Σωκρατης Βλαχοπουλος ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα pcsteps , έχω παραγγείλει τον Ryzen 5600g . Θέλω να φτιάξω ένα pc και τα υπόλοιπα χρήματα είναι 550 για αγορά μητρικής,ραμ ,τροφοδοτικό,κουτί, οθόνη. Μετά από αρκετή αναζήτηση αμφιταλαντεύομαι για την μητρική και τις ραμ ,αφού κάρτα γραφικών δεν θα βάλω σε πρώτη φάση διότι να πάμε και διακοπές. Το ερώτημα μου είναι το εξής , ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν υποστηρίζει PCIE gen 4 , οπότε εάν πάρω μητρική που έχει πάνω τέτοια slots για SSD και μελλοντική κάρτα, θα εκμεταλλευτώ την ταχύτητα PCIe 4.0 ; Το pc το χρειάζομαι για διάβασμα και να παίζω κάνα game  στα 1080p εν καιρώ αφού μαζέψω για κάρτα γραφικών. Επισης αν πάρω ραμ 3600mhz με  CAS 16 θα κερδίσει το APU; Θέλω τα φώτα σας  

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Σωκράτη

Έχεις συγκεκριμένη απαίτηση στο μέγεθος κουτιού και μητρικής;

Όσο αφορά το τροφοδοτικό, θέλεις να σε καλύψει και για το μέλλον; Αν ναι, τι κάρτα σκέφτεσαι να προσθέσεις για να υπολογίσουμε τις απαιτήσεις;

Όσο αφορά τις μνήμες, παίζουν σημαντικό ρόλο στα ενσωματωμένα γραφικά, οπότε όσο ταχύτερες τόσο το καλύτερο. Σε λογικό κόστος μπορείς να πας μέχρι 3600MHz CAS 16, ίσως και CAS 15. Μετά ξεφεύγει το κόστος.

Όσο αφορά το PCIe 4.0, από τη στιγμή που δεν το υποστηρίζει ο επεξεργαστής, δεν θα εκμεταλλευτείς την ταχύτητα του.

Σωκρατης Βλαχοπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Δεν με ενοχλεί το μέγεθος κουτιού ούτε της μητρικής , όσο αναφορά την κάρτα γραφικών σκεφτόμουν για μια AMD RX6600 XT . 

Σωκρατης Βλαχοπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Σημείωση δεν με ενδιαφέρουν τα RGB. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Μπορείς να δεις κάποια σχετικά οικονομική Β550 μητρική,όπως τη MSI MPG B550 Gaming Plus. Έχε τον νου σου ότι απαιτεί BIOS update.

Για μνήμες δες ένα kit της GSkill με τα χαρακτηριστικά που είπαμε. Για τροφοδοτικό μπορείς να δεις το Corsair CV Series CV550.

Όσο αφορά το κουτί, είναι καθαρά θέμα δικού σου γούστου. Μπορείς να μας δείξεις μερικά που σου αρέσουν και να σου πούμε την άποψη μας. Καλό είναι να μην ξεφύγει σε κόστος για να μπορέσεις να πας σε σχετικά καλή οθόνη.

Όσο αφορά την οθόνη, τι μέγεθος θέλεις να έχει;

Σωκρατης Βλαχοπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Λοιπόν είμαι εντάξει με τις ραμ θα πάω σε 2x8 με 3600 mhz CL 18 για να εξοικονομήσω κάποιο ποσό , νομίζω θα είναι εντάξει .Μητρική παρήγγειλα αυτήν που πρότεινες την είχα στο μάτι καιρό.
Για την οθόνη που ρωτάς θα ήθελα κάτι σε 144 hz , 24'' . Τώρα δεν ξέρω με το πάνελ τι παίζει , θα ήθελα να έχει και καλά χρώματα και καλή απόκριση .
Όσο αναφορά το κουτί αυτό είναι καλό ? LC-Power Gaming 988

Τώρα περι SSD τα 500gb με καλύπτουν οπότε αν πάω εδώ Samsung 970 Evo Plus λογικά είμαι εντάξει .
Ποια είναι η γνώμη σας ;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Όσο αφορά το κουτί, σε αυτά τα χρήματα δεν μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις σε ποιότητα, ειδικά όταν περιλαμβάνονται και τόσοι ανεμιστήρες.
Είναι τίμιο, αλλά προφανώς δεν θα έχει ιδιαίτερους χώρους για cable management.

Όσο αφορά τον SDD, η Samsung είναι κορυφαία στον χώρο, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Όσο αφορά την οθόνη, αφού σε ενδιαφέρει το gaming και τα 144Hz, η καλύτερη λύση στο budget σου είναι ένα VA panel. Μπορείς να δεις την MSI Optix G24C4.

Σωκρατης Βλαχοπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ πολύ . 
Το HDMI έχει μεγάλη διαφορά από display port ; Είναι καλύτερο το display port;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Εξαρτάται ποιες εκδόσεις που συγκρίνεις και την οθόνη σου. Μρικές οθόνες υποστηρίζουν δυνατότητες όπως το Freesync και το Gsync μόνο με συγκεκριμένο τύπο σύνδεσης. 

Σωκρατης Βλαχοπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου !