Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΟδηγος Καθαρισμου PS2 Slim
Βαγγελης ρώτησε πριν 10 έτη

Επειδη προσφατα ξαναεφερα στη ζωη το παλιο μου PS2 Slim το οποιο ηταν τσιπαρισμενο, εκατσα να δοκιμασω να δω αν δουλευουν τα παιχνιδια μου. Κατα περιεργο λογο, τα παλια games δουλευαν (αντιγραμενα και αυθεντικα) ενω οσα ετυχε να κατεβασω απο site με ISO τα εκανα burn αλλα σε ολα λαμβανα το μηνυμα "Disc Read Error" παρολου που τα ιδια ISO τα ειχα δοκιμασει μια μερα πριν σε PS2 emulators σε PC και δουλευαν.Το ιδιο error μου το εκανε σε περιπου 8-10 DVD. Επειτα απο ψαξιμο, κατεληξα στο οτι εχω θεμα με το laser/lens του PS2 Slim και χρειαζεται να το καθαρισω. Επειδη δεν ειμαι καθολου καλος σε hardware θεματα, μηπως θα ηταν ευκολο να γινει ενας οδηγος καθαρισμου του PS2 Slim στα ελληνικα γιατι δεν εμπιστευομαι οτιδηποτε βλεπω στο διαδικτυο και δεν θελω να χαλασω την κονσολα μου κανοντας οτιδηποτε γραφει κανεις στο Internet.

Ευχαριστω!!!

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Βαγγέλη. Εφόσον τρέχουν τα παλιά σου παιχνίδια, ακόμη και τα αντιγραμμένα, δεν έχει κανένα πρόβλημα το lens του PlayStation.

Δοκίμασε να αλλάξεις μάρκα άγραφων DVD που γράφεις, και να κάνεις την εγγραφή στη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα που υποστηρίζει το recorder σου. Είναι πιθανό αυτό να λύσει το πρόβλημά σου.

Αν θέλεις να καθαρίσεις το φακό, υπάρχουν κάποια ειδικά δισκάκια ειδικά για αυτή τη δουλειά (και όχι ιδιαίτερα ακριβά), αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ για την αποτελεσματικότητά τους.

Βαγγελης απάντησε πριν 10 έτη

Τυχαινει να εχω τετοια δισκακια και σκοπευω να τα χρησιμοποιησω.

Για πιο λογο χρεαιζεται να κανω burn τα DVD σε χαμηλη ταχυτητα?

Βαγγελης απάντησε πριν 10 έτη

Απο οτι ειδα, το ειχα βαλει στην επιλογη AWS χωρις να ξερω τι σημαινει

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Σημαίνει auto write speed, γράφει αυτόματα στην ανώτερη ταχύτητα που υποστηρίζει το δισκάκι.

Το να γράφεις CD και DVD σε χαμηλότερη ταχύτητα βοηθάει με τη συμβατότητα με δύσκολες συσκευές, όπως συγκεκριμένα Ραδιο-CD αυτοκινήτου ή το PlayStation.