Katia Stef ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα,
σε καινούριο pc build με
MoBo MSI B550 Gaming Carbon
Ryzen 5 5600X
RAM G-skill Ripjaws F4-3600C16D-16GVK
εμφανίζεται το εξής πρόβλημα: Αφού περάστηκαν με στικάκι τα flash bios 7C90V15, με κουμπωμενο τον επεξεργαστή δεν ανάβει. Αν βγάλεις τον επεξεργαστή η motherboard ανάβει. Δοκιμάστηκε ο επεξεργαστής 3600 και επίσης ανάβει. Υποθέσαμε ότι ο 5600Χ είναι ελαττωματικός και τον στείλαμε πίσω. Μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τι μπορεί να φταίει; Δεν περάστηκαν σωστά τα bios ώστε να δουλέψει ο επεξεργαστής; Πώς μπορούμε να το ελέγξουμε;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Κάτια

Όταν τοποθετείς τον 3600 και ανάβει η μητρική, στο BIOS βλέπεις ότι όντως είναι εγκατεστημένη η έκδοση 7C90V15; Ρωτάω, γιατί η μόνη λογική αιτία είναι πως έχεις εγκαταστήσει κατά λάθος κάποια έκδοση πριν την 7C90V14.

Katia Stef απάντησε πριν 3 έτη

Δεν το συνδέσαμε σε monitor, είχαμε απλά πάνω επεξεργαστή και ram και άναψε με το κόλπο με τον συνδετήρα. Θα το δοκιμάσουμε και σε monitor και θα δούμε. Πάντως περίεργο μου φαίνεται να έχει εγκατασταθεί παλιότερη έκδοση γιατί κατεβάσαμε τη σωστή. Φοβάμαι μόνο μην έγινε κάποιο σφάλμα όταν περνούσε τα bios γιατί το πρώτο φλασάκι που βάλαμε δεν το αναγνώρισε, βάλαμε δεύτερο και έγινε η εγκατάσταση φαινομενικά κανονικά.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν είχε δημιουργηθεί κάποιο σφάλμα, δεν θα λειτουργούσε ούτε ο 3600. Για να λειτουργεί σωστά, το BIOS update εγκαταστάθηκε σωστά. Απλά καλό είναι να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν το σωστό update. Επίσης, δοκόμασε να αφαιρέσεις τη CMOS μπαταρία της μητρικής και να την τοποθετήσεις ξανά. 

Katia Stef απάντησε πριν 3 έτη

Update: Τελικά ήταν η σωστή έκδοση περασμένη αλλά για κάποιο λόγο δεν λειτουργουσε σωστά. Ξαναπεραστηκε με τον 3600 πάνω και μετά ο 5600 λειτούργησε κανονικά. Εμφανίστηκε όμως προβληματικό το ένα dimm της ram. Τι να πω; Περιπέτειες! Πάντως το pc λειτουργεί. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Κάτια!