Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Windowsμπορει να εγκατασθει win11 σε συστημα κατω της 8ης γενιας cpu ΧΩΡΙΣ ομως προβληματα;
efriend gr ρώτησε πριν 5 μήνες

ας πουμε οτι πληρει τα αλλα ολα κρητηρια αλλα ο cpu ειναι 6ης γενιας πχ ή 2ης ή celleron δε ξερω. μπορει να μπει και να εχει updates κανονικα ολα; δε μιλαω για rufus και πατεντες μιλαω κανονικο install.

Γιατι βλεπω πολλους πουλανε λαπτοπ μικροοτερης γενιας απο 8ης και εχουν πανω win11 και λενε οτι τα βαλανε κανονικα, μαλιστα ενας που ΔΕΝ πουλαγε λαπτοπ ειπε σε ενα φορουμ οτι αρκει να υποστιριζει TPM 2.0 μονο και ολα οκ

τι ισχυει τελικα;
Ευχαριστω πολυ οπως παντα

10 Απαντήσεις

efriend gr απάντησε πριν 5 μήνες

απο ΑΙ................

If your laptop or PC has a CPU that is lower than 8th generation but still supports UEFI, secure boot, and TPM 2.0, you may be able to install Windows 11 without any issues. However, Microsoft does not officially support Windows 11 on devices with CPUs older than 8th generation, so there is no guarantee that it will work perfectly.
Here are some things to keep in mind if you decide to install Windows 11 on an unsupported device:

  • You may experience performance issues, as older CPUs may not be able to handle the demands of Windows 11.
  • You may not be able to use all of the features of Windows 11, as some features require newer hardware.
  • You may be more vulnerable to security threats, as older devices may not be as well-protected against the latest attacks.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην είναι συμβατό ένα σύστημα με τα Windows 11, μπορείς να ρίξεις μία ματιά και εδώ. Για να μπορέσεις να εγκαταστήσεις τα Windows 11 σε σύστημα που δεν πληρει τις προδιαγραφές μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα ακολουθώντας τις οδηγίες μας εδώ. Μάλιστα δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ κανένα πρόβλημα.
 

efriend gr απάντησε πριν 5 μήνες

ναι το ξερω οτι δεν αντιμετωπισατε προβλημα το εχουν κανει πολλοι το θεμα ειναι επειδη θα το χρησιμοποιω για ebanking θα ειμαι ασφαλης; δε θα εχω πχ tpm 2 που ειναι ενα βημα ασφαλειας κι αυτο. οποτε τι κανω; παιρνω καινουργιο η βαζω bypass το tpm και οτι αλλο προκυψει;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Θεωρητικά απενεργοποιώντας το είσαι πιο ευάλωτος σε νέου τύπου απειλές/malware. Πρακτικά όμως, με ένα καλό ενημερωμένο Antivirus, περιοδικούς ελέγχους με κάποιο malware scanner και σύνεση δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ουσιαστικός κίνδυνος. Εάν ήταν τόσο σημαντικό το TPM2 τότε θα ήταν αρκετό από μόνο του ενάντια στις απειλές...απλά δρα συμπληρωματικά σε κάποιες περιπτώσεις.

efriend gr απάντησε πριν 5 μήνες

tpm συμπληρωματικα ναι

το λαπτοπ που θελω να παρω κανα φτηνο refurbished θα εχει ebanking κυριως και w11 οπωσδηποτε με προβλεπομενα ολα 8ης γενιας+ κτλ

εχω αγορασει το malwarebytes σαν AV, διαβαζω λεει οτι πια λειτουργει και ετσι. Ολοκληρωμενο AV και αντι malware αν και ποτε ουσιαστικα δε καταλαβα τη διαφορα αυτων των 2 (ασχετο αλλα μιας και ειπαμε για AV)

