Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΝομίζω πως έπεσα θύμα χάκινγκ
p kon ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας. Μπορεί κάποιος να σε χακάρει μέσω φόρουμ; Χθες ήθελα να στείλω ένα προσωπικό μήνυμα (inbox) σε ένα παιδί και την ώρα που πήγα να πατήσω "αποστολή" άργησε λίγο να φορτώσει μέχρι που μου έβγαλε κενή σελίδα σαν να μην είχα πρόσβαση στο internet, ενώ δεν θυμάμαι ακριβώς τι έγραφε παρατήρησα όμως την λέξη DDoS Attack. Το μήνυμα αρχικά δεν απεστάλη, φαινόταν σαν να μην είχα γράψει τίποτα. Κάνω ανανέωση σελίδας, το μήνυμα δεν είχε σταλθεί και μου είχε βγάλει κάποια άκυρα σφάλματα (3) ότι χρειάζεται πάνω 3 χαρακτήρες για να σταλθεί το μήνυμα κτλ. Και επειδή δεν μπορούσα να το ξαναγράψω ολόκληρο επειδή ήταν μεγάλο, έκανα προσπάθειες μήπως και το πετύχω πατώντας "πίσω" σε προηγούμενες σελίδες. Μέχρι που τελικά πέτυχα το μήνυμα που έγραψα και τελικά το έστειλα. Ήταν πολύ περίεργο αυτό που έγινε και τώρα αναρωτιέμαι αν τελικά αυτό που έγινε ήταν μία προειδοποίηση ότι το σύστημα μου δεχόταν επίθεση DDoS. Μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει κάτι αλλά σίγουρα το σύστημα μου δεν είναι και πολύ ασφαλές. Ευτυχώς δεν ασχολούμαι με e-banking κτλ για να έχω παραπάνω έννοιες αλλά όσο να ναι, τα προσωπικά δεδομένα/στοιχεία/κωδικούς κτλ πρέπει να παραμένουν κρυφά. Και δεν σκέφτηκα καθόλου εκείνη την ώρα να κάνω ένα screeshot και τώρα διέγραψα το ιστορικό (υπάρχει δυνατότητα να επαναφέρω το ιστορικό μου;). Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά είχαμε ανταλλάξει αρκετά μηνύματα και σκεφτόμουν μήπως όλες αυτές τις μέρες προσπαθούσε να κάνει την επίθεση. Αλλά συνήθως ένα μήνυμα την ήμερα ήταν, και χθες που έγινε δεν μιλήσαμε καθόλου μέχρι να στείλω εγώ το μήνυμα. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να έγινε; Υπάρχει τρόπος να δει κάποιος αν έχει δεχτεί επίθεση; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

6 Απαντήσεις

p kon απάντησε πριν 6 έτη

Ξανά έγινε αυτό και έκανα screenshot. Τελικά δεν έγραφε attack αλλα ddos protection cloudfare. Ενώ αμέσως μετά εβγαλε 502 error.

p kon απάντησε πριν 6 έτη

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Έχω παρατηρήσει κι εγώ κάτι τέτοιο.Δε θυμάμαι αν ήταν ακριβώς το ίδιο μήνυμα ,μα ίσως να είναι κάποιο σύστημα προστασίας της ιστοσελίδας.
Τουλάχιστον αυτό διάβασα ψάχνοντας για αυτό.Το όνομα του σάιτ έκρυψες στο τέλος ?

p kon απάντησε πριν 6 έτη

ναι το όνομα του site ειναι. αν και δεν εχω προβλημα να πω ποιο είναι. απλά το έκρυψα για λόγους διαφήμισης ;p

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

https://www.joomshaper.com/forums/when-i-visit-your-site-always-get-problem-to-load
https://tinyurl.com/ycy6xdqd
Νομίζω βλέποντας τα λινκ ,καί οι δυό μας μπορούμε να ησυχάσουμε.Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας.

p kon απάντησε πριν 6 έτη

ναι ίσως έχεις δίκιο αλλά καμιά φορά αν δεν το κατέχεις και πολύ, σε πιάνει μία καχυποψία και το σκέφτεσαι όλη την ώρα. σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.