Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΜεταφορά router σε δωμάτιο χωρίς μπρίζα με powerline
Γιάννης Α ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Θέλω να μεταφέρω το ρούτερ και το τηλέφωνο σε δωμάτιο στο οποίο δεν υπάρχει ,μπρίζα τηλεφώνου. Είδα έναν τρόπο με τα λεγόμενα powerline όπως αυτό http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4020pkit-500mbps-2-port-nano-powerline-ethernet-adapter-kit-p-PER.612589.
Η ερώτησή μου είναι εάν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν , καθώς σε όσους οδηγούς είδα στο ίντερνετ το router συνδέεται πρώτα σε κανονική μπρίζα τηλεφώνου και έπειτα ένα καλώδιο ξεκινάει από το router και πηγαίνει σε 1 από τα powerline ώστε να μεταδοθεί το σήμα από τα καλώδια του ρεύματος. Δηλαδή η φορά των δεδομένων να είναι μπρίζα->powerline1->powerline2->router->κλπ. Επίσης αυτό που λένε με τις φάσεις του σπιτιού πως γίνεται να ξέρω κάθε μπρίζα σε ποιά φάση βρισκεται;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιάννη,
Κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά για τη χρήση του powerline.
Τα powerline σου επιτρέπουν να συνδέεις συσκευές στο router σου μέσω τις καλωδίωσης του ρεύματος.
Δεν συνδέουν το ρουτερ σου με την τηλεφωνική γραμμή. Ο μόνος τρόπος να πας το ρουτερ σου σε άλλο δωμάτιο είναι να τραβήξεις καλώδιο από την πρίζα. 

Giannhs Aravantinos απάντησε πριν 6 έτη

Κρίμα! Αυτό ήθελα να αποφύγω. Οπότε καταλαβαίνω πως όπως και να έχει το ρούτερ είναι 'καρφωμένο' κοντά σε μπρίζα τηλεφώνου, εκτός και αν χρησιμοποιηθεί μεγάλο καλώδιο.
Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως.

Giannhs Aravantinos απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και πάλι,
Πιστεύω πως η καλύτερη λύση στην περίπτωσή μου (μίας και δεν θέλω να υπάρχουν καλώδια από το ένα δωμάτιο στο άλλο) είναι ένα powerline σαν και αυτό :http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575 επειδή προσφέρει ασύρματο δίκτυο.
Υποθέτω πως από άποψη λειτουργικότητας είναι σαν να είχα το router στο άλλο δωμάτιο , δίχως όμως το σταθερό τηλέφωνο, σωστά; Επίσης θα χρειάζεται να έχω συνεχώς το wlan στο router ανοιχτό εφόσον θέλω να συνδέομαι στο powerline ασύρματα , ή μπορώ να το παραλείψω; Γενικά πιστεύεται πως υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο  για να έχω ίντερνετ στο δωμάτιο που δεν έχει πρίζα;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιάννη,
Αφού το πρόβλημά σου είναι πως δεν θέλεις να έχεις το router δίπλα στην πρίζα του τηλεφώνου, αν καταλάβαμε σωστά, κανένα powerline δεν πρόκειται να σου το λύσει. Το router θα πρέπει να συνδεθεί με καλώδιο με την πρίζα του τηλεφώνου, απ' όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αλλάξει αυτό.
Τώρα, αν δεν είναι αυτό το πρόβλημα, και εφόσον θέλεις απλά να επεκτείνεις το ίντερνετ σε άλλα δωμάτια, το πιθανότερο είναι πως το WiFi του router θα σε καλύψει πλήρως.
Τα powerline με ασύρματο είναι αν έχεις πολύ μεγάλο σπίτι σε τετραγωνικά ή πολυόροφο και το powerline λειτουργεί σαν επέκταση του ασύρματου για τα δωμάτια ή τους ορόφους που δεν πιάνει το router.
Αν λοιπόν δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή σου, ένα απλό powerline χωρίς ασύρματο για να επεκτείνεις το δίκτυο ethernet σε κάποιο σταθερό υπολογιστή είναι αρκετό, και το ασύρματο του router θα σε εξυπηρετήσει για κινητά, tablet, και laptop.
Τονίζουμε όμως πως σε κάθε περίπτωση το router θα συνδέεται με την πρίζα του τηλεφώνου.

Giannhs Aravantinos απάντησε πριν 6 έτη

Οκ, κατάλαβα , μάλλον έψαχνα κάτι που δεν γινόταν εξ αρχής. Θα μείνω λοιπόν με την σύνδεση ως έχει και άμα χρειαστεί να μεταφέρον κανέναν σταθερό υπολογιστή στο μέλλον ίσως πάρω και powerline. Όπως και να έχει ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις αναλυτικές απαντήσεις.