Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareμετατροπή modem/router παροχου σε modem και συνδεση με το router ASUS TUF-AX5400
Grigoris Xatz ρώτησε πριν 9 μήνες

Γειά σας, πρόσφατα αγόρασα ένα νέο router (Asus TUF-AX5400) και θα ήθελα το modem/router του παρόχου ( ZTE H1600 ) να το μετατρέψω μόνο σε modem ώστε να βάλω το καινούργιο router. Έψαξα λίγο στο internet και είδα μερικά πράγματα για τη λειτουργία bridge και pppoe, αλλά δεν ξέρω πια είναι η διαδικασία. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε, θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 9 μήνες

Καλησπέρα Γρηγόρη! Το bridge mode είναι αυτό που χρειάζεσαι, αλλά πρέπει να συνδέσεις όλες τις συεκευές στο Asus. Ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσεις και τον DHCP, αν και μερικά router το κάνουν αυτόματα σε αυτό το mode. 

Grigoris Xatz απάντησε πριν 8 μήνες

Μίλησα με τον όταν και μου είπαν να βάλω PPPoE για τηλεφωνο voip, πήρα κωδικούς κτλ. Παρόλαυτα συνεχίζω να έχω προβλήματα παρόλο που φαίνεται να έχω πάρει public IP, είτε είμαι σε PPPoE είτε έχω κάνει bridge το ZTE H1600. Παρατηρώ ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προβλημα με αποσυνδεσεις. Από ότι έψαξα γενικά, τα DHCP δεν χρειάζεται να τα απενεργοποιήσω και ακόμα κι αν το απενεργοποιήσω στο H1600 δεν αλλάζει το double NAT που πιθανον αυτο δημιουργει ολα τα προβληματα

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Γενικά το ταίριασμα δύο router μπορεί να είναι μπέρδεμα. Και τα δύο router είναι στο ίδιο subnet, δηλαδή το ψηφίο της IP πριν το τελευταίο? Ο Άγγελος που έχει καλωδιακό modem και ένα router asus, έχει συνδέσει το modem στην είσοδο WAN του Asus, και τα έχει σε ξεχωριστά δίκτυα με βάση το subnet, το modem 192.168.178.1 (το τυπικό των Fritz), και το router 192.168.1.1.