ソロン 破壊竜 ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα
Εχω (παλι) προβλημα με το λαπτοπ μου Dell Inspiron 5570
Εκει που παρακολουθουσα ενα βιντεο στο youtube
Κολλησε το βιντεο και παρεμεινε ετσι
Δεν μπορουσα να κουνησω το ποντικι
Να βγω απο την full screen
Δοκιμασα τα γνωστα escape/alt F4 αλλα τιποτα
Τελικα αναγκαστηκα να πατησω παρατεταμενα το κουμπι για να κλεισει
Ειχε πλακα γιατι χθες ετρεξα το διαγνωστικο μνημης των windows αλλα δεν βρηκε προβλημα(το ετρεξα γιατι η ραμ[ 4GB single-channel 1196MHz ]εφτασε 97% με μια καρτελα firefox)
Θα ηθελα να μου πειτε τι στο καλο εχει παθει το λαπτοπ γιατι πλεον δεν εχω ιδεα τι να κανω
Ευχαριστω και καλη χρονια

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου και ευτυχισμένο το νέο έτος

Τα 4GB RAM είναι λίγο, οπότε δεν αποκλείεται να κόλλησε γι αυτό ο υπολογιστής. Παρατήρησες αν το laptop είχε ανεβάσει υψηλές θερμοκρασίες όταν εμφανίστηκε το κόλλημα;

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Πρωτη φορα κολλαει τοσο ασχημα, αν και εχει ξανασυμβει βεβαια παλιοτερα να κολλησει η οθονη και να πρεπει να το κλεισω απο το κουμπι. Η ραμ φτανει στο 90% με μια καρτελα firefox. Τωρα θερμοκρασια εκεινη τη στιγμη δεν μπορεσα να δω, αλλα τοτε που εφτασε 97% η ραμ η cpu ειχε περασει τους 60.C. Επισης, απο οτι καταλαβα μοιραζεται τα 4gb με την gpu οποτε χανει και απο εκει.
Cpu: Intel core I5 8th gen 8250OU 1.60 GHz
Τι πρεπει να κανω για να μην μου παρουσιαζει προβληματα; Να βγαλω την 4 και να βαλω 2 των 8 μπας και μπορεσω μια φορα να το χρησιμοποιησω χωρις να φοβαμαι μηπως κολλησει; Πλεον με αυτο το λαπτοπ εχω αρχιζει να απελπιζομαι, συνεχεια βγαζει κατι καινουριο απο προβληματα
Τη μια κολλαει, την αλλη βγαζει μπλε οθονες, μετα μπορει να μην ανταποκρινεται και να πρεπει να το κλεισω απο το κουμπι...
Δε ξερω καν αν με το να βαλω μνημη θα λυθει τιποτα
Ευχαριστω

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Επισης
Με το που το ανοιξα 
Unexpected store exception bsod
Λειτουργουσε κανονικα, πατησα το κουμπι για να κλεισει η οθονη, και με το που το ξαναπατησα μετα απο κανα μισαωρο για να ανοιξει μου εβγαλε αυτο.
Χθες ελεγξα και δεν εχουν βγει καινουριες ενημερωσεις. Τι μπορω να κανω για να μη ξαναβγει;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Η αναβάθμιση της RAM σίγουρα θα βοηθήσει γενικά στη χρήση. Ωστόσο οι μπλε οθόνες δείχνουν ότι μπορεί αν πρόκειται για θέμα λειτορυγικού.

Μπορεις να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις από την αρχή τους βασικούς drivers (πχ γραφικών), ενώ αν έχεις τη δυνατότητα, καλό ειναι να δοκιμάσεις και ένα format ή επαναφορά των Windows.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Δεν γνωριζω αν θα λυθει οποιο προβλημα υπαρχει, καθως το ειχα παει για επισκευη τον σεπτεμβριο, και μου ειπαν οτι υπηρχε αστοχια υλικου στον σκληρο( υποθετω στον c) και εκαναν format. Δεν γνωριζω ομως αν ελεγξαν αλλο hardware μεχρι να ελεγξουν τον σκληρο, δε ξερω πως λειτουργουν οι τεχνικοι. Φανταζομαι ομως οτι αν υπηρχε ας πουμε θεμα με τη ραμ θα το διορθωναν.
Μαλιστα μολις ετρεξα το sfc /scannow και δεν βρηκε καποιο προβλημα. Υπαρχει καποιος τροπος να ελεγξω για προβληματα λογισμικου;
Και κατι τελευταιο
Δεν γνωριζω αν υπαρχει ηδη, απλα θα βοηθουσε παρα πολυ αν ειχατε μια σελιδα με ολους τους κωδικους μπλε οθονης, γιατι εμφανιζονται και πως αντιμετωπιζονται.
Ευχαριστω πολυ 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ο καλύτερος τρόπος για δεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υλικού είναι να κάνεις ένα format. Αν υπάρχει θέμα με τους drivers, με το format σχεδόν πάντα λύνεται. Αν εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα και στη νέα εγκατάσταση, είτε υπάρχει θέμα υλικού, είτε ο κατασκευαστής έχει κυκλοφορήσει κάποιον προβληματικό driver.