TheCyberHippy . ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημερα σας

Χτες συνέβει το αναπάντεχο. Μετά απο ένα όμορφο crush dump ('πειραζα" καποιες ρυθμισεις στο Realtek HD audio manager, οταν ξαφνικα ελαβε χωρα το "κρασσαρισμα") και επανεκκινηση του υπολογιστή, εμφανίστηκε μαυρη οθονη με το μυνημα "Missing operating system". Κανω παλι επαννεκινηση του υπολογιστη, μπαινω στο Bios και διαπιστωνω οτι εξαφανιστηκε ο SDD (Kingston, 240 gb, hyperX Savage). Δοκίμασα διαφορετικά sata ports και sata καλωδια αλλα φευ...ο σκληρος συνεχίσει την επιμονη απουσια του. Αναγκαστηκα να περασω το λειτουργικο σε εναν συμπληρωματικο HDD, χωρις αυτο να λυνει το προβλημα της αναγνωσης του SDD. Σε αυτη την περιπτωση τι θα μου προτείνατε?

Μηπως θα επρεπε να κανω update το Bios? Υπαρχει περιπτωση ο σκληρος να ειναι δυσλειτουργικος?

Ευχαριστω...

5 Απαντήσεις

George Efstratiou απάντησε πριν 8 έτη

Κατ' αρχή έλεξε τροφοδωσία και σύνδεση άλλαξε slot σύνδεσης στην Μ Β και μετά σύνδεσε τον σε άλλο PC για να δείς αν λειτουργεί.

TheCyberHippy . απάντησε πριν 8 έτη

Όταν λες να κάνω έλεγχο στην τροφοδοσία τι εννοείς? Το 2ο το έκανα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δοκίμασε άλλο καλώδιο από το τροφοδοτικό στον σκληρό, αν και λογικά από την στιγμή που δεν τον βλέπει και άλλος υπολογιστής, δεν έχει καμιά σημασία. Μάλλον έφυγε.

TheCyberHippy . απάντησε πριν 8 έτη

Καλημερα και παλι...

Το συστημα μου μαλλον τρελλαθηκε. Μετα το περας της χτεσινης ημερας και αφου περασα τα Windows σε άλλον σκληρο (ολα φαινονταν να λειτουργουν καλως), πηγα να ανοιξω σημερα τον υπολογιστη και δεν μπορουσε να φορτωσει επαρκως το λειτουργικο (ειχε κολλησει στο λογοτυπο των Windows). Πανω στην motherboard υπηρχε η ενδειξη 51 (στο manual της μητρικης εμφανιζεται ως error code 50-55: memory initialization error occurs). Αφου εψαξα σε διαφορα forums (μεσω κινητου) για καποιες πιθανες απαντησεις, μπαινω στο Bios και ω! του θαυματος εμφανιζοταν κανονικα ο SSD οπως και οι μνημες. Κανω επανεκκινηση και το προβλημα συνεχιζοταν. Αλλάζω τη θεση των dimm της μνημης (G skill 16 gb) χωρις να υπαρξει βελτιωση. Βγαζω το ενα Dimm της μνημης και αφηνω μονο τα 8 gb (στο 2ο slot απο αριστερα). Μπαινω στο Bios για τον σχετικο ελεγχο αλλα αυτη τη φορα ο SSD εχει παλι εξαφανιστει. Oμως τα windows φορτωσαν κανονικα. Υποψιν, τη στιγμη που γραφω αυτες τις αραδες η ενδειξη 51 συνεχιζει και υπαρχει στο debugging της ΜΒ.

Οποιαδηποτε βοηθεια ή σκεψη είναι ευπροσδεκτη

Ευχαριστω...

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Κάνε ένα reset το bios ή update, αν δεν αλλάξει κάτι, μπορεί να έχεις και σοβαρό πρόβλημα στο hardware