Giorikas Bourgou ρώτησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα σας. Έχω τη μητρική MSI B450 TOMAHAWK MAX. Η συγκεκριμένη έχει 1 θύρα για Nvme σκληρό όπου έχω εγκαταστήσει τον 970 EVO Plus 1TB. Σκέφτομαι να βάλω ένα 2ο μάλλον τον ίδιο ή τον 980 Pro1TB αν και είναι Gen 4 και θα δουλεύει σε χαμηλότερες ταχύτητες. Ο μόνος τρόπος είναι με Nvme adapter ο οποίος θα μπει ακριβώς κάτω από την κάρτα γραφικών. Θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με συμβατότητα και θερμοκρασίες και αν πάρω τον 980 να είναι με ψύκτρα ή χωρίς; Θα βάλω τον 980 στη θέση του 970 και τον 970 στον adapter. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα, από ότι βλέπω ο ίδιος ο δίσκος δεν έχει κάποια ψυκτρα, δεν ξέρω εάν ο αντάπτορας που έχεις επιλέξει διαθέτει. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι απαραίτητη η χρήση κάποιας ψυκτρας. Μπορείς γενικά να παρακολουθείς τις θερμοκρασίες και εάν δεις κάτι περίεργο πράττεις ανάλογα.

Giorikas Bourgou απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα. Ο αντάπτορας που βρήκα μπαίνει στην 2η θύρα της κάρτας γραφικών. Αν πάρω τον 980 Pro που είναι Gen 4 λογικά δεν θα πιάνει χαμηλότερες ταχύτητες λόγω του ότι η μητρική μου είναι Gen 3 και ότι θα μπει σε αντάπτορα; Κάπου διάβασα ότι παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής. Εγώ έχω τον Ryzen 7 5800x και την Sapphire Pulse RX 6700 XT. Η χρήση του θα είναι για παιχνίδια.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Κοίτα οι ταχύτητες θα περιορίζονται κάπως λόγω του ότι η μητρική σου είναι Gen 3. Και πάλι όμως θα είσαι μια χαρά, ειδικά για τη χρήση που αναφέρεις.