Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΝεκρωνει το laptop
Βαγγελης Γιαννακοπουλος ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπερα Αγγελε!!Χρονια πολλα οτι επιθυμεις,σου ευχομαι οτι καλυτερο!!Εχω το εξης προβλημα:εχω ενα laptop sony vaio μοντελο του 2007 με windows 7,οποτε το αφηνω για πολυ ωρα χωρις να κουναω το ποντικι νεκρωνει με την εννοια οτι δεν χανει την ηλεκτρικη ισχυ αλλα μαυριζει η οθονη δεν ανταποκρινεται ουτε σε κουνημα ποντικιου,ουτε σε Ctrl+Alt+Del ουτε τιποτα και ακουγεται ενας συρτος διαρκης ηχος,σημειωτεον: γενικα για να αναψω το laptop πρεπει να βγαλω και να ξαναβαλω την μπαταρια την οποια ξεχασα να την φορτισω τοτε που το αγορασα.Πιστευεις οτι ειναι προβλημα hardware,μπαταριας ή λογισμικου?Ευχαριστω.

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ευχαριστώ για τις ευχές σου, Βαγγέλη.

Σίγουρα δεν φταίει η μπαταρία. Κατά 90% το πρόβλημα είναι με την κάρτα γραφικών, είτε σε επίπεδο software (τα Windows δεν μπορούν να την επαναφέρουν) ή σε επίπεδο hardware.

Θα σου πρότεινα να κάνεις boot με ένα Ubuntu live CD και να επιχειρήσεις να αναπαράγεις το πρόβλημα, για να δεις αν φταίνε τα Windows ή το Hardware.

Επίσης, δες μήπως ανανεώνοντας το driver της κάρτας γραφικών βελτιώνεται η κατάσταση.

Τέλος, ο πιο μπακάλικος τρόπος είναι να σταματήσεις εντελώς την οθόνη από το να σβήνει, μέσα από τα power options. Η οθόνη θα σβήνει ακόμα όταν κλείνεις το lid (αυτό ελέγχεται μηχανικά, όχι από τα Windows).

Βαγγελης Γιαννακοπουλος απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπερα Αγγελε.Προσπαθουσα να σου απαντησω αλλα το κουμπι της απαντησης δε λειτουργουσε.Τωρα νομιζω οτι εχει λυθει το θεμα.Επισης για αυτο το ζητημα σου εχω στειλει στο mail θα θελα να μπεις να το δεις.Σου γραφω κατι πολυ σημαντικο.Στο θεμα μας τωρα:Κατεβασα το device doctor αλλα την καρτα γραφικων δεν την εντοπισε, στο κομματι Video-sound μου εβγαζε κατι συσκευες ηχου.Εκτος απο το ubuntu live usb εχεις καμια αλλη ιδεα?Και κατι αλλο:το lid που γραφεις τι ειναι?