Your Author ρώτησε πριν 4 έτη

Γειά σας, ενδιαφέρομαι για την αγορά Τηλεόρασης όμως παρατηρώ ότι κοντά στις 32"  και τιμή μέχρι 350 υπάρχουν αρκετά PC Monitors, και ενώ προς το παρόν έχω Laptop θα  βόλευε να το συνδέσω στην οθόνη και αργότερα να την έχω για το pc μου.
Εσείς τι προτείνετε Τηλεόραση ή PC Monitor και έχετε αν είναι κάποιο μοντέλο να μου πείτε; 

11 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Για τη χρήση προορίζεται η οθόνη; Αν σε ενδιαφέρει το gaming, ένα monitor είναι μονόδρομος λόγω του ρυθμού ανανέωσης. Αν σε ενδιαφέρει απλά η χρήση γραφείου, δεν θα καταλάβεις κάποια διαφορά και με μια τηλεόραση.

Your Author απάντησε πριν 4 έτη

Ενδιαφέρομαι για ελαφρύ gaming αλλά και για πολύωρη χρήση οπότε φοβάμαι πως ίσως η τηλεόραση είναι αρκετά κουραστική. Όμως Με δελεάζει αρκετά η επιλογή ενός PC monitor αλλά πιστεύω υπάρχουν δύο σοβαρά μειονέκτηματα, πρώτον αναγκαστικά θα πρέπει να πάρω και εξωτερικά ηχεία άρα το κόστος αυξάνεται αρκετά και επίσης θέλω να μπορώ να μετακινώ την οθόνη και δεν ξέρω αν θα είναι τόσο εύκολο όσο με μια τηλεόραση, Εσείς τι λέτε; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Υπάρχουν monitor με ενσωματωμένα ηχεία, αν και συνήθως η ποιότητα δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Όσο αφορά τη μεταφορά, δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι σε σχέση με μια τηλεόραση.

Για τη χρήση που αναφέρεις, εγώ προτείνω να πας σε monitor. Για να προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο, πρέπει να μας πεις ποια είναι η επιθυμητή ανάλυση.

Your Author απάντησε πριν 4 έτη

Η ανάλυση θα έλεγα full high definition 27 - 32 ίντσες είναι πιστεύω καλά εφόσον θέλω και για τηλεόραση, τώρα για το κόστος μέχρι 300 περίπου, για ήχο δεν ξέρω κάποιο που να έχει decent ενσωματωμένα ηχεία 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτή και αυτή. Τα χαρακτηριστικά τους είναι όμοια και η κύρια διαφορά είναι το μέγεθος. Οι συγκεκριμένες δεν διαθέτουν ηχεία, αλλά δεν πιστεύω πως αξίζει να θυσιάσεις το συνολικό πακέτο για τα ηχεία. 

Your Author απάντησε πριν 4 έτη

Είδα το βίντεο για τις οθόνες στο κανάλι σας, πολύ βοηθητικό. Από ότι κατάλαβα αν με ενδιαφέρει καθαρά gaming πάω σε ΤΝ για θέαση περιεχομένου σε IPS και κάτι ενδιάμεσο σε VA. Εσείς τι άλλα χαρακτηριστικά προτείνεται εφόσον το θέλω για βίντεο ταινίες, πολύωρη χρήση για γράψιμο και λίγο Gaming. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Συνήθως πάμε σε VA για gaming χρήση και σε IPS για χρήση γραφείου ή γενική χρήση.

Τα IPS μπορούν να χρησιμοποιηθούν για gaming και έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να πληρώσεις χοντρά για gaming χαρακτηριστικά.

Από τη στιγμή που το gaming είναι δευτερεύον και όχι η κύρια ασχολία σου, πιστεύω πως είναι καλύτερο το IPS για να έχεις καλύτερα χρώματα και γωνίες θέασης στις ταινίες.

Your Author απάντησε πριν 4 έτη

Ναι καταλαβαίνω, Άρα IPS FHD το πολύ 2k και από διαστάσεις περίπου 27" μέχρι 31", Το 31 βολεύει για τηλεόραση αλλά φοβάμαι πως δεν θα είναι άνετη από κοντά εσείς τι λέτε; Επίσης τα TN panels ούτε που τα αναφέρατε λέτε δεν αξίζουν για θέαση περιεχομένου ε; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν πες σε πολλές ίντσες, καλό είναι να αυξήσεις και την ανάλυση (αν το επιτρέπει η κάρτα γραφικών σου) για να μην αρχίσουν και γίνονται αισθητά τα pixel.

Το αν βολεύει η μεγάλη οθόνη σε κοντινή απόσταση, εξαρτάται από το άτομο. Εμένα δεν με βολεύει καθόλου, αλλά ξέρω άτομα (πχ γραφίστες) που τους βολεύει αρκετά.
Εγώ θα πρότεινα αυτή που είναι 1440p και φαίνεται ιδανική για χρήση γραφείου.

Τα TN είναι μια μέτρια λύση που βρίσκουμε συνήθως σε οικονομικές οθόνες. Στο budget σου δεν υπάρχει λόγος να δεις TN panel.

Your Author απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει πως ιδανικά για εμένα είναι 27" με 31.5"  περίπου στα 250 με 350 FHD ή QHD και αν είναι δυνατόν 144 hz και freesync .
O Προβληματισμός μου  όμως είναι ο εξής ,Δεδομένης της κατάστασης δεν μπορώ ακόμα να πάρω pc  οπότε αναγκαστικά θα έχω μόνο το laptop ( Asus Vivobook Ryzen 5 3500U integrated GPU Vega 8 12 gb ram) ,και σκέφτομαι αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του monitor .
Τα hz δεν νομίζω ότι θα αποτελέσουν κάποιο πρόβλημα γιατί απλά θα τα ρίξω σε 60 .
Η ανάλυση όμως είναι θέμα γιατί πρώτον δεν ξέρω  αν θα μπορεί το laptop να στηρίξει QHD και αν η θύρα HDMI το υποστηρίζει , και δεύτερον έστω ότι δεν γίνεται, αν ρίξω την ανάλυση σε FHD πως θα φαίνεται στην οθόνη .

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα

Αν μιλάμε για απλή χρήση, δεν θα έχεις πρόβλημα με το laptop και θόνη 1440p. Σε παιχνίδια προφανώς θα έχεις πολύ χαμηλές επιδόσεις.

Θα μπορείς να προβάλεις κανονικά σε 1440p, αλλά μπορείς να ρίξεις την ανάλυση των Windows και σε 1080p. Βέβαια, το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά κακό οπτικά και δεν το προτείνω.