Theodore An ρώτησε πριν 5 έτη

Θα περιγραψω λιγω ειδικα την περιπτωση μου αν και ειμαι σιγουρος οτι σε γενικες γραμμες, πολλοι θα το εχουν ψιλο-απορία το θεμα μου.
Με ενδιαφερει να αγορασω νεο PC. Δυστυχως δεν εχω το συνολο των χρηματων που χρειαζεται για το build που θελω (~1150€). Σκεφτομουν λοιπον αν αξιζει να αγορασω νεα GPU στο παλιο PC για περιπου ενα χρονο μεχρι την πληρη αναβαθμιση.
Ειδικα τωρα, εχω: παλιο PC: i5-4590, 16GB RAM, SSD, PSU 630W και R9-270X.
Ηθελα λοιπον να ξερω αν αξιζει να μπω στη διαδικασια να παρω σε κανα μηνα μια 5700ΧΤ και τα υπολοιπα να μεινουν ιδια για περιπου κανα χρονο.
Η Οθονη μου ειναι στα 75Hz αρα ετσι κι αλλιως τα 100+ fps σε games που βλεπω με συγχρονη CPU ειναι ψιλο-αχρηστα ετσι κι αλλιως.
Η ερωτηση ειναι απλη, θα μπορω σε high (οχι ultra) να παιζω συγχρονα games στα ~75fps? Θα εχω drops? Και αν ναι τι ταξη μεγεθους? Θα παιζει περιπτωση να δω και κατω απο 50fps? Χοντρικα τι ταξη μεγεθους bottlneck μιλαμε?
Οι απαντησεις απο κανα δυο sites που εψαξα ηταν αντιδιαμετρικες. Εχει καποιος προσωπικη εμπειρα εστω και απο καποια παρομοια περιπτωση? (πχ να εχει μια 2060-2070 για GPU)

Ευχαριστω πολυ!!!! :)

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, θεωρώ ότι δεν θα έχεις κάποιο σημαντικό πρόβλημα με την 5700 ΧΤ και το τωρινό σου σύστημα...δυστυχώς είναι πολύ νέα κάρτα και δεν την έχουν συμπεριλάβει σε bottleneck calculators..

Theodore An απάντησε πριν 5 έτη

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου

Ποσο το εμπιστευεσαι ομως αυτο το site? Το ρωταω γιατι βγαζει ....αρκετο bottleneck :) /hug

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Κοίτα, τέτοια site μας δίνουν στο περίπου μία εικόνα για να ξέρουμε πάνω κάτω που πάμε..

Theodore An απάντησε πριν 5 έτη

Σε ευχαριστω