Nikos Psaras ρώτησε πριν 2 έτη

Μου ηρθε μηνυμα οτι παραβιασθηκε ο λογαριασμος μου και για την προστασια μου κλειδωθηκε .Για να ξεκλειδωθει μου ζητησε εγκυρο εντυπο φωτο οπως...ταυτοτητα, διπλωμα οδηγησης και πεντε-εξι ακομα.Εστειλα φωτο το διπλωμα οδηγησης (και μαλιστα πολυ καθαρη φωτο μου ελεγε) και θα περιμενω την επιβεβαιωση σε ενα 24/ωρο.Ολο το σκηνικο φαινεται αληθινο η επεσα σε καποια απατη...

4 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Αν είδες το μήνυμα αφότου συνδέθηκες στο fb (δηλ ήταν από το fb) ,όντως η πλατφόρμα ζητά ταυτοποίηση σε κάποιες περιπτώσεις.  Αν ήταν sms ή email ,θα μπορούσε να ήταν και πλαστό. Ρίξε κι εδώ μια ματιά.
https://support.microsoft.com/en-us/windows/protect-yourself-from-phishing-0c7ea947-ba98-3bd9-7184-430e1f860a44

Nikos Psaras απάντησε πριν 2 έτη

Να γινω πιο κατανοητος.Ανοιγω το ΦΒ απο το αποθηκευμενο σελιδοδεικτη,και μου δειχνει αυτη τη καρτελα.Μου ζηταει ενα εμαιλ για να μου στειλει ενα κωδικο.Στελνω ενα εμαιλ,και μου στελνει ενα κωδικο.Μετα απο καποιες ερωτησεις, μου ζηταει φωτο ενα εγκυρο εντυπο..διαβατηριο,διπλωμα οδηγησης, και κατι αλλα που δεν θυμαμαι.Τον στελνω φωτο το διπλωμα οδηγησης,και μου λεει θα ενεργοποιηθει σε ενα 24/ωρο,αλλα δυστηχως ακομα....η πρωτη επαφη ηταν η καρτελα της φωτο που στελνω. Δεν μου εστειλε sms η εμαιλ.Που με ζητησε εγκυρο εντυπο ειναι απατη;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Νίκο! Το Facebook όντως ζητάει έγγραφα για ταυτοποίηση σε κάποιες περιπτώσεις. Αν δεν πήγες σε αυτή τη σελίδα μέσω κάποιο link ή email, αλλά μπήκες χειροκίνητα, τότε είναι κανονικό. 

Nikos Psaras απάντησε πριν 2 έτη

Το οτι υπαρχουν σ'αυτον το λογαριασμο μου πολλες παρασπονδιες, εν σχεση με τα πραγματικα μου στοιχεια ειναι το μονο σιγουρο....αλλες εποχες, τωρα αλλαξε το φεισμπουκ...μαλλον θα φτιαξω εναν πιο καθαρο λογαριασμο...ευχαριστω για το χρονο σας.