efriend gr απάντησε πριν 5 μήνες

Επίσης ρε συ Γιώργο είναι να αγοράσω ένα lenovo l390 i5 όγδοης γενιάς 16GB RAM σκληρός μ.2 nvme 256 GB. 250 ευρώ.
1. Να προβώ στην αγορά λες αξίζει τον κόπο θα βγάλει μία δεκαετία με απλή χρήση γραφείου? τύπωμα mail 1 openoffice ένα antivirus YouTube και τα λοιπά για τη μητέρα μου το θέλω όχι για μένα.
2. Το laptop δεν έχει χαρτιά έχει μόνο το barcode (που έχει δοθεί του αγοραστή ως πληρωμή την οποία δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν στην Ιταλία) και το serial number μέσα στις ρυθμίσεις του , έχει ανοιχτεί έχει προστεθεί 8GB RAM είχε 8GB από τη μάνα του δηλαδή θα ισχύει λες η εγγύηση σε αυτή την περίπτωση επίσης έχει αλλαχτεί και η μπαταρία η εγγύηση του συνολικά είναι 5 χρόνια. Μένουν άλλα δύο αν το πάρω εγώ.
Σε περίπτωση που δεν ισχύει η εγγύηση να το ρισκάρω λες και να το αγοράσω από τον ιδιώτη? Αυτό το laptop το είχε μία εταιρία παλιότερα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Ναι νομίζω φαίνεται καλή περίπτωση σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις. Για την εγγύηση δεν ξέρω εάν ισχύει επειδή έχει αγοραστεί στο εξωτερικό, σε κάθε περίπτωση για αυτά τα χρήματα φαίνεται ΟΚ.

efriend gr απάντησε πριν 5 μήνες

Τελικά δεν πήρα αυτό γιατί μου τα μάσαγε μετά με το θέμα της μπαταρίας είχε αλλαχθεί η μπαταρία μου είπε και έχει αγοράσει αυθεντικές να μου βάλει. Κάτι δεν μου κόλλαγε οπότε πήρα ένα dell latitude 5500 200 ευρώ i5 όγδοης γενιάς 16GB RAM 256 NVme w11 (ίδιο δηλαδή με το lenovo περίπου). Είναι πολύ καλό γενικά απλά μου κάνει spikes στους 90 και 100 βαθμούς κελσίου για λίγη ώρα μετά πέφτει στους 80 όταν κάνω μία διεργασία όχι ιδιαιτέρως βαριά π.χ. να σκανάρω με ένα antivirus γενικά κάποιο πρόγραμμα να καταναλώνει πόρους από πίσω ή κάποιο στρες τεστ. 
Τώρα το θέμα είναι τα spikes αυτά σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες είναι φυσιολογικά για ένα laptop ?έχω κάνει ενημέρωση drivers bios update τα πάντα.
Κάποιοι λένε πως είναι φυσιολογικό για ένα laptop να πιάνει τέτοιες θερμοκρασίες στιγμιαία , κάποιοι λένε πως πρέπει να μπει πάστα καινούργια και να γίνει καθαρισμός δηλαδή κάνα σαραντάρι γιατί μόνος μου δεν μπορώ να το κάνω. (Το laptop καθόταν για περίπου τρία με τέσσερα χρόνια σε ένα ντουλάπι δεν χρησιμοποιούνταν) Ποια η γνώμη σου ρε Γιώργο?(στην αντιπροσωπεία της dell ναι μεν μου λένε είναι φυσιολογικό αλλά μου λένε να αλλάξω και πάστα ε πώς γίνεται αυτό? Τι να κάνω τώρα εγώ?) :)

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα φίλε μου, θα σου πρότεινα και εγώ να γίνει ένας καθαρισμός και αλλαγή της πάστας. Πρόκειται για ένα μεταχειρισμένο laptop το οποίο έχει και κάποια χρόνια λειτουργίας και δεν γνωρίζεις το ιστορικό του.

efriend gr απάντησε πριν 5 μήνες

Δίκιο έχεις και εγώ αυτό πιστεύω αλλά πιστεύω θα την παλέψει λίγο καιρό άμα δω και η θερμοκρασία ανεβαίνει και μένει πολύ ώρα ψηλά τότε θα το πάω. Γιατί είναι και ένα σαραντάρι που θέλει ο τεχνικός για καθαρισμό και πάστα.
 
Πάντως μετά το update bios drivers και τα λοιπά πάει  καλύτερα στο stress test μου χτύπησε 92 βαθμούς maximum, μετά δούλευε περίπου στους 85 για αρκετη ώρα δεν το λες και άσχημα με 100% χρήση του cpu. (Για laptop πάντα έτσι, τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ γιατί δεν ψύχεται το ίδιο το laptop με το desktop, το laptop έχει θέμα.)
 
Σε ευχαριστώ για τη γνώμη σου να σαι καλά καλή συνέχεια στη δουλειά σου.! Κλείνω εδώ το θέμα γιατί το ξέχειλω σαμε  αλλού ξεκινήσαμε αλλού φτάσαμε! :)