Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΜπλε οθονη και μηνυμα λαθους 0x000000a5
Maria Fragkouli ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας, εχω μητρικη Foxconn H55MXV Series (CPU 1) και ειχε επανω 2 ram ddr3 1333mz στα 10gb συνολικα. Aφαιρεσα την μια ram των 2gb και αγορασα μια καινουργια των 8gb για να εχω συνολικα 16gb. Και οι 2 ram ειναι http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-992017-8gb-ddr3-pc3-10666-1333mhz-p-PER.553487. Αφου εβαλα την 2η ram μου εμφανιζει μπλε οθονη με κωδικο σφαλματος 0x000000a5 . Πως μπορω να το λυσω? Εχω windows 7

19 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Μαρία,
Αρχικά, έχεις βάλει στα κατάλληλα slots τις μνήμες; όχι στα διπλανά μεταξύ τους, αλλά ένα παρά ένα; 

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

Σε ευχαριστω Γιωργο, η μητρικη μου εχει μονο 2 θεσεις για τοποθετηση μνημης

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αν αφαιρέσεις την παλαιά RAM και αφήσεις μόνο την νέα, το πρόβληαμ συνεχίζει; 
Δοκίμασε να κάνεις και επιδιόρθωση των Windows, αφού τοποθετήσεις και τις 2 μνήμες:
https://www.pcsteps.gr/1291-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7-windows-7-8-10-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-format/

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

Το προβλημα συνεχιζει οταν ειναι μαζι και οι 2 μνημες των 8gb. Να μην ειναι συμβατες δεν νομιζω γιατι ειναι της ιδιας εταιρειας. Μηπως η μητρικη μου δεν μπορει να τις σηκωσει κ τις 2 μαζι στα 16gb?
πηγα να κανω repair στα windows συμφωνα με τον οδηγο κ μου εβγαλε αυτο το μνμ:

You can’t do a typical upgrade using an installation disc that’s different from the language installed on your computer. Go online to see how to install Windows 7 and keep your files and settings

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

μηπως πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στο bios?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Η συμβατότητα στις μνήμες έχει πολλές παραξενιές. Ακόμα και που είναι η ίδια μάρκα και μοντέλο, είναι πιθανό να μην ταιριάζουν μεταξύ τους επειδή είναι από διαφορετικές παρτίδες του εργοστασίου. Αυτός είναι ο λόγος που οι μνήμες πωλούνται σε dual channel kit, που έχουν εγγυημένη συμβατότητα μεταξύ τους.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις για αυτό. Η μόνη λύση που θα λειτουργήσει σίγουρα είναι να αφαιρέσεις και τις δύο μνήμες, και να πάρεις ένα dual channel kit 2x8GB.

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

Δηλαδη πεταμενα λεφτα που αγορασα 2 ξεχωριστες? Η μητρικη που εχω Foxconn H55MXV Series (CPU 1) σηκωνει 16gb?

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Να ρωτήσω, εννοείς έβαλες μόνο τη ram στο λινκ που έδωσες και βγάζει το σφάλμα της μπλέ οθόνης ? Φαντάζομαι αν είχες βάλει μεγαλύτερη απ όση σηκώνει η Μητρική σου,θα το είχε προσέξει ο Γιώργος. ( 8GB είναι.Επειδή έχει 2 θέσεις η Μητρική ,το μετράς Χ2 ? )
Πρέπει και το cd/dvd των windows να έχει την ίδια γλώσσα με τα εγκατεστημένα Windows. Δες αν είναι να το αλλάξεις ,για να δοκιμάσεις την επιδιόρθωση.
https://support.microsoft.com/en-us/help/972813/windows-7-language-packs-are-available-for-computers-that-are-running
Για το σφάλμα με τη μπλέ οθόνη,ίσως ναί ,μα καλύτερα να σου το πεί ο ίδιος αν όντως  χρειάζεται. (Είναι επικίνδυνη διαδικασία.)

