Γιώργος Μπέλλας ρώτησε πριν 5 έτη
Καλησπέρα! θέλω να σας πω δυο πράγματα σχετικά με το κινητό μου (είναι το Lenovo S1La40). Δεν ξέρω αλλά για κάποιο λόγο όταν το βάζω στην φόρτιση μου λέει τι ώρα θα είναι πλήρως φορτισμένο, σχεδόν μετά από 2 ώρες ό,τι θα έχει φορτίσει. Αλλά το θέμα είναι ό,τι περνάνε οι 2 ώρες και ακόμα όχι μόνο δεν έχει φορτίσει αλλά είναι λίγο πάνω από τα μισά της φόρτισης. Αυτό δεν μου το κάνει πάντα αλλά το έχω παρατηρήσει κάποιες φορές, ξέρω ό,τι κάτι φταίει και αργεί να φορτίσει το τηλέφωνο αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. Έχω πάει και στις ρυθμίσεις της μπαταρίας για να δω ποια εφαρμογή “φταίει” για την απόδοσή της αλλά μου δείχνει το περισσότερο τα % ό,τι είναι η οθόνη, ό,τι και καλά είναι πολύ ώρα ανοιχτή αλλά δεν ξέρω κιόλας μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά κλείνει κανονικά όταν βάζω το κινητό για φόρτιση. Εσείς μήπως μπορείτε να μου πείτε κάποια γνώμη μήπως και με βοηθήσετε; Ευχαριστώ!
Και ένα δεύτερο που θέλω να σας πω, μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση ή κάποιο πρόγραμμα που να κλείνει αυτόματα όλες τις εφαρμογές; Δηλαδή χωρίς να πηγαίνω εγώ στις εφαρμογές και να τις κλείνω χειροκίνητα αυτό θέλω να πω.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Χρησιμοποιείς τον αυθεντικό φορτιστή του κινητού; Η μπαταρία σου βρίσκεται σε καλή κατάσταση;
Αν έχεις κλειστό το κινητό, οι χρόνοι φόρτισης είναι κανονικοί ή αργεί και εκεί ;

Γιώργος Μπέλλας απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και σε σένα Γιώργο
Τον αυθεντικό όχι αυτό το διάστημα γιατί τον έχει η μητέρα μου, κάποιον άλλο χρησιμοποιώ…αλλά παίζει ρόλο και ο φορτιστής; Αν παίζει ρόλο όντως αυτό δεν το ήξερα. Ναι, η μπαταρία σε αρκετά καλή κατάσταση θα έλεγα, δεν πέφτει πολύ γρήγορα..κανονικά θα έλεγα πως πέφτει. Κάποιες φορές αργεί και όταν έχω κλείσει το κινητό, το κλείνω κάποιες φορές για να δω αν θα φορτίσει πιο γρήγορα αλλά και πάλι είναι όπως όταν το έχω ανοιχτό. Δεν ξέρω γιατί, και από εφαρμογές δεν έχω και ας πούμε πάρα πολύ μεγάλες και που να καταναλώνουν πολύ μπαταρία π.χ. facebook, messenger κ.α. Αυτές τις 2 εφαρμογές ειδικά δεν τις έχω γιατί ξέρω ό,τι δεν κάνουν καλό στο κινητό γιατί πιάνουν και πάρα πολύ χώρο και καταναλώνουν πολύ μπαταρία.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ο φορτιστής που χρησιμοποιείς είναι τα ίδια Ampere με τον εργοστασιακό; Αν είναι λιγότερα, είναι φυσικό να φορτίζει σημαντικά πιο αργά, αφού παρέχει χαμηλότερο ρεύμα.  

Γιώργος Μπέλλας απάντησε πριν 5 έτη

Αυτό να σου πω την αλήθεια δεν το παρατήρησα, αλλά μπορεί και να ‘χεις δίκιο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Μπορείς να μου πεις πόσα ampere γράφει ο φορτιστής; θα κοιτάξω μήπως βρω πόσα έχει και ο εργοστασιακός για να κάνουμε τη σύγκριση. 

Γιώργος Μπέλλας απάντησε πριν 5 έτη

0.15A

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δυστυχώς το βιβλίο οδηγιών δεν γράφει τα ampere του εργοστασιακού φορτιστή, Θα πρέπει να τα δεις στο αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του.