Dimitris Vassiliadis ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα σας. Χθες, εκεί που ο υπολογιστής λειτουργούσε κανονικά, έκανε ένα απότομο τσαφ και άρπαξε φωτιά το ανεμιστηρακι απ το τροφοδοτικό πίσω. Το γιατί και το πως δε το ξέρω. Αν θα μπορούσατε να με διαφωτισετε, έχει καλώς. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: για αγορά νέου τροφοδοτικου. Τι πρέπει να προσέξω? Ταιριάζουν όλα τα τροφοδοτικά στο κουτί που ήδη έχω? Και αν ναι, η τοποθέτηση του είναι εύκολη υπόθεση? Ευχαριστώ πολύ 

5 Απαντήσεις

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΟΖΝΤΑΡΗΣ απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα,
αρχικά αν όντως πήρε φωτιά, καλό θα ήταν να το πας σε κάποιον ειδικό για μην δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα.
Έπειτα για αγορά τροφοδοτικού θα πρέπει να γνωρίζουμε το σύστημα σου, δώσε μας περισσότερες πληροφοριές (cpu, μητρική, ram, κάρτα γραφικών, σκληρούς δίσκους κτλ) για να σε καθοδηγήσουμε.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη

Για να άρπαξε φωτιά, μάλλον η ποιότητα του ήταν πολύ χαμηλή. Ποιος ήταν ο κατασκευαστής του;

Όσο αφορά την αγορά, πρέπει να επιλέγεις αξιόπιστους κατασκευαστές και τροφοδοτικά με πιστοποιήσεις Bronze και πάνω.

Όπως είπε και ο Θανάσης, για να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο πρέπει να μας πεις το budget σου και τις απαιτήσεις σου σε ισχύ ή τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης σου.

Dimitris Vassiliadis απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα σας.. Το pc φοράει πάνω επεξεργαστή Intel i3 στα 3.7ghz, μητρική msi (δε θυμάμαι το ακριβές μοντέλο, HTC 1050ti gaming κάρτα γραφικών στα 4 gb, 2 κάρτες μνήμης από 8 gb η καθεμία.. Δεν υπάρχει κάποιο fan, ούτε dvd/CD player.. Έχω δει ένα τροφοδοτικό της corsair bronze plus στα 650 watt που πιστεύω ότι θα μου κάνει. Το παλιό τροφοδοτικό ήταν ένα της hantol στα 500 watt. 

Dimitris Vassiliadis απάντησε πριν 4 έτη

Α ξέχασα να αναφέρω τους 2 σκληρούς..  έναν sata/d στα 512gb και έναν ssd της στα 120gb. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Κανονικά, πρέπει να μας πεις ακριβώς το μοντέλο του επεξεργαστή για να δούμε την κατανάλωση. Το αναφέρω σε περίπτωση που ρωτήσεις ξανά στο μέλλον.

Από τη στιγμή που το παλιό τροφοδοτικό ήταν 500W, τα 650W σε υπερκαλύπτουν. Η Corsair είναι αξιόπιστος κατασκευαστής και η Bronze πιστοποίηση είναι καλή για τροφοδοτικό μέτριου κόστους.

Οπότε, αν βλέπεις πως έχει και καλές κριτικές, προτίμησε το.

Δεν έχω ξανακούσει την εταιρεία Hantol, αλλά το πιο πιθανό είναι πως διαθέτει OEM προϊόντα ή είναι κάποια εταιρεία παραγωγής τροφοδοτικών χαμηλού κόστους.