Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΝέοι επεξεργαστές και κάρτες γραφικών
Miltos Belmont ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!Θα χρειαστώ τις γνώσεις του pcsteps για άλλη μια φορά. Επειδή σκέφτομαι σιγά σιγά να κάνω high end σύστημα δεν είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα.Και τι εννοώ με αυτό?Για παράδειγμα:
ι)Έκανα μια αναζήτηση για τις νέες κάρτες γραφικών και είδα μεγάλες διαφορές στις τιμές .Υπάρχει κάποιος λόγος πχ το ποιος τις εισάγει όπως είναι σε συσκευές η infoquest?
ιι)Σε περίπτωση που προσθέσω rtx με τρία fans θα χρειαστεί full tower η μπαίνει και σε mid έχοντας υπόψη ότι θα χρειαστεί και full atx mobo?Αξίζει όμως η αγορά των νέων gpu από άποψη τεχνολογίας και επιδόσεων η να μείνω στις προηγούμενες?
iii)Αν υπάρχουν ημερομηνίες για τους επεξεργαστές της ιντελ στα 10 nm τις διαφορές με την 9 γενιά και  αν αξίζει η αναμονή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

6 Απαντήσεις

Miltos Belmont απάντησε πριν 5 έτη

Κάτι που ξέχασα να πω για τις κάρτες γραφικών .Αναφέρομαι στις 2080 rtx και μετά από ψάξιμο είδα μεγάλες διαφορές στις τιμές πχ κάρτα με χαμηλότερο clock πιο ακριβή από μια με μεγαλύτερο .Αυτό το παρατήρησα στο σκρουτζ το οποίο και αυτό έχει φτηνότερες κάρτες πχ από το πλαίσιο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Μίλτο και ευτυχισμένο το νέο έτος.
1)Θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος για να μπορέσουμε να λύσουμε τις απορίες σου. Με ποιες κάρτες ακριβώς συγκρίνεις τις τιμές των RTX 2080;
Όταν λες "κάρτα με χαμηλότερο clock πιο ακριβή από μια με μεγαλύτερο" σε ποια ακριβώς μοντέλα αναφέρεσαι ;
Στα benchmarks βλέπεις ότι όντως αυτή με το χαμηλότερο clock έχει και χαμηλότερες επιδόσεις; Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι χαμηλότερα; 
Οι τιμές που βλέπεις είναι από το ίδιο μαγαζί; Αν είναι από διαφορετικό, μπορεί να υπάρχει άλλη τιμολογιακή πολιτική. 
2)Αν δεν μου πεις συγκεκριμένη κάρτα και κουτί, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Στα χαρακτηριστικά τους υπάρχουν οι διαστάσεις. Σε κάποια τυχαία κουτιά που είδα, η κάρτα χώραγε. 
3)Από τη στιγμή που δεν έχουν παρουσιαστεί και δεν έχουμε δει benchmarks, δεν μπορούμε να κρίνουμε. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Miltos Belmont απάντησε πριν 5 έτη

Αναφέρομαι στις 2080 μεταξύ τους.για παράδειγμα η gainward geforce είναι με τρια φανς και έχει 1815 clock speed.λογικα θέλει μεγάλο κουτί.Αυτο που εννοώ είναι ότι η συγκεκριμένη πχ έχει 790 και οι άλλες είναι πολύ ακριβότερες.Εχει να κάνει με τα υλικά της κάθε κάρτας ?Όσο για τους επεξεργαστές τι είναι ακριβώς τα 14nm και τα 10 που βγάζουν φέτος ??Τι σημαίνει αυτό ?

Miltos Belmont απάντησε πριν 5 έτη

Υπάρχει περίπτωση να είναι τα υλικά όπως στις μητρικές?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Οι εταιρίες προμηθεύονται τα τσιπάκια από την AMD και αυτές αναλαμβάνουν τα συμπληρωματικά κυκλώματα, τη ψύξη, τη μνήμη ,το overclocking (αν υπάρχει) και γενικά οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να φτιαχτεί η κάρτα.
Κάθε εταιρία μπορεί να έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, να χρησιμοποιεί ακριβότερα υλικά κλπ. Οπότε οι τιμές από εταιρία σε εταιρία παίζουν. 
To nm σημαίνει nanometre και εκφράζει την απόσταση μεταξύ των τρανζίστορ του επεξεργαστή. 

Miltos Belmont απάντησε πριν 5 έτη

Κατάλαβα!Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και καλές γιορτές και πάλι.