Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΟθόνη με TV box VS Τηλεόραση(με TV box?)
Nick Diamantis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
Θέλω να αγοράσω οθόνη ή τηλεόραση.
Θα χρησιμοποιείται 20% ως τηλεόραση και 80% ως προέκταση του υπολογιστή. Θέλω να παίζω games και να βλέπω ταινίες/σειρές σε καλή ανάλυση. Θα έχω απόσταση περίπου 2 μέτρα από την οθόνη/τηλεόραση.
Δεν θέλω να ξοδέψω πάνω απο 400€. Αν πάρω οθόνη λογικά θα είναι QHD 32" ενώ αν πάρω TV θα είναι 4K 40".
Νομίζω ότι αν αγοράσω οθόνη(και TV box) θα δώσω περισσότερα και θα έχω μικρότερη ανάλυση. Που όμως λόγω του downscale μπορεί και να μην έχει σημασία.
Τι με συμφέρει; Να αγοράσω οθόνη με TV box ή μια SmartTV;

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Οι τηλεοράσεις είναι ακατάλληλες από κάθε άποψη για gaming από τον υπολογιστή. Οι κονσόλες έχουν πολύ συγκεκριμένους περιορισμούς, που δεν έχει νόημα να τους εφαρμόσεις τεχνητά και στον υπολογιστή απλά για να παίζεις αξιοπρεπώς στην τηλεόραση.
Για ταινίες και σειρές, πάντως, δεν θα έχεις θέματα με αναπαραγωγή στην τηλεόραση. Συνολικά, λοιπόν, εξαρτάται αν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα το gaming ή οι ταινίες και οι σειρές.
Για το θέμα της ανάλυσης, βρίσκεις 4K τηλεοράσεις στα χρήματα που αναφέρεις, ενώ δεν βρίσκεις 4K οθόνες και σε μεγάλη διάσταση. Αυτό πάντοτε για ταινίες, όχι για 4K gaming.
Επίσης, για απόσταση δύο μέτρων, τα monitor των 32 ιντσών είναι υπερβολικά μικρά.
Αν λοιπόν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι για την απόσταση, η αγορά τηλεόρασης είναι μονόδρομος, και ας έχεις παραχωρήσεις όσον αφορά τα παιχνίδια. Και πιθανώς να αξίζει να κοιτάξεις και για μεγαλύτερη διάσταση, ίσως 46άρα.