ŘaŴTMGRAFFITI ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,θα ηθελα βοηθεια συντομα αν γινεται για ένα πρόβλημα που αντεμετοπιζω τον τελευταιο καιρο με τον σταθερο υπολογιστη μου.Πριν μια εβδομαδα από δικη μου ηληθιοτητα μετακινησα τα αρχεια εφαρμογών και τα αρχεια εφαρμογών(x86) με στοχο να κανω χωρο στον σκληρο μου δισκο (c:/).Με αυτόν τον τροπο καταφερα να χαλασω πολλες εφαρμογες με αποτέλεσμα να μην ανοιγου καν.Υστερα από την μετακινηση εψαξα χωρις βεβαια αποτέλεσμα να δω καποιο tutorial στο youtube ώστε να λυσω το πρόβλημα.Η λυση που βρηκα ηταν να κανω FORMAT αλλα θελω να το αποφυγω οποτε καλεσα έναν τεχνικο για να σωσει καποια από τα αρχεια που μετακινησα αν γινεται.Μηπως εσεις γνωρίζετε πως μπορω να λυσω αυτό το πρόβλημα;
Ευχαριστω!

14 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Όταν λες τα μετακίνησες, που ακριβώς τα πήγες; Δοκίμασες να τα επαναφέρεις στις αρχικές τους θέσεις; 

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 6 έτη

η λιγοστή μου εμπειρία μου λέει ότι το καλύτερο είναι να σώσεις ότι αρχεία χρειάζεσαι κάπου εξωτερικά και να κάνεις επανεγκατάσταση του λειτουργικού (format). μπορείς να δοκιμάσεις να επανεγκαταστήσεις τις εφαρμογές που έβγαλες από τα αρχεία εφαρμογών και να δεις αν θα φτιάξει τίποτα. ή να κάνεις απεγκατάσταση με το revo τα προγράμματα που έσβησε χειροκίνητα. τελευταία λύση πριν το format είναι το system restore.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Εννοείται ότι το format είναι η καλύτερη και πιο σωστή λύση. Απλά μπορεί να ήταν τυχερός και αν επανέφερε τα αρχεία να μην υπήρχε θέμα. 

ŘaŴTMGRAFFITI απάντησε πριν 6 έτη

Ναι κι εγω σκεφτηκα να κανω FORMAT αλλα πριν το κανω εκανα αποπειρα να μεταφερω τα αρχεια που μετεφερα στην αρχικη τους θεση και ως προς μεγαλη μου εκπληξη συνειδητοποιησα πως δεν θπηρχε αρκετος χωρος στον C:/ για να τα μετακινησω στην αρχικη θεση τους. Εάν η λυση σε αυτό το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμενει το FORMAT τοτε θα παρακαλουσα να με παραπέμψετε με καποιο συνδεσμο σε καποιο οδηγο με τον οποιο θα μπορεσω να πραγματοποιησω την διαδικασια του FORMAT εχοντας παντα κατά νου πως δεν εχω αμεσα διαθεσιμη καποια συσκευή ώστε να σωσω τα αρχεια εκει και να τα ξαναπερασω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Από τη στιγμή που ο δίσκος είναι γεμάτος σημαίνει ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις νέο partition για να σώσεις εκεί τα δεδομένα. Οπότε η μεταφορά σε κάποιο άλλο μέσο είναι μονόδρομος. 
Όσο αφορά το φορματ, ρίξε μια ματιά στον οδηγό μας:
https://www.pcsteps.gr/448-format-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-windows-7-windows-8-windows-10/

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Είναι πολλά τα αρχεία ? Δοκίμασε να τα μεταφέρεις σε ένα στικάκι, εξωτερικό δίσκο ή σε κάποια cloud υπηρεσία έστω.
Διαφορετικά ,δοκίμασε επαναφορά συστήματος σε ημερομηνία που θες εσύ ,ώστε να έρθει ο υπολογιστής στη κατάσταση που ήταν τότε.
Αν επιχειρήσεις τώρα το φορμάτ ,τα αρχεία θα διαγραφούν.
https://www.pcsteps.gr/55383-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-internet-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-cloud-backup/
https://www.pcsteps.gr/195-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-windows-system-restore/
https://www.pcsteps.gr/448-format-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-windows-7-windows-8-windows-10/

ŘaŴTMGRAFFITI απάντησε πριν 6 έτη

Dimitris008,
Αυτό τον τροπο αντιμετωπισης του προβλήματος μου. Πολύ θα ηθελα να πραγματοποιησω αυτην την διαδιακσια για να επαναφερω τον υπολογιστη μου σε μια προηγουμενη ημερομηνια.Το πρόβλημα είναι πως δεν εχω δημιουργησει καποια ημερομηνια για να κανω restore μηπως ξερεις πως μπορω να το επαναφερω σε μια παλαιοτερη κατασταση χωρις να εχω ορισει εγω καποια στο παρελθον.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Στα Windows 7 το σύστημα δημιουργούσε αυτόματα κάποια τέτοια σημεία. Δυστυχώς στα Windows 10 η δημιουργία σημείων επαναφοράς γίνεται μόνο χειροκίνητα.

ŘaŴTMGRAFFITI απάντησε πριν 6 έτη

Μαλιστα οποτε πιστευω πως η τελευταια μου επιλογή είναι να καταφυγω σε τεχνικο.Παρολα αυτά ευχαριστω πολύ για τις πολύτιμες συμβουλες που ελαβα από ολους σας και ευχαριστω που ασχοληθήκατε.Να εχετε ολοι μια υπεροχη μερα.
Με εκτιμηση!

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Το άρθρο γράφει πώς να δημιουργήσεις και χειροκίνητα το σημείο επαναφοράς. Διάβασέ το προσεκτικά.
Δεν γράφεις ποιά windows έχεις. Τσέκαρε αν χρειάζεται , αν η επαναφορά συστήματος(system restore) είναι ενεργοποιημένη ή όχι.
https://www.google.gr/amp/s/www.thewindowsclub.com/system-restore-disabled-turn-on-system-restore-windows/amp

ŘaŴTMGRAFFITI απάντησε πριν 6 έτη

Εχω windows 10 δυστυχως επρεπε να ειχα ορισει χειροκεινητα ημερομηνια για να κανω system restore.

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 6 έτη

μπορείς να κάνεις πάντως και μόνος σου φορματ. για πόσα GB αρχεία μιλάμε που πρέπει να αποθηκεύσεις σε εξωτερικό μέσο;

ŘaŴTMGRAFFITI απάντησε πριν 6 έτη

Γυρω στα 120 gb

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 6 έτη

ε μάλλον θα πρεπει να ρωτήσεις καποιον γνωστο σου αν εχει εξωτερικό σκληρό δισκο αν δεν έχεις εσύ. αν θες να αποφύγεις τον τεχνικο. τελος πάντων. καλή συνέχεια.