Prodromos Chrisostomidis ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα παιδιά,
εδώ και περίπου 1,5 μήνα έχω πρόβλημα με μπλε οθόνες στο laptop μου. Δοκίμασα τα περισσότερα από αυτά που περιγράφετε στα άρθρα σας (εξαιρετική δουλειά btw) όπως έλεγχος δίσκου, stress test, σκανάρισμα με antivirus,anti-malware,anti-spyware, έλεγχο θερμοκρασιών, απενεργοποίηση επιτάχυνσης υλικού στο chrome που χρησιμοποιώ, αλλά δεν έχω βρει τη λύση. Όταν εμφανίζεται η μπλε οθόνη από το technical information (έχω Windows 7, 32-bit) παίρνω τις εξής πληροφορίες: atikmdag.sys 0x116 (ενίοτε και atikmpag.sys). Με αυτά τα δεδομένα κατέληξα ότι είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών που έχω ATI Radeon HD 3470 (δείξτε κατανόηση είναι 9 χρονών το laptop :P). Με απεγκατάσταση των driver και εγκατάσταση από τη σελίδα της AMD το πρόβλημα λύνεται, αλλά για λίγο αφού μου ξαναβγάζει bsod. Δοκίμασα και το WhoCrashed το οποίο μου εμφανίζει τα ακόλουθα: System Information
Windows version: Windows 7 Service Pack 1, 6.1, build: 7601
Windows dir: C:\Windows
Hardware: Aspire 5920G , Acer, inc., Chapala
CPU: GenuineIntel Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5550 @ 1.83GHz Intel586, level: 6
2 logical processors, active mask: 3
RAM: 2145837056 bytes total

Error: VIDEO_TDR_ERROR
Bugcheck Code: 0x116
Module: dxgkrnl.sys

Καμία ιδέα για το τι παίζει και γιατί το WhoCrashed δε μου βγάζει και αυτό atikmdag.sys(στα local drivers δεν εμφανίζει κανένα από τα δύο πάντως αν λέει κάτι αυτό)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου..ξαφνικά εμφανίστηκαν οι μπλε οθόνες ? Κατεβάζεις τον σωστό driver για την κάρτα γραφικών ?

Prodromos Chrisostomidis απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα! Την πρώτη φορά εμφανίστηκε την ώρα που είχα ανοιχτό το youtube και από τότε αμέσως μετά την εκκίνηση των Windows (και συνήθως ανοίγει σε ασφαλή λειτουργία). Δεν είχα εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα πιο πριν και ούτε η επαναφορά συστήματος διόρθωσε το πρόβλημα. Με το driver έχω κατεβάσει την τελευταία έκδοση από τη σελίδα της AMD, έχω δοκιμάσει την αμέσως προηγούμενη, έχω βάλει τον υπολογιστή να ψάξει μόνος του για το πρόγραμμα οδήγησης από τη διαχείριση συσκευών, ακόμα και με το Windows Update το έκανα εγκατάσταση αλλά τζίφος.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα φίλε μου, μπορείς να βρεις αυτήν ακριβώς που είναι για το laptop σου από την σελίδα της Acer που είχε γενικά drivers για το δικό σου μοντέλο? Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να τα έχει φτύσει η κάρτα γραφικών σου.

https://www.pcsteps.gr/87490-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-laptop-reflow-reballing/