Giota Pso ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα, 
Εχω windows 10 και μου βγήκε μια μπλε οθόνη. Ο whoCrashed μου έβγαλε τα εξης:
crash dump file: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP
This was probably caused by the following module: ntkrnlmp.exe (nt!memset+0x4AD5)
Bugcheck code: 0x7E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF801E09394DD, 0xFFFF90079E2A7A18, 0xFFFF90079E2A7260)
Error: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Bug check description: This bug check indicates that a system thread generated an exception that the error handler did not catch.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.

Το ntkrnlmp.exe μου το έχει βγάλει και σε άλλη μπλε οθόνη και όποτε μου βγαίνει μπλε οθόνη το τελευταίο διάστημα συνήθως στο τέλος καταλήγει σε αυτο ''The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.''
Ξέρει κανείς να μου πει τι θα μπορούσε να φταίει;
Να πω ότι πριν 2 μήνες είχα το Bitdefender, είχα δοκιμάσει κάποιες δοκιμαστικές εκδόσεις. Την τελευταία φορά όμως που εγκατέστησα μια δοκιμαστική έκδοση δεν άνοιγαν οι σελίδες του ίντερνετ, κολλούσε πολύ. Μου το είχε κάνει και σε άλλη έκδοση αλλά με την επανεγκατάσταση διορθώθηκε. Αυτή τη φορά όμως δεν διορθώθηκε και το απεγκατέστησα. Δοκίμασα και άλλη φορά πριν 1 μήνα περίπου να εγκαταστήσω κάποια δοκιμαστική έκδοση αλλά δεν μου το εγκαθιστούσε. Σταμάτησα την προσπάθεια και τώρα χρησιμοποιώ το Windows Defender. Δε ξέρω αν θα μπορούσε να έχει κάποια σχέση απλά το αναφέρω.
Ευχαρίστώ!

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώτα,
Μια μπλε οθόνη μπορεί να οφείλεται και σε κάποιον τυχαίο παράγοντα. Μόνο αν σου τύχει ξανά, υπάρχει λόγος να ασχοληθείς.
Αν ξανασυμβεί, δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τους drivers της κάρτας γραφικών και να τους εγκαταστήσεις ξανά. 

Giota Pso απάντησε πριν 6 έτη

Επομένως, το πρόβλημα είναι στους drivers της κάρτας γραφικών και όχι σε κάποιον  άλλο; 
Και επειδή είμαι άσχετη...η απεγκατάσταση/εγκατάσταση των driver γίνεται από τη Διαχείριση Συσκευών, σωστά; Γίνεται αυτόματα ή είναι πολύπλοκη διαδικασία;
Ψάχνοντας λίγο για το  ntkrnlmp.exe είδα ότι μπορεί να οφείλεται σε μια μη ολοκληρωμένη εγκατάσταση κάποιου προγράμματος security μέχρι και σε κακόβουλο λογισμικό. Μπορώ να το ψάξω παραπάνω γιατί μου έχει ξαναεμφανιστεί, όπως είπα, σε άλλη μπλε οθόνη.
Ευχαριστώ για την απάντηση!

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Γειά σου Γιώτα ,να 'μαι πάλι😀 !!
Έτσι ακριβώς γίνεται. Πας "προσαρμογείς οθόνης". Ανοίγεις το βελάκι αριστερά να εμφανιστούν τα στοιχεία ,δεξί κλικ--->Απεγκατάσταση.
Μετά θα σου ζητηθεί να κάνεις "επανεκκίνηση".Μετά που θα ξαναμπείς στα windows θα ψάξεις να βρεις τους drivers της ,στο σάιτ του κατασκευαστή της.(Με βάση το λειτουργικό σου σύστημα) Θα τους κατεβάσεις και τους εγκαταστήσεις.
Μπορείς να δεις στη Διαχείριση εργασιών--->Διεργασίες(των windows) για τυχόν ύποπτες διεργασίες αν υπάρχει περίπτωση να ναι από malware .(Με δεξί κλικ--->Αναζήτηση στο ιντερνετ μπορείς να ψάξεις πληροφορίες)
Αρχικά ,το Rkill θα τις σταματήσει αν υπάρχουν.
https://www.pcsteps.gr/105800-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B9%CF%8E%CE%BD-malware-usb/

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Μπορείς κι έτσι να κάνεις. Να μπεις πρώτα σε "Ασφαλή λειτουργία" πατώντας το κουμπί των windows και το R .  Στο παράθυρο που θα βγεί γράψε msconfig και πάτα "ΟΚ".
Στη καρτέλα "εκκίνηση υπολογιστή" τσεκάρεις το "ασφαλή εκκίνηση" με την επιλογή "ελάχιστη". Πατάς "ΟΚ" κάνεις επανεκκίνηση και μπήκες !!
Θα τρέξεις το DDU και θα διαγράψεις τους drivers της κάρτας γραφικών.
https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html
Θα επαναλάβεις τη διαδικασία με την οποία μπήκες ,με τη διαφορά πως θα ξε-τσεκάρεις το "ασφαλή εκκίνηση" για να επιστρέψεις σε κανονική λειτουργία ,και θα εγκαταστήσεις εκείνους τους drivers που κατέβασες.

Giota Pso απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου, Δημήτρη!
Θα τα προσπαθήσω όλα όσα μου έστειλες :)