p4n0s86 ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα. Έχω 3 δίσκους, έναν SSD για το λειτουργικό (C:), έναν WD Green 2TB που τον έχω χωρίσει σε 2 partitions (από 1TB) για τα αρχεία μου (D:) και εγκατάσταση παιχνιδιών (E:) και έναν Samsung 1TB (F:) που είναι το backup του D.
Από αυτούς τους 3, ο παλαιότερος είναι ο WD ο οποίος όμως είχε και την μεγαλύτερη υγεία αυτά τα χρόνια, δεν έπεσε ποτέ κάτω από το 100% και δούλευε εξαιρετικά, ενώ και οι θερμοκρασίες τους ήταν πάντα καλές, σπάνια ξεπερνούσε τους 40C το καλοκαίρι.
Ξαφνικά χθες βράδυ άρχισε να μου παγώνει διάφορα προγράμματα που τα τρέχω από D/E, όπως το Steam. Στην αρχή δεν πήγε το μυαλό μου να κοιτάξω το Sentinel, αλλά αφού εξάντλησα όλες τις περιπτώσεις, το ανοίγω και βλέπω ότι έχει χτυπήσει φρίκη, έχει πέσει η υγεία στο 12% και στην ουσία πέθανε!
Κατ' αρχήν θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να είναι λανθασμένη ένδειξη του Sentinel κι αν του κάνω μια Διαμόρφωση μήπως στρώσει;; Εάν όχι, τότε είναι φυσιολογικό αυτό που συνέβη, ο πιο αποδοτικός μου HDD ξαφνικά να πεθάνει έτσι απλά κι αν ναι, τι μπορεί να πήγε στραβά; :(
Επισυνάπτω κι ένα screenshot απ' το Sentinel μαζί με το αρχείο καταγραφής. Όπως φαίνεται τώρα που το άνοιξα πάλι, συνεχίζει να χτυπάει bad sectors.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, έτσι είναι αυτά...μετά από μερικά χρόνια η ζωή ενός δίσκου φθίνει...
https://www.pcsteps.gr/18220-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85/
Πόσα χρόνια τον έχεις? Μήπως έχει εγγύηση ?

p4n0s86 απάντησε πριν 6 έτη

5 χρόνια τον έχω όπως μπορείς να δεις κι από το Sentinel (1825 μέρες λειτουργίας). Το ξέρω ότι με τον χρόνο φθίνει, απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο έτσι απ' το πουθενά, ενώ είναι ο πιο υγιής και αποδοτικός δίσκος απ' τους 3 να χτυπήσει τόσο άσχημα. Πως μπορεί να προκλήθηκε κάτι τέτοιο; (αν υπάρχουν στην θεωρία κάποιες περιπτώσεις).

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Νομίζω ότι το άρθρο δίνει όλες τις απαντήσεις..απλά χάλασε από την χρήση...δοκίμασε και το Crystal disk info.