις ότι έφτασες σε σημείο να κάνεις μέχρι και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και το πρόβλημα σου παραμένει από εκεί και πέρα η εταιρεία που πληρώνεις για αυτήν την υπηρεσία θα πράξουν τα δέοντα. 

Αν και η επικοινωνία είναι λίγο απαράδεκτη εν έτη 2020 πιστεύω πως θα λυθεί το πρόβλημά σου
Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σου καθαρίζει τα πάντα, αυτό σημαίνει πως πρέπει μετά να ξανα ρυθμίσεις από την αρχή τους κωδικούς wifi 
Σημείωση: Αν δεν έχεις καλώδιο και μπαίνεις ασύρματα ο κωδικός του ασύρματου  καθώς και το όνομα του wifi  τα γράφει από κάτω από το rooter αν δεν φαίνονται καθαρά ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ επαναφορά. 
Επίσης κάτω από το rooter σε ενδιαφέρει να φαίνεται καθαρά ο κωδικός Admin Password
Σε περίπτωση που δεν φαίνεται καθαρά και θέλεις να αλλάξεις κωδικό και όνομα ασυρμάτου wifi ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ επαναφορά.
Δεν κάνεις με λίγα λόγια επαναφορά αν δεν έχεις πρόσβαση στην σελίδα του router
το πως θα συνδεθείς στην σελίδα του router
συνήθως http://192.168.1.1/  ή http://192.168.2.1/
Ανάλογα σε ποια εταιρεία είσαι. Προσπάθησα να σου δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα.

Αν το έλυσες το πρόβλημα δώσε μια απάντηση εδώ.

Εκεί που θα λυθεί σίγουρα το πρόβλημα είναι αν πάρεις τηλέφωνο στην εταιρεία που σου δίνει το ίντερνετ αλλά η αναμονή είναι τεράστια μερικές φορές.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Νίκο

Τα βήματα που προτείνει ο Ηρακλης είναι όντως οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνεις. Ωστόσο, καλό είναι να μιλήσεις και με τον πάροχο σου για να βεβαιωθείς πως δεν υπάρχει θέμα στη γραμμή και πως δεν γίνονται έργα.