Πάνος Ηλιόπουλος ρώτησε πριν 7 έτη

Αγαπητό PC Steps σας διαβάζω και σας παρακολουθώ καιρό τώρα και έχω μάθει πολλά πράγματα και σας ευχαριστώ γι\' αυτό.
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ανάλυση της οθόνης όπου η τεχνολογία προβολής παραμένει σταθερή LED IPS panel 8bit 60Hz και το μονο που αλλάζει είναι η ανάλυση, έχουμε δυο οθόνες 2160p και 1440p και βάλω μια ταινία σε 1080p η και ένα video game σε 1080p κ σε ακόμα χαμηλότερη ανάλυση θα έχω πτώση της ποιότητας αν παρακολουθούσα σε σχέση με μια 1080p οθόνη.
το υλικό που έχω είναι σε FHD η και λιγότερο. θα υπάρξει πτώση της ποιότητας σε μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης ή το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο?
να αγοράσω μια οθόνη 1080p για να παρακολουθώ FHD ταινίες σειρές video games η να πάρω μια οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης για future proof και θα παρακολουθώ το ίδιο υλικό σε FHD και στο μέλλον βλέπουμε..

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Πάνο,
Αν τρέξεις ένα παιχνίδι ή μία ταινία 1080p σε οθόνη που δεν είναι 1080p ή παραπάνω, το αποτέλεσμα θα είναι κατώτερο του αναμενόμενου λόγο του interpolation.
Αν είναι μεγαλύτερης ανάλυσης η οθόνη, τότε δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα. 

Πάνος Ηλιόπουλος απάντησε πριν 7 έτη

Sorry για την λάθος διατύπωση έγγραφα από κινητό. Σε μεγαλύτερη ανάλυση κάνει upclase, η διαδικασία αυτή χαλάει την ευκρίνεια η το οπτικό αποτέλεσμα παραμένει σταθερό? Βλέπω ταινίες και παίζω Video Games σε FHD να αγοράσω 1080p οθόνη η να πάρω 1440 για future proof?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Θεωρητικά κάθε διαφορά στην ανάλυση θα έχει επίπτωση στην ποιότητα. Μόνο όταν 1080p υλικό παίζει σε 1080p ανάλυση έχει την ανώτερη δυνατή ποιότητα, αλλιώς είτε το upscale είτε το downscale εξ' ορισμού χαμηλώνουν την ποιότητα της εικόνας.
Στην πράξη, η διαφορά είναι εξαιρετικά μικρή στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν πρόκειται καν να την παρατηρήσεις, και δεν χρειάζεται να σε απασχολεί.