Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / Softwareξερετε πως μπορω να βγάλω τα λογια απο τα τραγούδια
Αγγελος Χαραμης ρώτησε πριν 9 έτη

ξερετε πως  μπορω να βγάλω τα λογια απο τα τραγούδια

2 Απαντήσεις

Stefanos Di Patrasso απάντησε πριν 9 έτη

 Υπάρχει τρόπος αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά χαμηλής ποιότητας και επίσης αν δεν είσαι γνώστης στην επεξεργασία ήχου ξέχνα το. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις για τα instrumental. Πολλές εταιρίες τα δίνουν και επίσης στο internet υπάρχουν πολλα packs να βρεις.

Micci Manafini απάντησε πριν 9 έτη

Η δουλειά σου είναι εφικτή σε μεγάλο βαθμό επιτυχίας με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κυματομορφής. Η πιο διαδεδομένη ελεύθερη εφαρμογή είναι το Audacity (συν το plugin "Center Pan Remover") και ιδού ο τρόπος:
1. Από το μενού File -> Import -> Audio… (ή Αρχείο -> Εισαγωγή -> Audio… αν έχουμε το ελληνικό μενού στο Audacity) εισάγουμε το τραγούδι (αλλιώς, απλά σύρουμε κι αφήνουμε το αρχείο wav ή mp3 πάνω στο audacity).
2. Ανοίγουμε το μενού του καναλιού (δηλ. πατάμε το μαύρο τριγωνάκι αριστερά εκεί που είναι το όνομα του track) και δίνουμε Split Stereo Track (ή Διαίρεση Στέρεο Καναλιού), οπότε χωρίζει το αριστερό από το δεξιό κανάλι.
3. Επιλέγουμε το right (δεξί) κανάλι (δηλ. το κάτω όπως εμφανίζονται οι κυματομορφές στην οθόνη), πατώντας απλά π.χ. λίγο επάνω από τα κουμπάκια Mute/Solo (Σιγή/Σόλο). Θα δούμε να «γκριζάρει» ολόκληρη η κυματομορφή του καναλιού.
4. Από το μενού Effect -> Invert (ή Εφέ -> Αντιστροφή), αντιστρέφουμε τη φάση του ήδη επιλεγμένου δεξιού καναλιού.
5. Πάλι από το μενού του κάθε καναλιού (το τριγωνάκι αριστερά) επιλέγουμε Mono: αυτό το κάνουμε ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ κανάλια.
6. Από το μενού Effect -> Amplify (ή Εφέ -> Ενίσχυση), δίνουμε αρνητική τιμή ενίσχυσης, π.χ. -3 (ή όποια άλλη αρνητική τιμή βλέπουμε ότι μειώνει ακόμη περισσότερο τα αχνά φωνητικά που παρέμειναν).
7. Από το μενού File -> Export (Εξαγωγή) αποθηκεύουμε είτε ως mp3 είτε ως wav το αποτέλεσμά μας.
Δεν σe δεσμεύω με την συγκεκριμένη εφαρμογή. Η ίδια λογική ισχύει για οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κυματομορφής (πχ WAVELAB της STEINBERG, που έχει 30-day trial).