klairaki den ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σε όλους! Έχω το κινητό μιας φίλης, ένα samsung A50, το οποίο εμφάνισε το εξής πρόβλημα. Αφού το τηλέφωνο δεν φορτιζόταν το πήγε σε ένα μαγαζί για φτιάξιμο και την ίδια μέρα που το πήρε πίσω, το κινητό σταμάτησε να βλέπει τη σιμ. Έκανε τη βλακεία να μην το ξαναπάει επί τόπου και τώρα έχουν περάσει καμιά 10αριά μέρες. Δε μπορούν να την πάρουν και να πάρει τηλέφωνο, όταν πάει να πάρει πετάει το μήνυμα "μη εγγεγραμένο στο δίκτυο". Έκανα νομίζω ό,τι λύση κυκλοφορεί στο ιντερνετ όσων αφορά το λογισμικό, το έλυσα μήπως κάτι είχε ξεχάσει να συνδέσει ο τυπάς, το ξαναέδεσα, και αφού έκανα backup αυτά που ήθελε, είπα να δοκιμάσουμε και την έσχατη.. hard reset. Μετά απ'αυτό πάλι τα ίδια! Οπότε σκέφτηκα μήπως τελικά έχει καεί κάποιο κυκλωματάκι, αλλά στις πληροφορίες του τηλεφώνου, τον αριθμό μεν δεν τον αναγνωρίζει, λέει "άγνωστο", αναγνωρίζει όμως τα IMEI. Είναι dual sim να προσθέσω το τηλέφωνο, συμπεριφέρεται το ίδιο σε όποια θέση και να βάλεις την κάρτα. Εννοείται έχω τσεκάρει αν έχει η ίδια η σιμ το πρόβλημα. Επίσης να πω πως τρώει κάποια φλας και βγάζει δίκτυο για κάποια δευτερόλεπτα δηλαδή αναγνωρίζει για λίγα δεύτερα την κάρτα και μετά την ξαναχάνει. Αν είχε καεί κάποιο κύκλωμα θα την είχε αυτή τη συμπεριφορά? Καμιά ιδέα??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!   <3  <3

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Κλαίρη

Από τη στιγμή που το δίκτυο αναγνωρίζεται σε τυχαία διαστήματα, το πιο πιθανό είναι πως κάτι έχει πειράξει ο τεχνικός σε επίπεδο υλικού.

Αν ήταν θέμα λογισμικού θα είχε σίγουρα λυθεί με το hard reset και το δίκτυο δεν θα λειτουργούσε σε άκυρα διαστήματα.

Πάντως, δεν χάνεις κάτι να μιλήσεις με τον πάροχο μήπως πρόκειται για κάποια ρύθμιση του APN. Επίσης, καλό είναι να δοκιμάσεις διάφορες SIM κάρτες.