Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΜπαταρία, τροφοδοτικό ή και τα δύο;
Giota Pso ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα! 
Γενικά έχω θέμα και με τα δύο αλλά για την ώρα μπορώ να αντικαταστήσω το ένα από τα δύο. Καταρχάς η μπαταρία δεν μπρεί να μείνει εκτός μπρίζας γιατί δεν κρατάει. Από την άλλη το τροφοδοτικό έχει κακό χάλι. Μου το έφτιαξαν 2 φορές, έχω δώσε κάνα 30ρι για τα καλώδιά του. Τώρα τελευταία πολύ συχνά αναβοσβήνει ένα πορτοκαλί λαμπάκι (αυτό που είναι κόκκινο όταν είναι στη φόρτιση και στο τέλος πρασινίζει). Ίσως δεν κάνει καλή επαφή κάπου και δε φορτίζει. Συνήθως βγάζω το βύσμα του φορτιστή, το ξαναβάζω και του περνάει. Έχω παρατηρήσει όμως το εξής: μπορεί να μου σβήσει επειδή δεν φόρτιζε (όπως είπα παραπάνω) και σε κάνα μισάωρο να πάει στο 100%. Ακόμη χειρότερα, ενώ τη μία στιγμή έβλεπα ότι έλεγε π.χ 28% και φόρτιζε, την επόμενη στιγμή να πρασινίζει το λαμπάκι και να λέει 100%.  Τέλος, μου έτυχε να κλείνει μόνο του χωρίς να χάνει την επαφή και να δείχνει ότι δε φορτίζεται. Μήπως φτάνει στο 100% και μετά αποφορτίζεται ή μήπως ζεσταίνεται; Μέσα σε όλα νομίζω ότι κάτι έσπασε στο εσωτερικό του, ίσως κάτι ενοχλεί το ανεμιστηράκι..δεν ξέρω. Σίγουρα παντως θέλει ένα γενικό κοίταγμα γιατί κοντεύει 8ετία και δεν το έχει δει κάποιος. Τι λέτε να αντικαταστήσω πρώτα; Όλα; Τον ίδιο το λάπτοπ;

4 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώτα. Εφόσον τη μπαταρία την έχεις χρόνια, είναι λογικό να μην λειτουργεί πλέον. Χωρίς μπαταρία θα λειτουργήσει το λάπτοπ σου, όμως χωρίς τροφοδοτικό όχι. Σε κάθε περίπτωση, αφού μιλάμε για 8 χρόνια, και εφόσον λες ότι ενδέχεται να έχει και πρόβλημα στο ανεμιστηράκι, δεν αξίζει να επενδύσεις χρήματα σε αυτό. Η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρεις ένα καινούργιο.
Βέβαια δεν μας είπες ποιο μοντέλο έχεις. Για καινούργιο, πες μας τη χρήση που κάνεις και το budget σου για να σου γίνει η κατάλληλη πρόταση.

Giota Pso απάντησε πριν 6 έτη

Γεια σου Έλενα! Ευχαριστώ για την απάντηση. Πιστεύεις δηλαδή ότι θα δώσω τζάμπα χρήματα αν πάρω ένα τροφοδοτικό και μια μπαταρία; Το λάπτοπ μου είναι toshiba satellite l500 και το έχω από το 2010. Δεν έχει δει τεχνικό μέχρι τώρα, για λόγους οικονομίας μόνη μου προσπαθώ να κατανοήσω τα προβλήματά του και αν μπορώ να τα διορθώσω. Έχει θέματα αλλά ήθελα να το κρατήσω ακόμη ένα χρόνο τουλάχιστον. Πλέον δεν παίζω ιδιαίτερα παιχνίδια, δουλεύω πιο πολύ τις εφαρμογές γραφείου (Word κ.λπ.) και βλέπω ταινίες online, γιατί οταν επιχείρησα πριν κάποια χρόνια να κατεβάσω ταινία έκανε συνεχώς επανεκίνηση και δεν το ξαναεπιχείρησα. Τώρα στο τι ποσό θα μπορούσα να διαθέσω...νομίζω κάπου στα 500-600.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεδομένου ότι η μπαταρία μαζί με το τροφοδοτικό θα κοστίσουν κοντά στα 50€, και χοντρικά άλλα τόσα θα σου πάρει ένας τεχνικός για συντήρηση, καλύτερα να πας σε καινούργιο.
Το χαμηλότερο που προτείνω είναι κάτι τέτοιο:
https://www.pcsteps.gr/15147-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-laptop/#E36900_i3-7100U_4GB_Intel_HD_156_1366x768_Win_10
Με 500-600€ θα πάρεις ένας πολύ καλό laptop για τη χρήση που θέλεις, που θα σου κρατήσει.
Μία καλή επιλογή απ' τον οδηγό αγοράς μας:
https://www.pcsteps.gr/15147-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-laptop/#E51900_i5-7200U_8GB_Intel_HD_156_1920_x_1080
Στον οδηγό θα βρεις κι άλλες επιλογές για να διαλέξεις.

Giota Pso απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για την απάντησή σου Έλενα, να 'σαι καλά! Σίγουρα θα ζητήσω τη γνώμη σας όταν έχω τη δυνατότητα για καινούργιο λάπτοπ. Πιστεύω πως θα προτιμήσω κάτι γύρω στα 500-600, όπως είπα, ώστε να κρατήσει και να αντέχει και στο κάτι παραπάνω...Προς το παρόν όσο αντέξει αυτός που έχω μέχρι να μαζευτεί το ποσό του επόμενου :)