Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΜεταφορά blog σε άλλη πλατφόρμα..
chris grigoriadis ρώτησε πριν 9 έτη

Άγγελε καλησπέρα, χρειάζομαι μία συμβουλή, έψαξα όσο μπορούσα τα άρθρα, αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάποια απάντηση..
Έχω ένα blog στο wordpress.com, το οποίο και ξεκίνησα πολύ χαλαρά, αλλά σήμερα έχει κάποια ικανοποιητική κίνηση (μην φανταστείς τίποτα σοβαρό, περίπου 100 επισκέπτες τήν ημέρα). Σκέφτηκα λοιπόν κάποια ελάχιστη οικονομική εκμετάλλευσή του, όπως το πρόγραμμα διαφημίσεων Google, το affiliate marketing κλπ, αλλά όπως γνωρίζεις καλύτερα από εμένα το wordpress.com λειτουργεί σχεδόν απαγορευτικά για όλα αυτά και το δικό του πρόγραμμα διαφημίσεων απαιτεί υπερβολικά μεγάλη επισκεψιμότητα. Τήν ίδια στιγμή σε όλα τα υπόλοιπα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τήν υποστήριξη τής wordpress και δεν θα ήθελα να διαγράψω το blog και να το μεταφέρω κάπου αλλού.
Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής: α. Μπορώ να μεταφέρω σε άλλη πλατφόρμα (πχ webnode) το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, να υπάρχουν δηλαδή δύο ίδια blogs σε διαφορετικές πλατφόρμες; και β. ακόμη και εάν γίνεται και εγώ επιλέξω να ακολουθήσω αυτήν την επίπονη για μένα διαδικασία (καθώς θα απαιτεί διπλή δουλειά), θα υπάρξει πρόβλημα είτε από την wordpress είτε από τήν άλλη πλατφόρμα;
Ξέρω ότι υπάρχει και το wordpress.org με πολύ περισσότερες δυνατότητες, αλλά είμαι πολύ αρχάριος τεχνολογικά και άλλωστε αφιερώνω ένα μέρος μόνο τού χρόνου μου στο site και γι αυτό θα ήθελα τις διαδικασίες όσο γίνεται πιο αυτοματοποιημένες.
Σ ευχαριστώ για τον χρόνο πού θα αφιερώσεις και γι αυτήν τήν ερώτηση..

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Η διαδικασία μεταφοράς ενός site/blog δεν μπορεί να απαντηθεί εδώ, γιατί περιλαμβάνει αρκετά βήματα για την μεταφορά, την database, το hosting κλπ κλπ.
Από την στιγμή πάντως που ήσουν σε wordpress.com η πιο πρακτική λύση είναι να πας σε wordpress.org