Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΜη αναγνώριση ποντικιού από παλιό υπολογιστή
Genimi Li ρώτησε πριν 2 έτη

Έχω έναν παλιό υπολογιστή (Intel DUO Core με 4 GB ram). Έβαλα Windows 10 και τα πήγαινε αρκετά καλά, δεν κολλούσε. Είχα λίγο καιρό να τον ξαναχρησιμοποιήσω. Τώρα που τον ξανάνοιξα δεν αναγνωρίζει κανένα ποντίκι σε καμία θύρα USB (το πληκτρολόγιο το αναγνωρίζει κανονικά). Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Εάν κάνω format το πρόβλημα θα λυθεί;

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Το ότι ο υπολογιστής είναι παλιός δεν είναι ο λόγος. Αν έχεις ένα USB stick ή έναν εξωτερικό σκληρό δοκίμασε να το συνδέσεις, προκειμένου να διαπιστώσεις ότι τα USB όντως λειτουργούν σωστά ή αν υπάρχει πρόβλημα, πχ να έχει αποσυνδεθεί κάποιο USB header. Για τη σύνδεση του ποντικιού δε χρειάζεται μεγάλο bandwidth, ακόμα και το USB2.0 ή και 1.0 (μαύρη ή άσπρη υποδοχή) αρκεί. Καλύτερα δοκίμασε τα connectors δίπλα στα PS/2 ports, αυτά κανονικά δουλεύουν πάντα.
Το πιό πιθανό είναι να έχει πρόβλημα το ποντίκι, είτε είναι χαλασμένο (οπότε δοκίμασέ το και σε κάποιον άλλο υπολογιστή αν γίνεται) ή δεν κάνει για Windows 10 (κοίταξέ το στο site του κατασκευαστή). Για παράδειγμα, είχα ένα πολύ καλό mouse της Microsoft (Microsoft Wheel Mouse Optical - όχι το Basic) το οποίο σταμάτησα να το χρησιμοποιώ όταν εγκατέστησα Windows 10, λόγω ασυμβατότητας και όχι επειδή ήθελα να το αλλάξω.
Το format δεν είναι βέβαιο ότι θα λύσει το πρόβλημα, μόνο ίσως στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγκατάσταση - και μάλλον δε θέλεις να κάνεις format σε μια φρέσκια εγκατάσταση, μόνο για το mouse.
Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο site του κατασκευαστή του motherboard, εκεί συνήθως υπάρχουν drivers για τα USB στα downloads και να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις τα drivers από εκεί. Αυτό όμως μόνο αν διαπιστώσεις ότι τα USB έχουν πρόβλημα και ότι το mouse είναι OK.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα και από εμένα. Θα μπορούσε να είναι θέμα driver, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα γινόταν είτε από την αρχή είτε μετά από κάποιο update. Αν το πρόβλημα εμφανίστηκε χωρίς χρήση, μάλλον φταίει το ποντίκι.