Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / Softwareνα προχωρησω σε επαναφορα συστηματος;
ソロン 破壊竜 ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα. Προχθες το λαπτοπ μου Inspiron 5570, Dell Inc., 0DRPKR
παρουσιασε ενα καινουριο προβλημα. Εχει μεσα τα windows 10. Καθε φορα που το ανοιγω και συνδεω τα ακουστικα δεν τα αναγνωριζει καθολου και ο ηχος ακουγεται σαν να μην εχει καν ακουστικα. Δοκιμασα ομως τα ιδια ακουστικα στο κινητο μου και λειτουργουν κανονικα. Ευτυχως οταν το εκανα επανεκκινηση, λειτουργουσαν κανονικα. Καθε φορα ομως πλεον που το κλεινω (απενεργοποιηση) και το ανοιγω πχ το επομενο πρωι, παρουσιαζει το ιδιο προβλημα, και αναγκαζομαι συνεχεια να κανω επανεκκινηση. Οι drivers ειναι ενημερωμενοι, δεν ξερω τι πρβλημα υπαρχει. Εκτος αυτου ειναι και ενα παιχνιδι που πριν μισο μηνα αρχισε ξαφνικα να κολλαει χωρις λογο, μαλλον η αναβαθμιση ενος driver εφταιγε, παρ'ολα αυτα η διαγραφη και επανεγκατασταση του δεν ελυσε το προβλημα...για να μην γραφω μια ωρα ακομα. Σκεφτομουν να κανω επαναφορα συστηματος, εφοσον αυτη που ειχε δημιουργηθει αυτοματα  ειναι απο τις 11/2, πριν παρουσιαστουν (πολλα) προβληματα. Ανησυχω μηπως με την επαναφορα εχουμε παλι 15 μπλε οθονες στο ασχετο. Εκτος αυτου, στη λιστα με προγραμματα που θα καταργηθουν, εχει και καποια που φαινονται..επικινδυνα για καταργηση, οριστε μερικες εικονες:  https://drive.google.com/file/d/1W9En3ZYMI9G6KqqLhkIRtXNLG7YF-d__/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1iZiIp6xSw11pj5l74L219Ln2149x_uHd/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1dX5APq0J5TfflpUE0dh54imsDrM3fzYb/view?usp=sharing
Οποτε, αυτο θα ηθελα να μαθω: Ποσο ασφαλες ειναι να προχωρησω σε επαναφορα;
Ευχαριστω και καλο βραδυ.

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα φίλε μου

Από τη στιγμή που εκείνη την περίοδο τα Windows λειτουργούσαν κανονικά, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα μετά την επαναφορά, αν όντως είναι θέμα κάποιας ενημέρωσης.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Απλα επειδη αν θυμαμαι καλα εκεινη την περιοδο ειχα μεγαλο θεμα με μπλε οθονες (ειχα ρωτησει και εδω μαλιστα καποιες φορες), μηπως με την επαναφορα εχω παλι το ιδιο προβλημα;
Επισης, στις εικονες που σας εστειλα, ειδα διαφορα προγραμματα και οδηγους των windows, αν προχωρησω σε επαναφορα τι ενεργειες θα πρεπει να κανω για να μην εχω προβληματα; Πχ ξερω σιγουρα πρωτη δουλεια ειναι ενημερωσεις μεσω του windows update, ομως για παραδειγμα οι drivers γραφικων (της ιντελ συγκεκριμενα) ο τελευταιος προκαλεσε προβλημα με ενα παιχνιδι διαγραφοντας ενα opengl32.dll στο φακελο της java, οποτε ανησυχω μηπως διορθωθει το προβλημα μεν με την επαναφορα αλλα το ξαναπαθω μολις εγκαταστησω τους drivers. Εκτος αυτου, δεν ξερω αν οι drivers μεσω των ενημερωσεων των windows θα με καλυψουν (κυριως των γραφικων) καθως ειχα παλιοτερα μπλε οθονη η οποια λυθηκε οταν κατεβασα τον τελευταιο απο τη σελιδα της ιντελ.
Ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Τα Windows θα σε επαναφόρουν ακριβώς σε εκείνη την κατάσταση. Αν εκείνη την περίοδο είχες προβλήματα με κάποιον driver ή το λειτουργικό, τότε μπορεί να εμφανιστούν ξανά τα ίδια προβλήατα. Βέβαια, αν είναι θέμα driver, μπορείς να το λύσει εύκολα κάνοντας τον ξανά εγκατάσταση.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Μολις εκανα αναβαθμιση τον driver γραφικων της  intel, και παλι μου διεγραψε αυτο το αρχειο: C:\Program Files\Java\jre1.8.0_51\bin ειναι η διαδρομη, το αρχειο ειναι ενα opnegl32.dll. Αυτο συνεβη και την τελευταια φορα που εκανα αναβαθμιση τον ιδιο driver, μεχρι τοτε δεν δημιουργουσε κανενα προβλημα.
Περα απο αυτο, μηπως γνωριζετε πως μπορω να διορθωσω το προβλημα με τα ακουστικα;
Ουσιαστικα αυτα τα 2 προβληματα ειναι τα μεγαλυτερα (περα απο οτι τα βιντεο σε πληρη οθονη κολλανε για καποιο λογο/ ο τυχαιος ηχος που κανει χωρις λογο το λαπτοπ καποιες φορες), οποτε αν διορθωθει ευκολα το θεμα με τα ακουστικα, δεν νομιζω να προχωρησω σε επαναφορα.
Ευχαριστω

KoGaMa Gamer απάντησε πριν 3 έτη

θα σου προτινα αρχικα να κατεβασεις το media creation tool. Αυτο κανει επανεγγατασταση τα windows, χωρις να χασεις τα αρχεια σου. Εγω το εχω κανει 2 φορες, χωρις κανενα προβλημα. Απλα το κατεβαζεις απο εδω https://www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows10 , πατα download tool now, ανοιξε το αρχειο που κατεβασες και ακολουθησε τις οδηγιες. Μπορει να διαρκεσει πανω απο 2 ωρες.

KoGaMa Gamer απάντησε πριν 3 έτη

αν δεν διορθωσει το προβλημα κανε επαναφορα