Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΜελλοντικη αναβαθμιση gpu σε laptop
Panos Charitos ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας, ένας φίλος μου παράγγειλε ένα λάπτοπ και έχει την απορία αν μπορεί να γίνει αναβάθμιση της κάρτας γραφικών στο μέλλον, δηλαδή να βάλει κάποια πιο δυνατή. Τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ είναι αυτά:
DELL Inspiron 15 5570 Intel Core I7-7500U / 8GB / 256GB SSD / Intel HD Graphics 620 / Full HD
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Πάνο

Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Υπάρχουν εξωτερικές κάρτες γραφικών, αλλά δεν συμφέρει ούτε οικονομικά, ούτε πρακτικά.

Panos Charitos απάντησε πριν 5 έτη

Αυτη που εχει ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη γι αυτο δεν γινεται;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Το συγκεκριμένο laptop χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή, οπότε δεν έχει καν κάρτα γραφικών. Στα laptop που υπάρχει κάρτα γραφικών, είναι ενσωματωμένη. 

Panos Charitos απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστω για την απάντηση Γιωργο και συγνώμη που τρώω τον χρόνο σου αλλα για να το ξεκαθαρίσω κι εγω δηλαδη υπάρχουν τα λαπτοπ σαν αυτο που χρησιμοποιεί τα γραφικά του επεξεργαστή και είναι και αυτά που έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στη μητρική? Αυτο (η δεύτερη περίπτωση) ισχύει και για τα gaming λαπτοπ ή αυτα έχουν και ξεχωριστή κάρτα για να μπορεις να κάνεις αναβάθμιση μελλοντικά?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ακριβώς. Κάποια laptop διαθέτουν τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή, ενώ άλλα έχουν ενσωματωμένη ξεχωριστή κάρτα γραφικών στη μητρική.

Δυστυχώς, δεν γνωρίζω κανένα laptop, ανεξαρτήτως τιμής και κατηγορίας, στο οποίο να μπορείς να αλλάξεις/προσθέσεις κάρτα γραφικών.

Πολλές φορές δεν είναι δυνατή ούτε καν η αντικατάσταση με μια ίδια σε περίπτωση βλάβης και οι χρήστες καταλήγουν να αλλάζουν όλη τη μητρική.