Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / Softwareμεταφορα προγραμματων σε αλλο υπολογιστη
Kostas Vasilakis ρώτησε πριν 10 μήνες

Καλημερα, ο σκληρος του λαπτοπ "πνει τα λοισθια" σε μεταφραση απο τα αρχαια ελληνικα: " αναπνεει τα εσχατα - τελευταια". Υπαρχει τροπος που να μπορω να μεταφερω καποια προγραμματα απο το λαπτοπ που τελειωνει σε αλλο? Και τα δυο εχουν λειτουργικο Windows 10.

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 10 μήνες

Τα προγράμματα δε "μεταφέρονται" αλλά "εγκαθίστανται". Επομένως χρειάζεσαι νέα εγκατάσταση στο νέο laptop και απεγκατάσταση από το παλιό. Δεν ξέρω τί γίνεται με τις licences σου, οπότε το εξετάζεις κατά περίπτωση, ανάλογα με το licence type μπορεί να χρειαστεί να το ξαναπληρώσεις - σίγουρα χρειάζεται για άδειες OEM και DSP για Windows  και Office, όχι για Retail ή Perpetual. Ορισμένες εφαρμογές μπορεί να εγκαθίστανται κοπιάροντας το folder της εφαρμογής και κάποια configuration/settings files, ωστόσο οι περισσότερες εφαρμογές πλέον αποθηκεύουν τα παραπάνω στη registry κι όχι σε files.
 
Χώρο στο παλιό laptop μπορείς να απελευθερώσεις μεταφέροντας αρχεία δεδομένων μάλλον (πρέπει να δεις τι χρειάζεσαι και τι όχι, να ελέγξεις το χώρο που καταλαμβάνουν κλπ, οπότε είναι αργή και κουραστική δουλειά) παρά εφαρμογών, εκτός κι αν πρόκειται για μια πολύ βαριά και μεγάλη εφαρμογή. Εφόσον το πρόβλημα είναι ο δίσκος, απελευθερώνοντας χώρο θα βοηθήσει και με την ταχύτητα τελικά. Ιδίως αν έχεις λίγη μνήμη και μηχανικό δίσκο (HDD) η ταχύτητα μπορεί να είναι απαράδεκτα χαμηλή. Αν το laptop είναι ακόμα αξιόπιστο και ο επεξεργαστής αποδεκτός, αξίζει ίσως να κάνεις μια μικρή αναβάθμιση, δλδ μνήμη στα 8GB (χρειάζεσαι 64-bit Windows για να τα δει) και SSD, αυτό πραγματικά θα απογειώσει την ταχύτητά του. Πάντα προτιμώ την καθαρή εγκατάσταση Windows+εφαρμογών αντί για μεταφορά παλιότερης εγκατάστασης, αλλά όπως είπα και παραπάνω θα πρέπει να δεις τι γίνεται με τις άδειές σου.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα Κώστα! Όπως είπε και ο Χρήστος, τα προγράμμα δεν μπορούν απλά να ματαφερθούν, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγγραφές στη registry. Ωστόσο, αν τα προγράμμα αποθηκεύουν τα δεδομένα χρήση σε συγκεκριμένα αρχεία, μπορείς να τα εγκαταστήσεις στον άλλον υπολογιστή και να μεταφέρεις μόνο τα αρχεία με τα δεδομένα σου.