Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΞεκίνημα εφαρμογής η windows απο εξωτερικό
Βασιλογιάννης Χρήστος ρώτησε πριν 11 μήνες

Χαίρετε, με λένε Χρήστο και θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για λογαριασμό του Θείου μου!
Ασχολείται πολύ περισσότερο προφανώς απο εμένα μ' αυτά όμως εδώ κόλλησε ο άνθρωπος δίχως να μπορεί να βρεί τρόπο!
Θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα laptop που έχει με windows απο εξωτερικό σκληρό ή έστω απλά, επειδή αυτό που τον καίει είναι να βρεί τα bookmarks που είχε στον browser μέσα στον εξωτερικό σκληρό πώς θα μπορούσε;; 
Ότι πληροφορία θελήσετε πείτε μου αλλά ξέρω λίγα πράγματα θα πρέπει να ρωτήσω!
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα φίλε μου! Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλει να κάνει ο θείος σου. Γιατί απλά δεν συνδέει τον δίσκο ως δεύτερο για να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα που θέλει; 

Βασιλογιάννης Χρήστος απάντησε πριν 10 μήνες

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου που απάντησες αρχικά!
Κάτσε όμως τί εννοείς;
Είναι laptop βασικά και συνδέεται εξωτερικά ο δίσκος, μωρέ αυτό είναι το θέμα ότι δέν είναι desktop, κάτι δέν του δίνει άδεια να κάνει ότι θέλει να αποκτήσει δηλαδή πρόσβαση...
Το boot manager.uefi του δίνει άδεια να κάνει εντωμεταξύ boot απο usb αλλά όχι απο άλλον σκληρό! Κατάλαβες τί θέλει να κάνει;;
Μωρέ μπορεί να τα λέω εγώ μπερδεμένα, κοίτα, πήρε ενα laptop ο άνθρωπος μωρέ γιατί το προηγούμενό του χάλασε, δούλευε με παλαιά windows όμως που τον βόλευαν, γιατί μπορούσε να κάνει τα πάντα δίχως περιορισμούς με τα XP για να είμαι ακριβής!
Και το καινούριο που πήρε, του ήρθε με καινούρια windows κλπ νομίζω με τα 10 ή τα 11 και θέλει να συνδέσει απο το παλιό του υπολογιστή τον σκληρό στο laptop!
Γιατί; Διότι εκεί έχει αρχεία που χρειάζεται κι επίσης αυτό που τον καίει είναι να ανοίξει περισσότερο τον browser που έχει εκεί μέσα για να μπορέσει να πάρει τα bookmarks που είχε σ' αυτόν έστω!
Βέβαια στην καλύτερη θα ήθελε να κάνει boot το laptop απο τον εξωτερικό! 
Για να ξέρουμε ο άνθρωπος γνωρίζει να χειρίζεται τον υπολογιστή με το cmd κλπ, να ξέρετε! (άσχετο, κάτι που εγώ δέν ξέρω)
Οπότε απλώς εδώ θέλω να τονίσω πως εάν έχετε και οδηγίες που θεωρείτε ότι εγώ δεν θα καταλάβω απλά πείτε τίς μου και μήν αγχώνεστε εκείνος θα ξέρει λογικά!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Αν εννοείς κάτι κάνει boot από εξωτερικό δισκο, δεν είναι εφικτό σε κανένα μηχάνημα. Τουλάχιστον όχι χωρίς πολύ προχωρημένες πατέντες. Από εσωτερικό δίσκο δεν νομίζω να μην μπορεί να κάνει boot.

Βασιλογιάννης Χρήστος απάντησε πριν 10 μήνες

Πώς προχωρημένες και δέν γίνεται γιατί μπορούσε στα XP όμως;;
Αποκλείεται να μήν μπρεί να παρακάμψει το boot manager και να κάνει απο εξωτερικά, με κάποιον τρόπο μπορεί να το καταχωρήσει έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα ανοίξει το PC είτε να κάνει Boot απο τον εξωτερεικό είτε να κάνει αυτός Boot απο τον εξωτερικό manually! 
Μα και γι' αυτο ρωτάω εδώ ό,τι και να χρειάζεται να το μάθω να το φτιάξουμε το θέμα μωρε..
Το κυρίως θέμα του είναι όμως, το να βρεί τα Bookmarks που είχε στον Browser (chrome) του εξωτερικού δίσκου! 
Αυτό ξέρουμε πώς μπορεί να γίνει μήπως;;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Η τελευταία φορά που ειχα δει κάτι σχετικό ήταν για τα Windows 7. Για νεότερες εκδόσεις δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψη μου. Γιατί απλά δεν βάζει τον δίσκο ως δεύτερο για να δει τα σχετικά αρχεία; Δεν χρειάζεται να κάνει boot από εκεί γι αυτό που θέλει.

Βασιλογιάννης Χρήστος απάντησε πριν 10 μήνες

Αυτό πώς μπορεί να το κάνει;;;
Φαντάσου έκανε σχετικές ρυθμίσεις που χρειάζονταν στα BIOS για να ξεκινάει απο USB έκανε SAVE & EXIT αλλά και πάλι δέν ξεκινάει απο εκεί!
Δηλαδή άμα τη παραδεί άσχημα θα το στείλει απο εκεί που το αγόρασε να του το φτιάξουν, να του περάσουν τα Windows 7 ή τα XP και ακριβώς να ξεκινήσει έτσι που ήξερε πάντα να κάνει ό,όόοτι χρειάζεται!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Τι εννοείς όταν λες έκανε save και exit; Εννοείς ολοκλήρωσε την εγκατάσταση των Windows; Για τα Windows 7 σε εξωτερικό δίσκο μπορείς να δεις εδώ. Για Windows portable (είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που θες) μπορείς να δεις εδώ.

Βασιλογιάννης Χρήστος απάντησε πριν 10 μήνες

Όχι καλέ, την ρύθμιση ολοκλήρωσε να κάνει boot απο usb!
Έκανε ρύθμιση στα BIOS μετά έκανε Save & Exit αλλά αυτό λέω, οτι δέν ξεκινάει πάραυτα απο εκεί!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί γίνεται αυτο. Μπορεί να δοκιμάσει από DVD για να ξεμπερδεύει.