Jean Doumpier ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο σετ μνημών 16gb(2x8) από το e-shop ΧΩΡΙΣ να έχουν δυνατότητα xmp, αλλά με σχετικά χαμηλό cas...(9 θα ήταν καλό). Γιατί η μητρική μου όντας hp (έτοιμου συστήματος) δεν έχει στο bios ρύθμιση για ενεργοποίηση του xmp profile, και έτσι οι μνήμες των 1600 χρονίζονται στα 1333, και δεν γίνεται να τις πάω στα 1600 διότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα λόγω της συγκεκριμένης μητρικής. Θα ήθελα δηλαδή να βρω μνήμες που είναι απλά χρονισμένες στα 1600 και σε ένα μικρό αξιοπρεπές cas, χωρίς δηλαδή να χρειάζονται xmp προφίλ για να φθάσουν τα 1600.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Από τη στιγμή που η μητρική σου υποστηρίζει native μόνο 1333, καμία μνήμη και με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να τρέξει στα 1600, δεν λειτουργούν δυστυχώς έτσι οι μνήμες και οι μητρικές.

Μόνο αλλάζοντας μητρική θα δεις μεγαλύτερες συχνότητες.

Jean Doumpier απάντησε πριν 8 έτη

Η μητρική μου υποστηρίζει 1600 ddr3 και τις τρέχει κανονικά στα 1600, έχει δοκιμαστεί, αλλά δοκιμάστηκε με μνήμες με cas 11 φυσικά.

Αξίζει να παραμείνω στις ballistix tactical που (λόγω του ότι δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το xmp) τρέχουν στα 1333 στη μητρική μου με χρονισμούς 9-9-9-24, ή να ψάξω για 1600mhz με ένα αξιοπρεπές cas που όμως δεν χρειάζονται xmp? Τί λες, αξίζει ή θα δω ελάχιστη διαφορά που δεν αξίζει τον κόπο.

υ.γ. και κάτι ακόμη. Καθυστερεί (λίγο,ελάχιστα) το bootάρισμα μετά δηλαδή από το λογότυπο της hp μετά την εγκατάσταση των συγκεκριμένων ram.Σαν να τις ''ξαναδιαβάζει'' πολύ γρήγορα όμως.Μόλις μπαίνει στα windows βέβαια πετάει, σφαίρα. Ενδέχεται αυτή η μικρή καθυστέρηση στην αρχή να οφείλεται στα ''οριακά'' watt του τροφοδοτικού μου? (μαμίσιο της hp-180w)? Το διάβασα σε ξένα φορουμ, ισχύει;

Ευχαριστώ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Λογικά αυτές θα σου κάνουν.