Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΞαφνικο προβλημα με καρτα γραφικων.
Γιαννης Τσακιριδης ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημερα. Εχω μια gpu Ati Radeon HD 7850 directUII και λειτουργικο win7 64bit ultimate. Χτες ξαφνικα παρατηρησα στο firefox καποια μικρα παγωματα στην οθονη. Πιο εντονα το καταλαβα στο youtube μετα απο καποια ωρα. Αργοτερα ενω επαιζα καποιο παιχνιδι εκανε καποια νουμερα η οθονη σαν artifacts αλλα χωρις κολληματα ιδιως οταν εκανα alt+tab. Καποια στιγμη μετα απο ωρα παυρισε η οθονη αλλα ο υπολογιστης δουλευε. Εκανα reset και μπηκα σε safe mode και εξαιτιας των συμπτωματων που ανεφερα σκεφτηκα και εκανα απεγκατασταση τους drivers της amd. Ο υπολογιστης ανοιξε κανονικα και λειτουργησε χωρις προβλημα μεχρι τη στιγμη που ξαναεγκατεστησα τους drivers της gpu. Στην επανεκκινηση μετα την εγκατασταση και μετα το Logo των windows μαυριζε η οθονη. Να σημειωσω οτι δεν ειχα κανει update τιποτα drivers τον τελευταιο καιρο και γενικα δεν υπηρξε καμοια αλλαγη στο συστημα, το οποιο λειτουργει κανονικα εδω και 5 μηνες που εκανα την τελευταια αναβαθμιση. Πεθανε η gpu? Να κανω format η αδικα θα το προσπαθησω?

4 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Με βάση όλες τις σημαντικές πληροφορίες που έχεις αναφέρει, είναι 99% πρόβλημα της κάρτας γραφικών. Έχεις ενσωματωμένα γραφικά να δοκιμάσεις το σύστημα σου με αυτά για λίγο;

Γιαννης Τσακιριδης απάντησε πριν 8 έτη

Η καρτα γραφικων δουλευει, απλα χωρις drivers. Μονο οταν τους εγκαταστησω δεν εκκινει ο υπολογιστης. Επισης τωρα το δουλευω με μια αλλη καρτα και ειναι σταθερη η λειτουργια του υπολογιστη. Mo/bo, psu και cpu ειναι καινουρια.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Χωρίς drivers δουλεύει σαν ένας απλός vga adaptor σε κατάσταση συμβατότητας. Μπορείς να δοκιμάσεις μια παλιότερη έκδοση των drivers αν και 99% είναι πρόβλημα στο hardware της κάρτας γραφικών.

Γιαννης Τσακιριδης απάντησε πριν 8 έτη

Κι εγω αυτο καταλαβα γιατι ειχα ηδη δοκιμασει και πιο παλιους drivers απο το πρωι.. Τελος παντων ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σας. Καλη συνεχεια!