Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΝέο Pre-Built Pc δεν δίνει σήμα σε οθόνη
Ezitar ρώτησε πριν 1 έτος
Αγόρασα σήμερα ένα νέο Pre-Built pc (ναι τέτοια κατάντια…) 849€ σε προσφορά από 1000. Αρκετά καλό κομμάτι σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας τους την δεδομένη χρονική στιγμή (R5 3400G, Asrock RX 5500XT 8GB OC, Asrock motherboard A320m HDV, Ένα μόνο Dimm 8GB 2400 MHz, 240 SSD και 1 Tera HDD και όχι και πολύ αξιόπιστο τροφοδοτικό). Παίρνω το Pc ενθουσιασμένος… συνδέω τα απαραίτητα καλοδια στα σωστά σημεία και πατάω το Start. Το Pc δούλεψε κανονικά αλλά δεν είχα εικόνα. Δοκίμασα να αλλάξω Monitor και HDMI καλώδιο αλλά μάταια. Το πήγα πίσω σε περίπτωση βλάβεις και το απόγευμα της ίδιας μέρα το ξανά είχα…. Άνοιξε για μερικά λεπτά…το έκλεισα και όταν το ξανά άνοιξα το ίδιο θέμα…δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω και αναζητάω βοήθεια. Ευχαρίστω για τον χρόνο σας.

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα φίλε μου

Το πρόβλημα εμφανίζεται είτε συνδέσεις την οθόνη στα ενσωματωμένα γραφικά είτε στην κάρτα γραφικών;

Δοκίμασε να αφαιρέσεις τη CMOS μπαταρία της μητρικής για να γίνει reset στη μητρική. Επίσης, δοκίμασε να κάνεις boot αφαιρώντας όποιο εξάρτημα δεν είναι απαραίτητο.

Κατά την εκκίνηση δεν εμφανίζεται ούτε η οθόνη του BIOS πριν την φόρτωση των Windows;

Ezitar απάντησε πριν 1 έτος

Βρήκα το πρόβλημα και το διόρθωσα…από ότι φαίνεται έχει να κάνει με την μητρική και τις Ram. Το Pc έρχεται με ένα Dimm των 8 gb. Από προηγούμενο υπολογιστή μου έχω άλλες Ram (Corsair Vengeance Pro RGB 16GB) τα οποία και αποφάσισα να βάλω πάνω στο Pre-Built. Δεν έδινε σιμά με τις 2 Ram τοποθετημένες και αποφάσισα να τις βάλω εναλλάξ μήπως και έχουν θέμα. Μετά από μερικά βαλε-βγαλε είδα ότι το pc δίνει σήμα μόνο με την 1 από τις 2 κάθε φορά τοποθετημένες. Αρχικά αποφάσισα να δω αν υποστηρίζει 16 gb η μητρική κάτι που όντος ισχύει και δείχνει ότι υποστηρίζει 32, αλλά δεν δουλεύει με 16. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα αν και θα το ψάξω περισσότερο. Ευχαριστώ για την βοήθεια και τον χρόνο σας. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! Οι πιθανότητα είναι δύο, είτε υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με τις μνήμες, είτε είναι προβληματικό κάποιο slot. Αν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο BIOS update, δοκίμασε να το εγκαταστήσεις. Μπορεί να λύνει το πρόβλημα.

Ezitar απάντησε πριν 1 έτος

Επειδή η μητρική έχει είδη ένα bios update από το εργοστάσιο για τον επεξεργαστή, και δεν έχω κάποιο πρόχειρο για να κάνω εκ νέου bios update αν χρειαστεί φοβάμαι να κατεβάσω και να εγκαταστήσω καινούριο bios. Επίσης σίγουρα δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας μητρικής – Ram καθώς το έψαξα και από το site της Asrock αλλά και από διάφορα άλλα site που ελέγχουν για τυχόν ασυμβατότητες κομματιών.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Οι μνήμες μπορεί να έχουν τα σωστά χαρακτηριστικά και πάλι να εμφανίσουν ασυμβατότητες χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Είναι κάτι που τυχαίνει. Όπως είναι συχνό οι μνήμες να παρουσιάζουν ασυμβατότητες μεταξύ τους, αν δεν αγοράστηκαν ως kit. 

Ezitar απάντησε πριν 1 έτος

Αγοράστηκαν ως kit και είναι και οι 2 λειτουργικές… βέβαια δεν έχω άλλες ram να δοκιμάσω να δω αν όντος έχει θέμα το συγκεκριμένο kit με την συμβατότητα της μητρικής.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Πάνω στη μητρική βλέπεις να ανάβει κάποιο led σφάλματος όταν εμφανίζεται το πρόβλημα;

Ezitar απάντησε πριν 1 έτος

Δυστυχώς δεν έχει debug leds.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Σε αυτήν την περίπτωση αναγκαστικά πρέπει να το στείλεις πάλι για έλεγχο. Πιθανότατα το πρόβλημα βρίσκεται στις μνήμες, αφού με δοκιμές εκεί είδες διαφορά, αλλά χωρίς εξαρτήματα για δοκιμές δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. 

Ezitar απάντησε πριν 1 έτος

Εντάξει θα το στείλω ξανά και θα δώ, ευχαρίστω πολύ για τον χρόνο σας και για την πολιτική βοήθειας σας, Καλή συνέχεια.