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Δεν είχα δει τις απαντήσεις πριν πατήσω το "υποβολή" ,συγνώμμη !!

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

ναι το μετραω x2...8x2=16gb. Tα σηκωνει η μητρικη που εχω ή θα εχω παλι προβλημα ακομα και αν αγορασω dual channel kit?

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

Απο οτι διαβασα στα specs της μητρικης που εχω παιρνει 8gb. Εννοει συνολικα 8gb ή 8gb σε καθε slot οποτε συνολικα 16gb. Μια βοηθεια αν εχετε την καλοσυνη για να μην κανω παλι λαθος

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Θεωρητικά οι προδιαγραφές αναφέρονται στη συνολική RAM. Έχουμε δει όμως μητρικές που αναφέρουν τις προδιαγραφές με βάση το μέγιστο μέγεθος αρθρώματος μνήμης.
Για μια περίοδο υπήρχαν μέχρι αρθρώματα των 4GB DDR3, πριν κυκλοφορήσουν αρθρώματα των 8GB. Κατά συνέπεια οι μητρικές με δύο θύρες RAM που είχαν κυκλοφορήσει εκείνη την περίοδο ανέφεραν σαν 8GB τη μέγιστη χωρητικότητα.
Από τη στιγμή όμως που η μητρική λειτουργεί με 1x8GB, προφανώς δεν έχει θέμα συμβατότητας και με τα μεγαλύτερα αρθρώματα. Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως με ένα dual channel kit 2x8GB θα λειτουργήσει.
Κάτι που μπορείς επίσης να δοκιμάσεις είναι να αναβαθμίσεις στο τελευταίο BIOS, δεν αποκλείεται να έχει καλύτερη υποστήριξη για τη RAM. Εδώ θα βρεις οδηγίες.
Βέβαια, η αναβάθμιση BIOS έχει ένα σχετικό ρίσκο.
https://www.pcsteps.gr/89946-αναβάθμιση-bios-update-uefi-επικίνδυνη-επέμβαση/

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

 Σε ευχαριστω πολυ Αγγελε. Την λυση με την αναβαθμιση του bios την φοβαμαι γιατι δεν τα γνωριζω καλα τα θεματα αυτα. Εσυ θεωρεις οτι θα τα σηκωσει τα 16 με dual channel kit, να προχωρησω σε αυτη την λυση? Απλα φοβαμαι να μην σπαταλησω 150ευρω διχως αντικρυσμα

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

Μπορεις να μου προτεινεις ενα dual channel kit 2x8GB με ram dual suded, γιατι απο οτι ειδα το τσιπακι της μητρικης δεχεται μονο dual suded

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το πρόβλημα είναι πως κανένα e-shop δεν δίνει την πληροφορία αν οι μνήμες είναι dual sided ή όχι. Θα πρέπει να πας σε ένα κατάστημα και να δεις τις μνήμες εκεί.

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

πφ ειμαι απο επαρχια

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

Αγγελε αυτες εδω που εχει το eshop https://www.alternate.co.uk/Corsair-ValueSelect/DIMM-16-GB-DDR3-1333-Kit-RAM/html/product/987926?.....τις βρηκα και εδω https://www.alternate.co.uk/Corsair-ValueSelect/DIMM-16-GB-DDR3-1333-Kit-RAM/html/product/987926?...οπου αναφερει οτι ειναι two-sided οποτε μαλλον εχουν τσιπακια και στις 2 πλευρες, ετσι δεν ειναι?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Λογικά ναι, αλλά στη θέση σου θα έπαιρνα ένα τηλέφωνο το e-shop να ρωτήσω, σε περίπτωση που γνωρίζει κάποιος, γιατί έχει συμβεί ακόμα και στην ίδια σειρά RAM να αλλάζει ο σχεδιασμός.

Maria Fragkouli απάντησε πριν 6 έτη

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες