Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΜετάβαση απο intel σε amd έχοντας την ίδιο εγκατάσταση windows στον δίσκο
Constantine P ρώτησε πριν 5 έτη

Το τόπικ δεν αφορά πρόβλημα καθ΄αυτο, απλά απο περιέργεια.
Έχοντας κάνει ένα καινούργιο σύστημα βασισμένο σε ryzen αρχιτεκτονική και απλά βάζοντας τον σκληρό δίσκο με τα windows 10 που είχα στο προηγούμενο intel σύστημα, παρατήρησα ψαχουλεύοντας τα αρχεία της εγκατάστασης στο C, αρχεία/φακέλους που ανήκουν σε Intel....ίσως updates/patch κτλ.
Όλα αυτά αν παραμείνουν εκεί ενδέχεται να προκαλέσουν confusion στο σύστημα μιας και είναι πλέον amd;
Η απορία και ο προβληματισμός αυτός μου δημιουργήθηκε επειδή διάβασα κάπου (αν και αυτό αφορά τελείως διαφορετική περίπτωση) πως όταν σε ένα σύστημα έχεις μια κάρτα γραφικών της nvidia και την αλλάξεις με μία της amd τότε καλό θα ήταν να αφαιρέσουμε πρώτα τους driver της nvidia και μετά να περάσουμε την νέα κάρτα για την καλύτερη/ομαλή λειτουργία; κάτι τέτοιο...
Διαβάζοντας αυτό λέω μήπως το ίδιο μπορεί να γίνει και σε αλλαγή cpu.
Μήπως τελικά θα ήταν σωστότερο μια νέα φρέσκια εγκατάσταση των windwos;

3 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Απ όσο ΕΓΩ ξέρω ,ισχύει αυτό για τους drivers της κάρτας γραφικών που λές.
Τον σκληρό δίσκο με τα windows όμως ,πρέπει να τον κάνεις φορμάτ ,και ΜΕΤΑ να τον περάσεις σε άλλο υπολογιστή. Επειδή θα φορτωθούν κι οι drivers από το άλλο Σύστημα ,για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε
Η αλλαγής κάρτας γραφικών είναι η μόνη σοβαρή αλλαγή στο υλικό, η οποία δεν χρειάζεται format. Απλά κάνεις απεγκατάσταση τους drivers και εγκαθιστάς την νέα.
Για αλλαγή επεξεργαστή προτείνουμε να κάνεις καθαρή εγκατάσταση των Windows, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τους drivers.
Αν δεν αντιμετώπισες πρόβλημα, ήταν από καθαρή τύχη. Γενικά είναι πολύ κακή πρακτική. 

Constantine P απάντησε πριν 5 έτη

Μάλιστα...δεν το γνώριζα αυτό,η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, οπότε το αφήνω έτσι για την ώρα μέχρι να πάρω έναν ssd που έχω στα σκαριά τότε θα μπει φρέσκα windows στο pc.
Ευχαριστώ για την βοήθεια :)